Na sádle zpěníme utřené stroužky česneku a zalijeme litrem vody. Z bílků ušleháme sníh,lžičkou klademe do vařící vody malé nočky a povaříme. Žloutky ušleháme, zamícháme do polévky, osolíme, opepříme. Na talíř dáme na sádle opečené kostičky chleba a zalijeme vařící polévkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marta Kropáčová
|13. 10. 2008 18:14
Hm,velmi podobnou polivku znam.Osmazi se na nudlicky sunka,da do talire,pak chleba,opet do talire,doprostred toho vseho se da zloutek.Mezitim se uvari cesnek. polivka,do ktere se zavari uz zminene nocky z vyslehaneho snehu.Varicim vyvarem s nockama zalijeme talir.Zloutek si kazdy ihned rozmicha,nesrazi se,ale je to kremova,velmi syta polivka.Jeste se zvlast nastrouha cesnek,at si to kazdy dochuti sam.
Jana Remková
|30. 6. 2008 14:55
Tak to jsem moc ráda,zrovna včera mi tady sousedka řekla,že byla moc dobrá,že jí musela udělat z trojité dávky a ještě bylo málo.
martina maškova
|30. 6. 2008 14:49
to je dobrý nápad s těma nočky,muj třiletý syn byl z toho tak nadšený že zblajznul . polívku 123
Ladislav Dorazin
|17. 6. 2008 13:17
No,tak sněhové nočky jsem ještě nedělal,sám budu zvědavý na výsledek.Přidal bych snad ještě šunku na kousíčky a nastrouhaný sýr a ten česnek bych dal nakonec bez restování.To je pak síla