• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzeného masa s quinoou
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka z uzeného masa s quinoou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle potřeby a chuti
    • uzené maso - žebra, krkovice, koleno...
    • kořenová zelenina
    • sůl
    • černý pepř + nové koření a bobkový list
    • česnek
    • quinoa
    • zelená nať z pažitky, petrželky, celeru...

Postup přípravy receptu

1
Quinou namočíme na 10 minut do studené vody, pak vodu slijeme, zalijeme novou čistou vodou v poměru 1 : 2 = jeden díl quinoa semínek na dva díly vody (vývaru) a vaříme cca 15 minut, pak necháme zaklopenou ještě zhuba 5 - 10 minut dojít. Quinou vaříme v osolené vodě, ochucené například bylinkami, česnekem... nebo přímo ve vývaru.
2
Z uzené masa, které jsme vařili například k čočce nebo bramborové kaši, případně jako ovar před silvestrovskou nocí, nám zůstal skvělý vývar, ze kterého si uděláme česnečku.
3
Pravidlem prý bývá, že na kilogram masa by měla připadnou hodina vaření, ale to je podle mého názoru zavádějící a záleží spíše na druhu masa. Také vody by nemělo být moc, postačí vody trochu nad maso, soli přiměřeně podle slanosti masa, přidat koření dle chuti, kousek mrkve a celeru, případně menší cibuli a vařit doměkka. Během vaření odebíráme případnou pěnu.
4
Vývar přecedíme. Dle potřeby (je-li vývar silný) naředíme vodou, kousek zbylého masa pokrájíme do vývaru, přistrouháme česneku tolik, kolik nám je libo, opepříme, pokud chceme přidáme i trochu pokrájené vařené zeleniny, aby byla polévka barevnější a krátce povaříme.
5
Do talíře dáme vařenou quinou (množství dle chuti každého), nasekané čerstvé bylinky a kdo chce, ještě může přidat i čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek. Vše zalijeme vroucím vývarem s masem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnečka z uzeného kolene

Česnečka z uzeného kolene

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Čína z uzeného masa

Čína z uzeného masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Uzené Zavářky do polévek Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Česnek Kořenová zelenina Quinoa Sůl Uzené maso Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Kuře Anča

Kuře Anča

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

402
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Buřty na pivě
Buřty na pivě
31
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
29
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Česnečka se šunkou a sýrem
Česnečka se šunkou a sýrem
Česnečka trochu jinak
Česnečka trochu jinak
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených žeber
Česnečka z uzených žeber
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzeného masa s quinoou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact