Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Když začne žloutnout, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme sloupnutá, nakrájená rajčata nebo protlak.
2
Okořeníme muškátovým květem a zvolna vaříme 20 minut. Je-li polévka příliš navinulá, opatrně ji osladíme. Ještě chvíli povaříme, stáhneme z ohně a vmícháme rozšlehané vejce. Před podáváním dáme na každý talíř na kostičky nakrájené osmažené veky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kuchařka on-line
|17. 3. 2004 08:22
V receptu je uvedeno: 1 l hovězího vývaru z kostky, jedná se tedy o hovězí vývar.
Daniel ProsteDaniel
|16. 3. 2004 20:43
Vývar...dobře,ale jaký typ? mame spoustu druhu A-zeleninový B-hovezi C-drubezi,rybí,zvěřinový atd....neni to první recept,kde to chybí a pokud bych moch poprosit uřesnujte to:)