vyzkousela jsem, bylo to bezva a melo to uspech i meho italskeho pritele a to jsem zapomela majoranku, takze priste to bude jeste lepsi
já dávám ten česnek až na konec pak ta česnečka má teprve tu svojí chuť
Já si z mého mládí pamatuju ještě jednoduší čwsnečku - na talíři jsme utřeli máslo nebo sádlo s česnekem a zalili kmínovým vývarem a taky nám chutnalo.
Já česnek prolisuji, dám na prkýnko přidám sůl,pepř a majoránku a vše pěkně kulatým nožem utřu, chutě se tak výborně spojí a chuť je ještě lepší.
Skvělé, ještě bych přidala nadrobno nakrájené kopřivy.
Tohleto je právě ten klasický oukrop (jak šla Prokopka pro Prokopa)! Já dávám všechno přímo na talíř (vyjma opečeného chleba) a zaleju vodou z brambor...Nejoblíbenější polévka mého muže.
Dávam za pravdu. Táto polievka je skvelá. Ja ju robím zo zeleninového vývaru. Do vriaceho vývaru dám prelisovaný cesnak a odstavím.Ostatný postup je rovnaký. Skoro žiadna robota a výsledok skvelý.
Na tuhle polévku mám bezva vzpomínky z dětství, když nám ji taťka vaříval. Je skvělá. Zasytí a ještě léčí.
Taky si při nachlazení dělám rychlou česnečku, jen místo oleje dávám sádlo. Ideální na 1 - 2 porce.