Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem, feferonkou a zalejeme teplým nálevem. Uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C nebo 10 minut při varu (stačí i méně, jen aby chytlo víčko).
2
Přísady na nálev dáme do hrnce a necháme přejít varem.
3
Česnek podáváme k různým masům, sekané, se sýrovými pomazánkami, k pečeným rybám apod.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šárka
|3. 12. 2007 11:53
Česnek podle tohoto receptu jsem nakládala před cca 2 měsíci,ale až teď byla příležitost ho otevřít. Dali jsme si ho k vínu a musím říct, že byl naprosto vynikající. Chválili všichni. Nakonec jsme se i "poprali" o nálev, do kterého jsme si namáčeli chleba. Dávám jednoznačně za 1.
Petr Studenovský
|31. 8. 2006 14:54
Recept je dobrý,znám ho 25 let z časopisu Zavařujeme po celý rok.