g
čerstvé houby
nebo mražené, krátce povařené a scezené
1
lžička
solamyl (bramborový škrob)
nebo hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a pokrájenými, předvařenými houbami, na které položíme připravené plátky masa, trochu podlijeme, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
2
Pak maso odkryjeme, otočíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Podle potřeby podlijeme a na konci pečení šťávu zahustíme Solamylem nebo moukou rozmíchanou v trošce vody, dochutíme dle potřeby a necháme v troubě ještě krátce probublat.
3
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou.
4
Zahušťování šťávy není nutné, záleží na naší chuti. Můžeme jí například zjemnit i smetanou.
Jednoduché a dobré. I se smetanou a nakrájené na kostky.
Nina B.
|25. 9. 2012 14:36
Dobrý den :-) . Maso z krkovice bylo křehoučké a mělo bezvadnou chuť, určitě jí rodině opět upeču.
Pravencová
|13. 1. 2012 12:04
O lesní houby mám nouzy tak jsem dala žampiony.Nevařila jsem je a dala rovnou.Zachvíli jdu nandavat s vařenými brambory a moc se těším,hezky to tu voní ))
Mirek
|1. 1. 2012 18:17
Rychlý a dobrý oběd, taky skoro bez práce. Nezahustil jsem ničím, jen přilil šlehačku a dal jsem k tomu brambor, zkuste, je to super.