Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran hodně potřeme rozdrceným česnekem. Plátky naložíme do mléka tak, aby byly ponořené, nejméně na dvě hodiny nejlépe do druhého dne. Potom maso vyjmeme a osmažíme na oleji doměkka. Na talíři maso potřeme kremžskou hořčicí a posypeme vrstvou cibule.Příprava cibule: cibuli nakrájíme najemno nejméně dvě hodiny před podáváním a zalijeme citronovu šťávou, promícháme.
2
Podáváme s hranolky nebo pečenými brambory a s tatarkou.
Jídlo jsem dělala minulý týden, moc nám chtnělo, neboť česnek je u nás ingredience No1 ;-) . Vřele doporučuji všem masožroutům jako já :-)
Vlasta Smékalová
|18. 11. 2009 17:43
Dělala jsem dnes z poloviční dávky (naloženo včera), moc dobré. Do vzniklého výpeku jsem namačkala vařené brambory, taky moc dobré - i ony chutnaly po česneku.
Iva Pěnkavová
|13. 1. 2009 10:09
Moc mi chutnalo , zase nová ,,chutˇ,, , dělala jsem v teflonové pánvi , takže žádné připalování !
niobe nightingale
|7. 1. 2009 11:38
tak jsem se trochu bála vyzkoušet tenhle recept po komentáři paní Di. dneska jsem ale přesto vyzkoušela - radši jsem vzala titanovou pánev... no a výsledek vynikající! dělala jsem s pečenýma bramborama a úspěch se dostavil .)
Di
|29. 5. 2008 10:02
Skvělý recept, dělávala jsem ho také, jen s plnotučnou hořčicí a bez tatarky. Má jen jednu chybu: Česnek a mléko, které plátky při smažení vypustí, udělají na povrchu pánvičky černý povlak, takže ji musíte jít předpečením druhé várky vydrbat. I když třeba teď už to nějaký moderní povrch zvládne lépe.