• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka pana Fořta

autor: Jiberry
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka pana Fořta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • mrkev
    • celer
    • česnek
    • vejce
    • tvrdý sýr Eidam
    • kmín
    • sůl
    • podravka Eventuálně zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí být, ale polévka má pak lepší chuť, jen pak opatrně se solí, bujón je slaný sám o sobě) a uvaříme doměkka.
2
Rozšleháme vejce a vlijeme je do právě vypnuté polévky, okamžitě zakryjeme poklicí a necháme pár minut stát. Vejce tak udělá krásné "obláčky". Polévku dochutíme podravkou nebo vegetou apod., čerstvě utřeným česnekem podle chuti.
3
Horkou naléváme do talířů s kupičkou strouhaného eidamu. Sýr se v horké polévce krásně rozpouští a je to fakt vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Uzená řezanka pana Kavalíra

Uzená řezanka pana Kavalíra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Berýšek | 18. 7. 2012 16:09

    Výborná, u nás se dožadují opakování. Z vejce jsou krásné "obláčky" a ten sýr je tam fomózní :-)

  • Lucie | 17. 1. 2011 16:25

    Polevku podle Vaseho receptu jsem si udelala,jen jsem si ji trosku vylepsila na kostky nakrajenou sunkou a musim rict,ze je vyborna!

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:39

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:38

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Anonym | 4. 10. 2007 12:18

    Ach jo, tady se zase někdo babrá v blbostech... Snad chtěl autor specifikovat, že je v polévce česnek, ne? A ty diskuse o tom, co je a není pravé...

  • Simona Meisnerová | 4. 9. 2007 14:31

    Do pravé česnečky nepatří zelenina!!!!!

  • Jitka Bublová | 5. 1. 2006 10:32

    Množství česneku záleží jednak na chuti, někdo rád ostřejší, jiný ne, a jednak na druhu česneku. Ten čínský, kterého jsou plné supermarkety, je chutí i vůní mnohem slabší, než česnek český, ale ten se už v obchodem vyskytuje hodně málo. Já to řeším tak, že vařit s polévkou dám utřené tak 2 - 3 stroužky, po uvaření polévku ochutnám a přidám čerstvý utřený stroužek nebo dva, ev. dosolím nebo přidám podravku apod. Je to fakt výhradně na tom, co komu chutná. Přeju příjemné vaření a doufám, že bude chutnat.

  • Honza | 5. 1. 2006 09:47

    No a kolik toho česneku? To víte, muži to nemají v oku.. :-)

  • Jitka Bublová | 4. 1. 2006 13:21

    Záleží na osobní chuti, já dávám brambor asi jako do bramboračky, ale na malé kousky, 1 mrkev, kousek celeru. Zeleniny nedávám moc, právě aby nepotlačila chuť česneku a sýra. Tahle polévka patří u nás k velmi oblíbeným, je jednoduchá na přípravu a přitom chuťově super, a taky hezky vypadá díky vaječným obláčkům.

  • Alia | 15. 12. 2005 06:55

    V jakem pomeru brambory k mrkvi a k celeru, vim, ze na vahu je to blbost, ale abych z toho pak nemela "bramborovou", "mrkvovou", "celerovou" polevku. Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Kmín Mrkev Podravka Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

119
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
60
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
40
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
38
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact