Brambory nakrájíme na malé kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím připravíme česnek, který rozmačkáme nožem a hodně osolíme. Do vařicí vody přidáme masox a špetku pepře. Až brambory začnou měknout, přidáme postupně majoránku (chvíli povaříme) a česnek (chvíli povaříme). Nakonec přidáme bílek z vejce a pořádně zamícháme, aby se bílek hezky rozprostřel.
mohu se zeptat,prosím na jak přesně dlouho to celé je potřebuji to nutně vědět.
Prosím odpovězte na email:rk-dog@seznam.cz
Díky
Anonym
|21. 2. 2008 12:44
Zase to slovíčkaření, co je a co není česnečka.Na česnečku je prostě spousta variací a nevidím důvod, proč by všechny neměly být dobré, jen si vybrat podle momentální chuti a času - s brambory nebo bez, s krutony, s topinkou...Zkuste i "Česnečku pana Fořta", je skvělá. Já osobně jdu zítra do česnečky se sýrem na kostky :-)
Helena
|20. 2. 2008 15:50
Výborná. Nedávám masox, dala jsem místo toho trochu koření Wurzl (žluté) a byla také výborná. Budu vařit. Rychlé, jednoduché.
Simona Meisnerová
|19. 2. 2008 12:46
Halejte se já jí prostě dělám takhle, chutná mi a tečka :-)
Anonym
|10. 1. 2008 16:07
Já zas do česnečky nedávám ani masox, ani vejce, ani majoránku, ani pepř, ani sýr. Brambory + nejrůznější zeleninu + nať samozřejmě ano, někdy i nadrobno pokrájenou šunku apod.
Martina Marťásek
|10. 1. 2008 10:12
Do česnečky patří česnek . . . :-)))) Souhlasím s Milenou se sýrem na kostky je výborná a taky se šunkou a pórkem . . . :-))
milena kubikova
|10. 1. 2008 09:11
teraz ked sme boli na slvoensku, tak v jednej restike nam dali cesnacku, tak, ze ten syr nebol postruhany, ale nakrajany na kococky. boli sme tym nadseny. nam strasne vzdy prekazalo, ze sa ten syr tahal kadejako z taniera na lyzicu a do ust a tak....a takto ked to bolo na tie kocky...nic.....bolo to vyborne a uz budem robit iba tak. ja do cesnacky nedavam zemiaky. je pravda, ze ju varievam vacsinou iba vtedy ked sme prechladnuty...vtedy si ju vlejeme do pollitroveho hrnceka a pijeme horucu...no a v restikach ju podavaju s krutonkami, takze tie zemiaky, by tam boli asi naviac.
Anonym
|9. 1. 2008 20:32
Ja si myslím, že zemiaky patria do cesnačky,robím ju tak, že do vody dám variť zemiaky,osolím okorením , pridám majoránku a rozotretý cesnak ,povarím.Na oleji opražím starší chlieb pokrájaný na menšie kocky do chrumkava a vložím do taniera a zalejem polievkou.Opečený chlieb polievku zároveň aj omastí.Takto ju robievala moja mama a teraz aj ja.
Helena K.
|8. 1. 2008 17:36
Já vařím česnečku klasicky a nedávám masox.Zavařím trochu hrubé krupice
Lucie
|7. 1. 2008 15:10
No, brambory tam buďto dát můžete nebo taky ne! Je více druhů česnečky. Já osobně, když chci být s tím dřív hotová, tak tam brambory nedávám a vůbec nic se nestane. Takže to je na každém. A ty vykřičníky u Wendy mi přijdou celkem zbytečný!
jana kubíčková
|13. 12. 2007 03:46
Tak patří tam ty brambory nebo ne?Já bych souhlasila,protože tuto verzi používám dlouho pod názvem-jemná česnečka-jen s tím rozdílem,že polovinu těch vaře.brambor rozmačkáte s kouskem másla a deci mléka na bram.kaši a vrátíte zpět do polévky.Je to holt další varianta po česku a moc dobrá.Ne tak agresivní.