Pokud vařím k obědu jako přílohu brambory, tak udělám tuto rychlou polévku.
2
Do hrnce dám olej, prolisovaný česnek, majoránku, a šunku nakrájenou na nudličky a zaliji vařící vodou z brambor.
3
Zvlášť do misky dám na oleji opečené kostičky chleba a zasypu sýrem. Nedávám přímo do polévky, protože než se sní, tak se chleba rozmočí. Každý si postupně nabírá sám.
4
Množství surovin neuvádím, každý si dá podle svého.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
iva, londyn
|26. 6. 2007 22:55
vyzkousela jsem, bylo to bezva a melo to uspech i meho italskeho pritele a to jsem zapomela majoranku, takze priste to bude jeste lepsi
Anonym
|25. 6. 2007 16:22
já dávám ten česnek až na konec pak ta česnečka má teprve tu svojí chuť
Petr Kucín
|25. 6. 2007 15:35
Já si z mého mládí pamatuju ještě jednoduší čwsnečku - na talíři jsme utřeli máslo nebo sádlo s česnekem a zalili kmínovým vývarem a taky nám chutnalo.
Miroslava Severová
|4. 12. 2006 08:29
Já česnek prolisuji, dám na prkýnko přidám sůl,pepř a majoránku a vše pěkně kulatým nožem utřu, chutě se tak výborně spojí a chuť je ještě lepší.
Olga Lešáková
|26. 6. 2006 13:27
Skvělé, ještě bych přidala nadrobno nakrájené kopřivy.
Anonym
|26. 6. 2006 12:23
Tohleto je právě ten klasický oukrop (jak šla Prokopka pro Prokopa)! Já dávám všechno přímo na talíř (vyjma opečeného chleba) a zaleju vodou z brambor...Nejoblíbenější polévka mého muže.
Žaneta Jemalová
|19. 6. 2006 07:59
Dávam za pravdu. Táto polievka je skvelá. Ja ju robím zo zeleninového vývaru. Do vriaceho vývaru dám prelisovaný cesnak a odstavím.Ostatný postup je rovnaký. Skoro žiadna robota a výsledok skvelý.
Alka K.
|16. 3. 2006 19:42
Na tuhle polévku mám bezva vzpomínky z dětství, když nám ji taťka vaříval. Je skvělá. Zasytí a ještě léčí.
Jitka Malinová
|16. 3. 2006 13:05
Taky si při nachlazení dělám rychlou česnečku, jen místo oleje dávám sádlo. Ideální na 1 - 2 porce.