Nakrájím na kostičky uzený bok, lehce vyškvařím na sádle, přidám cca 3 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, potom cibuli, nakrájenou na půkolečka, osolím, opepřím a osmažím do měkka. Potom zaliji vařící vodou, přidám masox a povařím. Nakonec propasíruji cca 5 stroužků česneku.
2
Podávám s na kostičky nakrájenými očesnekovanými topinkami a nastrouhaným tvrdým sýrem. (Přílohy si každý nabírá sám z mističek).
moravsky cesnek, teda spon od moji babicky, ma takove malinke hlavicky, oproti prodavanym v obchode je to drobek, ale ta chut
Iveta Janatová
|12. 9. 2008 07:48
Přidávám majoránku a česnečka má být česnečkou.Těch 5 stroužků je akorát.
Tamara Fikarová
|10. 9. 2008 15:12
Česnek samozřejmě český (resp.moravský), ale samozřejmě záleží na velikosti a síle...Potřeba zkusit...
Jitka Macháčková
|8. 9. 2008 15:43
Jo tak to bude hodně velká dobrota. Česneku si může dát každý podle svého uvážení, ale cibule je sladší, tak to asi chce toho česneku více. Každopádně s topinkami a tím sýrem je to skvělé. Znám takto dělanou česnečku, sýr sypu na dno misek a zalévám polévkou. Kromě cibule jsou inkredience stejné. Vždy měla úspěch. Určitě tuto polévku vyzkouším co nejdříve.
Oldřich Gargulák
|7. 9. 2008 20:49
Dobrý název+dobrý recept= úspěch zaručen... Ale toho česneku-žeby čínský?