Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu. Pak ztlumte a za velmi mírného probublávání vařte 1,5–2 hodiny, až maso změkne.
3
Vývar sceďte, maso nakrájejte na kousky a vraťte do vývaru. Přidejte 5 drcených stroužků česneku, zbylou mrkev nakrájenou na nudličky a brambory nakrájené na kostičky.
4
Vařte, dokud brambory nezměknou. Z toastového chleba odkrojte kůrky a nakrájejte jej na kostičky. Rozložte na plech, vložte do vyhřáté trouby a pečte dokřupava.
5
Posypte polovinou nastrouhaného sýra a dopečte dozlatova.
6
Zbylý česnek nakrájejte na plátky a opečte.
7
Do misek rozdělte polévku. Přidejte česnek, krutony, zbylý sýr nakrájený na plátky a ozdobte bylinkami.