• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou
Napište svůj komentář k receptu

Český Uncle Bens s cuketou

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Český Uncle Bens s cuketou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 0,50
      kg červená paprika
    • 0,50
      kg zelená paprika
    • 0,50
      kg cibule drobně pokrájená
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 6
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 2
      sklenice kečup - ostrý
    • 3
      sklenice kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C. Kečupy - použijeme klasická malá balení po 300 g - ve skleničkách.
2
Použití směsi je všestranné - s těstovinami, s rýží, pod maso, nebo jen tak za studena jako přílohu na studené mísy nebo na pizzu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Kuskus s cuketou a cizrnou

Kuskus s cuketou a cizrnou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Houska68
    Houska68 | 30. 9. 2017 09:13

    Vyzkoušeno a opravdu mnam. Soused mi porad zasobuje cuketama, tak jsem hledala vyuziti. Zbytecek jsem hned použila jako přílohu k pečené krkovici. Špatně jsem si přečetla suroviny, takže kecupy jsem mela jen po jedné lavičce, ale nevadilo to. Přidala jsem par žlutých a červených rajcatek. Podle komentářů mě jen mrzelo, ze nemám ananas, neb ten by se mi tam vyloženě hodil také. Tak holt příště. Ukladam do oblíbených a dík za recept. :)

  • jarkoo | 7. 9. 2015 14:24

    Dělám každoročně, část dávky trochu obměním - přidám třeba mrkev, řapíky celeru, ananas i s nálevem, asijskou omáčku a mám dva druhy dobrého Uncle Bens za dobrou cenu.

  • xluciferka | 6. 11. 2014 13:36

    Zkuste přidat zázvor pro pikantnost a šmrnc. Sušeného celý sáček, čerstvého dle chuti. Zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a je to naše nejoblíbenější zavařenina. <3

  • abygail | 21. 8. 2014 10:17

    Dělám už roky, ale nepoužívám worchester a kečupy.

  • ruzicka | 23. 8. 2013 21:46

    opravdu to nemá chybu je to super............................. :-)

  • markiba | 14. 8. 2012 11:29

    reny asi nemá vlastní zahrádku, když odpočítám i kečup místo kterého dám domácí který jsem právě dodělal z hodně vyzrálých rajčat které nestíhám ani jíst ... není co dodat vše domácí , bez éček, konzervantů ...

  • eva | 27. 7. 2012 21:25

    cena zhruba 100 kč za hodně sklenic dobroty,zřejmě nemáte nouzi o peníze,tak si to běžte koupit :-\

  • reny | 16. 9. 2011 14:33

    a to se vyplatí?když si zpočítám cenu kečupů,energie a práci,tak si Uncle bens půjdu koupit hotové ;-)

  • lolita | 2. 9. 2011 16:22

    Je skoro jako z obchodu, super.

  • liduli | 18. 8. 2011 12:36

    dnes jsem dělala z cukety tady toto a přidala jsem dýnový kompot.nemá to chybu

  • Janka Klímová | 29. 8. 2007 08:37

    Výborný recept,ještě jsem zkusila variantu do kteréjsem přidala plechovku fazolí v rajčatové omáčce.Též výborné.Když to zhrnu:jedna omáčka hned několi variana všechny vynikající.

  • Lenka | 2. 8. 2007 17:10

    Teď jsem to dodělala. Je to vynikající...dobrý způsob, jak využít cukety. Doporučuji a dávám za 1.

  • michaela vilkusová | 10. 7. 2007 08:52

    Dělám ten recept už léta. Přidávám vše podle chuti. Už jsem dělala i se žampiony.Přidávám ale na 1kg papriky 1 velký 900g kečup v plastu.

  • Maruš | 20. 8. 2006 16:28

    Jájo,měl by to být recept,kde se přidává 5 malých kečupů,tedy po 300 g,tedy celkově 1,5 kg.Dělám už více let,naší rodině chutná.Navíc jen přidávám 6-8 mírně uvařených mrkví,nakrájených na kostky.Letos jsem zkusila taky verzi s kukuřicí a ananasem.Taky mohu doporučit.

  • Jája | 15. 8. 2006 09:42

    Kolik je kečupu? Jako měřítko mi označení "3 kečupy" přijde na nic, protože jsou různé balení. Tedy kečup o 300 g nebo 1,5 kg? To už je velký rozdíl.

  • Majka Rončáková | 14. 8. 2006 08:36

    Taky jsem to poprvé dělala vloni, ale dala jsem více cukety a přidala jsem česnek. Dávám si to dokoknce i na topinky.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 11:13

    Petro, i já se připojuju: dejte Váš recept do nových. Určitě nás bude víc, kteří to s tím ananasem budeme chtít zkusit:-))

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 06:37

    Peťko,prosím Vás,nemohla by jste přesněji popsat jak děláte ty sklenice a s jakým nálevem?Totiž s tím ananas.kompotem a mrkví by to byla opravdu česká Asie..:o)Už jen kokos..:o)

  • Petra Plevová | 24. 5. 2006 20:54

    U nás v rodině osvědčený recept,do základu přidávám loupaná rajská jablíčka a mrkev nakrájenou na kostičky.Jemnější varianta vznikne,když místo poloviny množství papriky dáme konzervu sterilované kukuřice a drobně nakrájený ananasový kompot i se šťávou.Asie jak vystřižená.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 19:00

    Ano, taky to znám a dělám a mohu doporučit.

  • Airan | 24. 5. 2006 18:43

    Delam to uz leta, je to vyborne!

  • Anonym | 24. 5. 2006 14:42

    Já se snad dám i na zavařování...Vypadá to dost dobře..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cuketa Cukr Kečup - jemný Kečup - ostrý Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mušle

Mušle

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Podkova - dort

Podkova - dort

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact