• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česnekačka po prababičce
Napište svůj komentář k receptu

Česnekačka po prababičce

autor: Tonic
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekačka po prababičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Polévka
    • 1
      ks česnek střední palička
    • 1
      ks zasmážka
    • 2
      kostka masox bylinkový
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička sůl
  • Kaše
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Příprava polévky: do 2 l hrnce (či kastrolku) dáme vařit cca 1,7 l vody společně s vodou dáme do hrnce 2 masoxy, a lžíci sádla. Jakmile nám voda přejde varem, přidáme do ní rozmačkané stroučky česneku. Promícháme a přidáme zásmažku. Zásmažku přidáváme pomalu, aby se nám v polévce nevytvořily hrudky. Necháme pozvolna vařit cca 20-25 minut. Polévku můžeme dochutit vegetou.
2
Příprava kaše: oloupané brambory rozkrájíme na kostičky o velikosti cca 1,5 cm, dáme vařit jen s trochou soli. Mezitím si dáme na sádle smažit jemně nakrájenou cibulku. Z uvařených brambor slijeme vodu a přidáme osmaženou cibulku včetně sádla. Brambory rozmačkáme a přidáme ohřáté mléko a 2 lžíce másla.
3
Do hlubokého talíře dáme na dno (jak kdo má rád) 3-4 lžíce bramborové kaše. Přes kaši přelijeme polévku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Vynikajíci jáhlová česnekačka

Vynikajíci jáhlová česnekačka

Maminčina česnekačka

Maminčina česnekačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tom | 2. 10. 2011 10:58

    Fuj.To není ani bramboračka,ani česnečka...to není nic...leda hnus jakýsi.To bych nedal ani do pusy....

  • marie mateju | 24. 5. 2009 11:45

    Vařila jsem vývar z kostí a našla jsem tuto zajímavou polívku,tak jsem použila ten vývar místo bujonu. Jinak jsem vařila dle receptu.Výnikající polevka.

  • Oldřich Gargulák | 11. 8. 2008 16:36

    Nechval dne před večerem a nepiš komentáře než ochutnáš!!! Sire, omlouvám se za unáhlené hodnocení. Hádal jsem, jak asi jídlo vzniklo, zda se nejedná o válečné jídlo (samozřejmě míň tuků), nebo o farmářskou snídani v době senoseče nebo žní. Nakonec jsem polévku uvařil téměř podle receptu (ušetřil 1 hrnec, přihodil hrst mariánky). Kaše jsem uvařil více - i jako přílohu k masu. Nakonec špagátem vytvarovaný biftek z argentinského býčka místo na pánvi skončil znovu v lednici, protože jak píše autor, kaše bylo málo!!! Já mám k bramborové kaši rád chleba (ale musí být tvrdý, skoro suchý), tak jsem si přikrajoval. Bez zásmažky by to také nebylo ono. Někdo to nejspíš vylepší uzeným, nebo uzeninou, proč ne, ale není to nutné. Je to Ia bašta! ...Dovolil jsem si recept trochu upravit a dát do nových jako: ČESNEČKA PO PRABABIČCE PODLE SIRA

  • Oldřich Gargulák | 11. 8. 2008 16:32

    Nechval dne před večerem a nepiš komentáře než ochutnáš!!! Sire, omlouvám se za unáhlené hodnocení. Hádal jsem, jak asi jídlo vzniklo, zda se nejedná o válečné jídlo (samozřejmě míň tuků), nebo o farmářskou snídani v době senoseče nebo žní. Nakonec jsem polévku uvařil téměř podle receptu (ušetřil 1 hrnec, přihodil hrst mariánky). Kaše jsem uvařil více - i jako přílohu k masu. Nakonec špagátem vytvarovaný biftek z argentinského býčka místo na pánvi skončil znovu v lednici, protože jak píše autor, kaše bylo málo!!! Já mám k bramborové kaši rád chleba (ale musí být tvrdý, skoro suchý), tak jsem si přikrajoval. Bez zásmažky by to také nebylo ono. Někdo to nejspíš vylepší uzeným, nebo uzeninou, proč ne, ale není to nutné. Je to Ia bašta! ...Dovolil jsem si recept trochu upravit a dát do nových jako: ČESNEČKA PO PRABABIČCE PODLE SIRA

  • Oldřich Gargulák | 10. 8. 2008 19:55

    Proč ta zásmažka, když se to zahustí bramborovou kaší? A zásmažka do horké polévky? Hmmm... Kaše více než polévky=omáčka? Jen co dojím GULÁŠOVOU POLÉVKU PO ANGLICKU, tak vyzkouším. Proč myslíte, že Sir Tonic je poddaný Jejiho Veličenstva?

  • Mila Tischer | 10. 8. 2008 18:48

    Cesnecku taky delam z vody z varenych brambor, brambory na male kousicky nakrajene tam nechavam byt, pridavam taky lzici sadla, a hlavne majoranka. Jednou jsem kdesi jedla posypanou strouhanym syrem, od te doby pridavam vzdycky strouhany syr, je jedno jaky.

  • Dana | 7. 11. 2006 12:00

    To vypadá dobře, určitě brzo vyzkouším.

  • Di | 7. 11. 2006 07:51

    Za mého mládí se u nás čenekačka dělala jenom z vody z brambor. Stačilo trochu omastit a přidat česnek. To Vy asi, Sire Toníku, v A nglii neznáte.

  • Věra | 6. 11. 2006 13:17

    Brambory stejně vrátíte vlastně zpátky do té vody s česnekem. Když přidáte vývar z brambor je lepší chuť polévky. Když vařím hovězí maso, tak vývar též použiji na polévku i když dělám zeleninovou, ale to je myslím i Váš problém, chtěla jsem Vám dát jen dobrou radu dle mých zkušeností....milý Sire. :-))

  • Sir Tonic | 6. 11. 2006 12:25

    Zensky, delate cesnekacku, nebo bramboracku ??

  • Sir Tonic | 6. 11. 2006 12:24

    Tak kazit polívku !! co na to rict ??

  • D K | 6. 11. 2006 11:46

    Taky bych vodu z brambor použila do polévky

  • Věra | 6. 11. 2006 10:36

    Myslím, že je škoda vylité vody z uvařených brambor.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Máslo Masox Mléko Sádlo Sůl Zasmážka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

161
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
34
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
30
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Česnekačka po prababičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact