• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzeného masa s quinoou
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka z uzeného masa s quinoou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle potřeby a chuti
    • uzené maso - žebra, krkovice, koleno...
    • kořenová zelenina
    • sůl
    • černý pepř + nové koření a bobkový list
    • česnek
    • quinoa
    • zelená nať z pažitky, petrželky, celeru...

Postup přípravy receptu

1
Quinou namočíme na 10 minut do studené vody, pak vodu slijeme, zalijeme novou čistou vodou v poměru 1 : 2 = jeden díl quinoa semínek na dva díly vody (vývaru) a vaříme cca 15 minut, pak necháme zaklopenou ještě zhuba 5 - 10 minut dojít. Quinou vaříme v osolené vodě, ochucené například bylinkami, česnekem... nebo přímo ve vývaru.
2
Z uzené masa, které jsme vařili například k čočce nebo bramborové kaši, případně jako ovar před silvestrovskou nocí, nám zůstal skvělý vývar, ze kterého si uděláme česnečku.
3
Pravidlem prý bývá, že na kilogram masa by měla připadnou hodina vaření, ale to je podle mého názoru zavádějící a záleží spíše na druhu masa. Také vody by nemělo být moc, postačí vody trochu nad maso, soli přiměřeně podle slanosti masa, přidat koření dle chuti, kousek mrkve a celeru, případně menší cibuli a vařit doměkka. Během vaření odebíráme případnou pěnu.
4
Vývar přecedíme. Dle potřeby (je-li vývar silný) naředíme vodou, kousek zbylého masa pokrájíme do vývaru, přistrouháme česneku tolik, kolik nám je libo, opepříme, pokud chceme přidáme i trochu pokrájené vařené zeleniny, aby byla polévka barevnější a krátce povaříme.
5
Do talíře dáme vařenou quinou (množství dle chuti každého), nasekané čerstvé bylinky a kdo chce, ještě může přidat i čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek. Vše zalijeme vroucím vývarem s masem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnečka z uzeného kolene

Česnečka z uzeného kolene

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Čína z uzeného masa

Čína z uzeného masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Uzené Zavářky do polévek Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Česnek Kořenová zelenina Quinoa Sůl Uzené maso Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

29
Řízky Astra
Řízky Astra
29
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
18
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Česnečka se šunkou a sýrem
Česnečka se šunkou a sýrem
Česnečka trochu jinak
Česnečka trochu jinak
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených žeber
Česnečka z uzených žeber
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzeného masa s quinoou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact