• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
Napište svůj komentář k receptu

Česnek v oleji

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnek v oleji
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • česnek Oloupané stroužky
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Stroužky česneku hustě poskládáme do malých lahviček, zalejeme olejem a sterilujeme 20 minut při 85 °C nebo 15 minut při varu.
2
Takto připravený česnek ztratí ostrou chuť, ale olej je velmi jemně ochucený, použije se na ochucení jídel a salátů a česnek je vhodný také do salátů i na přímou konzumaci. Je dobrý hlavně pro lidi s citlivým žaludkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený česnek

Pečený česnek

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:20

    Ešte ma napadla jedna vec : riziko hrozí najmä pri potravinách obsahujúcich bielkoviny : mäso ( aj mäsové výrobky!) , ryby a strukovinové konzervy.

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:18

    Cesnak v oleji nakladala už moja babička a ešte chvalabohu žijeme všetci v pohode, asi preto, že toxíny C. botulinum sú citlivé na teplo, k ich inaktivácii dochádza zahriatím na teplotu 80 st.C po dobu 10 minút alebo iným ekvivalentným spôsobom. A keďže ja sterilizujem všetko pri bode varu, tak je to v pohode. Všetky otvorené konzervy sa majú uchovávať v chladničke ako píše Adél, a okrem toho, zavárame cesnak do malých fľaštičiek ,takže sa skontumuje naraz. Okrem toho, prítomnosť botulotoxínu je jasná a každý vie ( mal by ) , že konzervy s vydutým viečkom ( bombáže ) a so zle uzavretým viečkom nekonzumujeme!!!

  • Adél | 11. 7. 2007 10:13

    jenže každý rozumný člověk ten naložený česnek uchovává v ledničce :-)

  • palinto | 10. 7. 2007 22:13

    POZOR!!! CESNAK V OLEJI MôŽE BYŤ ŽIVOTU NEBEZPEČNÝ!!! VIZ. ČLÁNOK NA TOMTO ODKAZE: http://www.food-info.net/cz/qa/qa-fp64.htm

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 08:24

    Ďakujem za radu, bazalku mám veľmi rada v kuchyni, pestujem si ju doma, takže mám vždy čerstvú. Vyskúšam.

  • Eva Furianová | 27. 2. 2006 23:51

    Terezka,mám ten istý recept, ale ja som ho vylepšila ešte bazalkou a žeruchou. Cesnak nadobudne výbornú bylinkovú chuť.1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Domácí lučina

Domácí lučina

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
17
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
14
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
13
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 7. 11. 2025: Koho čeká romantické překvapení a kdo bude na lidi působit jako magnet?

Denní horoskop na pátek 7. 11. 2025: Koho čeká romantické překvapení a kdo bude na lidi působit jako magnet?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact