ks
drcený česnek
- víc než jindy :-) klidně palice
sůl
pepř mletý
celerová nať
Postup přípravy receptu
1
Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory. Zeleninu si dáme dle své chuti a brambor tolik, aby jejich váha byla s předem uvařenými kroupami zhruba 1 : 1. Do polévky přidáme jemně nasekaný česnek (klidně půl palice), osolíme a opepříme dle chuti a vaříme do změknutí zeleniny.
Ke konci vaření přidáme do polévky prohřát předem vařené kroupy, čerstvě pokrájenou celerovou nať a čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek, necháme již jen přejít varem a můžeme podávat.
3
Kdo rád polévku ultra silnou, přidá si ještě trošku rozetřeného česneku již do svého talíře.