Do mističky dáme pomazánkové máslo, tavený sýr a nastrouhaný nebo vylisovaný česnek. Pro barvu a bohatší pomazánku nastrouháme mrkev. Po té osolíme dle chuti. Pokud máme rádi výraznější chuť česneku fantazii se meze nekladou.
2
Pomazánku mažeme na rohlík, ten můžeme nakrájet na kolečka jako jednohubky. Pro kreativní vzhled použijte místo nože na mazání vidličku, vypadá to uhledněji. Na namazanou jednohubku nakrájíme kousek vlašského oříšku a kousek mandarinky nebo kiwi. Mandarinku oloupeme a měsíčky ještě nakrájíme na malé kousky, totéž s kiwim. Zaručují veliký úspěch.
Spíš hutnější a těžší pomazánka, ale česneku tam není moc, takže je jemná. Pak mi ale přijde škoda dávat na ni kiwi a mandarinku, které ji chuťově hodně přebíjejí. Pokud byste měli chuť na česnekovou pomazánku spíš lehkou a svěží, doporučím zde na stránkách uvedenou Čertíkovu pomazánku.
Spíš hutnější a těžší pomazánka, ale česneku tam není moc, takže je jemná. Pak mi ale přijde škoda dávat na ni kiwi a mandarinku, které ji chuťově hodně přebíjejí. Pokud byste měli chuť na česnekovou pomazánku spíš lehkou a svěží, doporučím zde na stránkách uvedenou Čertíkovu pomazánku.
i b
|26. 12. 2007 13:12
Výborné je taky smíchat pomazánkové s půl tvarohem.
Alžběta Hladová
|16. 2. 2007 11:54
moc se mi nezamlová mrkev, mandarinka, vlašský ořech a kiwi.
Lenka Kristová
|1. 2. 2007 20:30
Dobrá pomazánka, já na jednohubky dávám kousky broskve z plechovky, kombinace sýru, česneku a broskve je skvělá.
anonym
|1. 2. 2007 17:46
výborné jsou i olivou
Jana Povolná
|30. 12. 2006 21:48
výborné je také hroznové víno...dávám půlku kuličky na kolečko rohlíku a vínové vždy mizí nejrychleji
Anonym
|30. 12. 2006 18:36
Za našich mladých let se tomu říkávalo "žiďule": Strouhaný eidam, majolka, česnek (čím víc, tím líp).