Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí být, ale polévka má pak lepší chuť, jen pak opatrně se solí, bujón je slaný sám o sobě) a uvaříme doměkka.
2
Rozšleháme vejce a vlijeme je do právě vypnuté polévky, okamžitě zakryjeme poklicí a necháme pár minut stát. Vejce tak udělá krásné "obláčky". Polévku dochutíme podravkou nebo vegetou apod., čerstvě utřeným česnekem podle chuti.
3
Horkou naléváme do talířů s kupičkou strouhaného eidamu. Sýr se v horké polévce krásně rozpouští a je to fakt vynikající.
Výborná, u nás se dožadují opakování. Z vejce jsou krásné "obláčky" a ten sýr je tam fomózní :-)
Lucie
|17. 1. 2011 16:25
Polevku podle Vaseho receptu jsem si udelala,jen jsem si ji trosku vylepsila na kostky nakrajenou sunkou a musim rict,ze je vyborna!
Kachna
|6. 12. 2007 10:39
Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne
Kachna
|6. 12. 2007 10:38
Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne
Anonym
|4. 10. 2007 12:18
Ach jo, tady se zase někdo babrá v blbostech... Snad chtěl autor specifikovat, že je v polévce česnek, ne? A ty diskuse o tom, co je a není pravé...
Simona Meisnerová
|4. 9. 2007 14:31
Do pravé česnečky nepatří zelenina!!!!!
Jitka Bublová
|5. 1. 2006 10:32
Množství česneku záleží jednak na chuti, někdo rád ostřejší, jiný ne, a jednak na druhu česneku. Ten čínský, kterého jsou plné supermarkety, je chutí i vůní mnohem slabší, než česnek český, ale ten se už v obchodem vyskytuje hodně málo. Já to řeším tak, že vařit s polévkou dám utřené tak 2 - 3 stroužky, po uvaření polévku ochutnám a přidám čerstvý utřený stroužek nebo dva, ev. dosolím nebo přidám podravku apod. Je to fakt výhradně na tom, co komu chutná. Přeju příjemné vaření a doufám, že bude chutnat.
Honza
|5. 1. 2006 09:47
No a kolik toho česneku? To víte, muži to nemají v oku.. :-)
Jitka Bublová
|4. 1. 2006 13:21
Záleží na osobní chuti, já dávám brambor asi jako do bramboračky, ale na malé kousky, 1 mrkev, kousek celeru. Zeleniny nedávám moc, právě aby nepotlačila chuť česneku a sýra. Tahle polévka patří u nás k velmi oblíbeným, je jednoduchá na přípravu a přitom chuťově super, a taky hezky vypadá díky vaječným obláčkům.
Alia
|15. 12. 2005 06:55
V jakem pomeru brambory k mrkvi a k celeru, vim, ze na vahu je to blbost, ale abych z toho pak nemela "bramborovou", "mrkvovou", "celerovou" polevku. Diky