Fuj.To není ani bramboračka,ani česnečka...to není nic...leda hnus jakýsi.To bych nedal ani do pusy....
Vařila jsem vývar z kostí a našla jsem tuto zajímavou polívku,tak jsem použila ten vývar místo bujonu. Jinak jsem vařila dle receptu.Výnikající polevka.
Nechval dne před večerem a nepiš komentáře než ochutnáš!!! Sire, omlouvám se za unáhlené hodnocení. Hádal jsem, jak asi jídlo vzniklo, zda se nejedná o válečné jídlo (samozřejmě míň tuků), nebo o farmářskou snídani v době senoseče nebo žní. Nakonec jsem polévku uvařil téměř podle receptu (ušetřil 1 hrnec, přihodil hrst mariánky). Kaše jsem uvařil více - i jako přílohu k masu. Nakonec špagátem vytvarovaný biftek z argentinského býčka místo na pánvi skončil znovu v lednici, protože jak píše autor, kaše bylo málo!!! Já mám k bramborové kaši rád chleba (ale musí být tvrdý, skoro suchý), tak jsem si přikrajoval. Bez zásmažky by to také nebylo ono. Někdo to nejspíš vylepší uzeným, nebo uzeninou, proč ne, ale není to nutné. Je to Ia bašta! ...Dovolil jsem si recept trochu upravit a dát do nových jako: ČESNEČKA PO PRABABIČCE PODLE SIRA
Nechval dne před večerem a nepiš komentáře než ochutnáš!!! Sire, omlouvám se za unáhlené hodnocení. Hádal jsem, jak asi jídlo vzniklo, zda se nejedná o válečné jídlo (samozřejmě míň tuků), nebo o farmářskou snídani v době senoseče nebo žní. Nakonec jsem polévku uvařil téměř podle receptu (ušetřil 1 hrnec, přihodil hrst mariánky). Kaše jsem uvařil více - i jako přílohu k masu. Nakonec špagátem vytvarovaný biftek z argentinského býčka místo na pánvi skončil znovu v lednici, protože jak píše autor, kaše bylo málo!!! Já mám k bramborové kaši rád chleba (ale musí být tvrdý, skoro suchý), tak jsem si přikrajoval. Bez zásmažky by to také nebylo ono. Někdo to nejspíš vylepší uzeným, nebo uzeninou, proč ne, ale není to nutné. Je to Ia bašta! ...Dovolil jsem si recept trochu upravit a dát do nových jako: ČESNEČKA PO PRABABIČCE PODLE SIRA
Proč ta zásmažka, když se to zahustí bramborovou kaší? A zásmažka do horké polévky? Hmmm... Kaše více než polévky=omáčka? Jen co dojím GULÁŠOVOU POLÉVKU PO ANGLICKU, tak vyzkouším. Proč myslíte, že Sir Tonic je poddaný Jejiho Veličenstva?
Cesnecku taky delam z vody z varenych brambor, brambory na male kousicky nakrajene tam nechavam byt, pridavam taky lzici sadla, a hlavne majoranka. Jednou jsem kdesi jedla posypanou strouhanym syrem, od te doby pridavam vzdycky strouhany syr, je jedno jaky.
To vypadá dobře, určitě brzo vyzkouším.
Za mého mládí se u nás čenekačka dělala jenom z vody z brambor. Stačilo trochu omastit a přidat česnek. To Vy asi, Sire Toníku, v A nglii neznáte.
Brambory stejně vrátíte vlastně zpátky do té vody s česnekem. Když přidáte vývar z brambor je lepší chuť polévky. Když vařím hovězí maso, tak vývar též použiji na polévku i když dělám zeleninovou, ale to je myslím i Váš problém, chtěla jsem Vám dát jen dobrou radu dle mých zkušeností....milý Sire. :-))
Zensky, delate cesnekacku, nebo bramboracku ??
Tak kazit polívku !! co na to rict ??
Taky bych vodu z brambor použila do polévky
Myslím, že je škoda vylité vody z uvařených brambor.