lžička
zázvor
čerstvě nastrouhaný (kdo ho nerad,není nutný), cca
olej
nebo sádlo na vymazání
2
ks
plátky krkovičky bez kosti
pro dvě osoby
Postup přípravy receptu
1
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily, osolíme a potřeme nastrouhaným zázvorem a česnekem. Takto je necháme odležet a připravíme si brambory.
Pokrájené oloupané brambory dáme do vymazaného pekáčku, přidáme pár lžic silného vývaru, posypeme čerstvými lístky tymiánu (lze použít i sušený), osolíme a položíme na ně připravené plátky krkovičky. Zaklopíme nebo zakryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut. Pak odkryjeme, jestli je třeba i podlijeme a dopečeme a dopečeme doměkka a do barvy.