• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Napište svůj komentář k receptu

Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      kg paprika mix
    • 1
      kg rajčata loupaná
    • 0,50
      kg cibule
    • 5
      ks mrkev velké
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 3
      sklenice kečup - jemný malé
    • 6
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      plechovka ananasový kompot i s nálevem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice i s nálevem

Postup přípravy receptu

1
Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a sterilujeme (20 min při 90 °C).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xluciferka | 6. 11. 2014 13:34

    Přidávám vše najednou, ne postupně a jelikož máme rádi pikantní, přidávám zázvor, má to s ním ještě lepší šmrnc (sušený nebo čerstvý, množství dle chuti, ale sušeného určitě celý sáček). Jinak opravdu perfekní recept, lze přidat i fazole. Uncle Bens zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a mohu všem jen doporučit. 8-)

  • abygail | 21. 8. 2014 10:26

    ...jo ještě bambusové výhonky se nahrazují kedlubnem, ne zelím!!! zelí změkne, tedy listy, kdežto kedlubna si udrží konzistenci i tvar - samozřejmě že jde rozvařit i kedlubnu..... :-P

  • abygail | 21. 8. 2014 10:22

    Jo tak tohle se nejvíc přibližuje (i s tím jedním komentářem pod receptem=složení) tomu co dělám. Opět nepoužívám worcester...zkusím příště, je doba!!! Jiné poměry, ale to je o chuti a místo kečupu rajčatové pyré, nebo protlak.

  • arote | 19. 8. 2014 09:19

    složení Uncle Ben's Sweet & Sour: voda,rajčata (17%); cukr,cibule,ananas (6%); ocet,mrkev (5%); kukuřičný škrob, červená paprika (3%); celer, červená paprika (3%); bambusové výhonky (2%); tamarindový džus, jedlá sůl, barvivo (paprikový extrakt), koření Bambus lze nahradit bílým zelím 1/4-1/2kg. Pokud se nepřevaří, lze dosáhnout shodné barvy a křehkosti. Bambus stejně jako zelí je téměř bez chuti a energie. Ocet ~6-8 lžic. Ocet zvyšuje kyselost a jako kompenzace je třeba navíc ~1lžíce cukru. Je-li žádoucí větší zahuštění (náhrada za kukuřičný škrob), pak se osvědčila 1 střední brambora nakrájená na kostičky a rozmixovaná s vývarem a lžičkou hladké mouky.

  • Anna Vobroučková | 18. 8. 2010 18:47

    Tento recept dělám už několik let ,je výborný,na špagety,pizzu,pod maso nebo jen tak s rohlíkem.Dávám velkou 1.

  • Jindra | 5. 9. 2007 09:04

    Místo kukuřice a ananasu jsem dala houby, neb se letos urodilo.A když Asie, tak je dobré přidat lžičku kurkumi či kari koření, získá hned zajímavou chuť i barvu.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:30

    Tak dnes ke směsi do špaget jsem načala první sklenici a musím napsat, že to je výtečná bašta, mnohem lepší, než co jsem dělala dosud. Jasná jednička:-))

  • Ivana Přikrylová | 15. 8. 2006 15:38

    Recept jsem vyzkoušela, měli jsme ho dovolené na jachtě, všem moc chutnal, dávám za jedna

  • Jana Kutačová | 24. 7. 2006 08:32

    Myslím,že to je od Vás Peťko,tento receptík a moc děkuji.Myslím,že se mi téměř první zavařovací pokus velice vydařil.:o)

  • Marie Filipová | 6. 6. 2006 14:17

    Dík za recept,určitě vyzkouším.Dělám podobný,ale tento je více"vychytaný".

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 06:53

    Už aby ta zeleninka byla levnější.Letos je to poprvé,co mám nepřekonatelnou chuť zavařovat a tenhle Uncle Bens vypadá senzačně a ten ananas v tom..mňamka!.:o)

  • Jana Kozlová | 29. 5. 2006 13:03

    díky moc v létě určitě vyzkouším mám jinou variaci takže letos změníme a přidáme k již zavařeným na obměnu aby bylo co dávat na masíčko a těstoviny.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 5. 2006 11:29

    Moc díky, na tohle už se těším:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Česnek Cibule Cuketa Cukr Kečup - jemný Mrkev Nakládaná kukuřice Paprika Rajčata Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Dobré kuře

Dobré kuře

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

28
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
27
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
24
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact