Přivedeme osolenou vodu k varu a uvaříme kapustu zhruba 1-2 minuty. Scedíme a přelijeme studenou vodou. Rozehřejeme si na pánvi olej a dáme slaninu. Když je slanina skoro růžová, přidáme rozdrcený česnek a vaříme dalších pár minut. Přidáme kapustu a necháme ještě další 2 minuty. Osolíme, opepříme a podáváme.
Vyzkoušeno, špatné to vůbec nebylo, možná trošku nudné. Víc nám chutnala Zapékaná kapusta tady na stránkách od Hany Lorencové, to vajíčko tam udělá svoje.
...výborná, jen postup bych upřesnil pro ty, co denně nevaří: za minutu ani za dvě se kapusta neuvaří, pokud nebude pokrájená na nudličky..., česnek nevaříme, ale restujeme a určitě ne pár minut, to by zhořkl! stačí pár vteřin... ;-) :-)