• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka pana Fořta

autor: Jiberry
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka pana Fořta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • mrkev
    • celer
    • česnek
    • vejce
    • tvrdý sýr Eidam
    • kmín
    • sůl
    • podravka Eventuálně zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí být, ale polévka má pak lepší chuť, jen pak opatrně se solí, bujón je slaný sám o sobě) a uvaříme doměkka.
2
Rozšleháme vejce a vlijeme je do právě vypnuté polévky, okamžitě zakryjeme poklicí a necháme pár minut stát. Vejce tak udělá krásné "obláčky". Polévku dochutíme podravkou nebo vegetou apod., čerstvě utřeným česnekem podle chuti.
3
Horkou naléváme do talířů s kupičkou strouhaného eidamu. Sýr se v horké polévce krásně rozpouští a je to fakt vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Uzená řezanka pana Kavalíra

Uzená řezanka pana Kavalíra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Berýšek | 18. 7. 2012 16:09

    Výborná, u nás se dožadují opakování. Z vejce jsou krásné "obláčky" a ten sýr je tam fomózní :-)

  • Lucie | 17. 1. 2011 16:25

    Polevku podle Vaseho receptu jsem si udelala,jen jsem si ji trosku vylepsila na kostky nakrajenou sunkou a musim rict,ze je vyborna!

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:39

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:38

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Anonym | 4. 10. 2007 12:18

    Ach jo, tady se zase někdo babrá v blbostech... Snad chtěl autor specifikovat, že je v polévce česnek, ne? A ty diskuse o tom, co je a není pravé...

  • Simona Meisnerová | 4. 9. 2007 14:31

    Do pravé česnečky nepatří zelenina!!!!!

  • Jitka Bublová | 5. 1. 2006 10:32

    Množství česneku záleží jednak na chuti, někdo rád ostřejší, jiný ne, a jednak na druhu česneku. Ten čínský, kterého jsou plné supermarkety, je chutí i vůní mnohem slabší, než česnek český, ale ten se už v obchodem vyskytuje hodně málo. Já to řeším tak, že vařit s polévkou dám utřené tak 2 - 3 stroužky, po uvaření polévku ochutnám a přidám čerstvý utřený stroužek nebo dva, ev. dosolím nebo přidám podravku apod. Je to fakt výhradně na tom, co komu chutná. Přeju příjemné vaření a doufám, že bude chutnat.

  • Honza | 5. 1. 2006 09:47

    No a kolik toho česneku? To víte, muži to nemají v oku.. :-)

  • Jitka Bublová | 4. 1. 2006 13:21

    Záleží na osobní chuti, já dávám brambor asi jako do bramboračky, ale na malé kousky, 1 mrkev, kousek celeru. Zeleniny nedávám moc, právě aby nepotlačila chuť česneku a sýra. Tahle polévka patří u nás k velmi oblíbeným, je jednoduchá na přípravu a přitom chuťově super, a taky hezky vypadá díky vaječným obláčkům.

  • Alia | 15. 12. 2005 06:55

    V jakem pomeru brambory k mrkvi a k celeru, vim, ze na vahu je to blbost, ale abych z toho pak nemela "bramborovou", "mrkvovou", "celerovou" polevku. Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Kmín Mrkev Podravka Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

58
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
32
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
25
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
24
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact