Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme na původní míru. Vaříme asi 2,5 hodiny.
2
Oloupeme a posekáme cibuli, utřeme česnek a očistíme a nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu a osmažíme na oleji. Přidáme do polévky a vaříme. Taktéž přidáme nové koření, kmín a sůl. Mezitím si oloupeme a pokrájíme na kostičky brambory, které vložíme do polévky. Jamkile jsou brambory měkké, rozšleháme vejce, vlijeme a chvilku povaříme.
3
Na pánvi si mezitím na oleji a másle opečeme na kostky nakrájený starší chléb, vysušíme jej ubrouskem a dáme na talíře či do misek, na něj nasypeme dle chuti petrželku a tvrdý sýr.
4
Polévku dochutíme maggi, popř. solí či vegetou a podáváme.