• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Český chleba v cizině
Napište svůj komentář k receptu

Český chleba v cizině

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Český chleba v cizině
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      ks brambory střední, den předem ve slupce uvařené
    • 0,50
      l pivo
    • 1
      lžíce sůl vrchovatá
    • 1
      lžíce kmín vrchovatá
    • 1
      lžíce drcený kmín vrchovatá
  • Kvásek
    • 2
      dl teplá voda
    • 1
      lžíce sušené droždí vrchovatá
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu teplé vody. Nechte na teplém místě kynout hodinu až hodinu a půl, potom si zapněte na maximum troubu, aby se předehřála, vytvořte si na pomoučněném plechu bochník a nechte kynout ještě půl hodiny. Vložte do trouby na prostřední mřížku, úplně dolů do trouby dejte plech s vodou, jak se odpařuje, tak se bochník nevysuší. Pečte na maximum deset minut, pak zmírněte na střední teplotu a pečte ještě tak 35-40 minut. Uprostřed pečení potřete bochník vodou. Po vyndání z trouby zabalte do čisté utěrky a dejte na pár hodin (já dávám přes noc) do peřin nebo nějakých dek, chleba tam krásně změkne. A k snídani bude ještě teplý...
2
Z tohoto množství bude jeden velký bochník. Také můžete polovinu zmrazit, po rozmrazení bude jako čerstvý.
3
Žiji několik let v USA a ne a ne tady narazit na chleba, který by se vyrovnal tomu poctivému českému. Zkusila jsem spoustu receptů, ale žádný nebyl přesně ono, tak jsem zkoušela a kombinovala, až jsem došla k tomuto receptu. Chleba je naprosto skvělý, vláčný a ješte po třech dnech chutná jako čerstvý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chleba z žitné mouky

Domácí chleba z žitné mouky

Plněný chleba

Plněný chleba

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miri | 16. 11. 2014 03:03

    Ahojky, patrim take k tem, kdo stravil v zahranici nekolik mesicu pokusu..nyni pecu stary kvaskovy chlebik. Vyborny, zadne paleni zahy a jine zdravotni problemy, ktere u me nastaly po roce konzumovani mistniho (ne)peciva...je potreba jen zitna mouka na kvasek (ten pak drzim v lednici "pri zivote" (ten muj jiz 2.rok), psenicna nebo chlebova mouka, kmin nebo namichane koreni a voda ;o). Na pozadani mohu zaslat receptik ;o).

  • Alena | 18. 10. 2014 19:46

    :-) pecu velmi dobry "cesky chleba" v USA. Jednoduchy!! Jestli ma nekdo zajem o recept, poslu mailem. Adresa: ja.pesek@seznam.cz Rovnez jsem stradala bez ceskeho chleba a konecne tenhle je skutecne dobry a hlavne neni sladky!!! Jen doba kynuti je delsi, ale pravdepodobne I v tom byl ten problem, proc se me nedarily ty chleby predchazejici. Zdravim vsechny Cechy, zijici v cizine a pokousejici se o peceni chleba z mistni - jedine mouky, ktera je ve svete k dostani! Alena - Texas :-))

  • Marki | 9. 8. 2013 03:54

    Ahoj muzu mit taky ten recept? marketa.kolackova@gmail.com

  • Krystof.K | 10. 3. 2013 12:00

    Děkuji za skvělý recept, po půl roce v Japonsku jsem konečně ochutnal dobrý chleba! Jenom jsem na radu Hanky z předchozího komentáře omezil množství piva a opravdu to bylo akorát.

  • Hanka | 27. 2. 2013 15:21

    Velké díky paní autorce za skvělý recept !!! Jen si dovolim malou poznámku k dávkování. Pani autorka zřejmě myslela 1/2 lahve piva (ne litru) a to je zde v US pivo třetinkové. Já dala na vámi uvedené množství jednoho celého Yenglinga ( a jednoho jsem vypila...) a +2dc vody s kváskem a stejně jsem dosypávala dost mouky . Těsto bylo příliš řídké...Takže pro ne úplně zkušené kuchaře s kynutým těstem to může být problém... Jinak chutná báječně a ještě jednou děkuji... :-) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.133877960120993.27056.100004963693830&type=1&comment_id=138702&notif_t=photo_album_comment

  • Lucie | 23. 1. 2013 23:25

    Ahoj,posli prosim na email. breichova@seznam.cz

  • Lucie | 23. 1. 2013 23:21

    Konecne ceskej chleba.Roky ziju v cizine a trpim bez ceskeho chleba.Netrapte se pokud nejste zdatni pekari.Davam udelat testo do domaci pekarny a pak chleba pecu v troube.Lehci uz to byt nemuze.Vysledek je luxusni .Velmi dekuji za tento recept,jinej chleba uz k nam do domu nesmi. Ps:brambory nemam cas varit den predem,takze Dont worry ,cerstve uvarene jsou taky ok Takze diky Marketo ,sem Ti neskonale vdecna Lucie

  • terka | 10. 1. 2013 19:22

    Vlado, nech si kvasnice nejdriv vykynout vedle a pak az je pridej do hotoveho testa. Pak by ti to melo vykynout bez problemu. V pripade, ze je testo moc tekute, tak pridej mouku.

  • Vlada | 9. 11. 2012 14:58

    Ahojte, nevím jestli tady ještě někdo je, ale přesto se zeptám. Žiju v USA a posledních par dni jsem se pokoušel upect kmínový chleba. Mám s tím trochu problém. Buď je těsto příliš husté a nekyne nebo je příliš řidké a nakyne pekne ale potom když to dam na pekač tak se to rozlehne a stane se z toho takova placka. Tady je postup jak to dělám: Smícham 150 gramu žitne mouky a 150 gramu pšenicné mouky. Přidám asi 30 gramu kvasnic, suchých, potom kminu, 5 gramu soli a trochu cukru. Smícham to a zaleju to asi 200 ml vlazne vody. Dle potreby. Smícham to mixerem. Těsto je lepkavé. Nasypu na stůl trochu mouky a do ni vysypu to těsto. Ručně to domicham a zformuji do tvaru chleba. Pak to dam do obdélníkové misky a nechám kynout asi hodinu až dvě. Tady nastává ten problém. Buď to nekyne, nebo je to řidké a kyne ale potom co to dam na plech tak se to roztece a úplne to ztratí tvar. Pokud někdo muže poradit co dělám špatně, tak bych to ocenil. díky. Vlada Vvaculik@me.com

  • marky | 26. 10. 2012 12:34

    dobry den mela bych taky zejem o ten recept, pokud nevadi, muj mail je kucharinka@seznam.cz. dekuji mnohokrat, anglinčtina nevadi,

  • Monika | 20. 10. 2012 17:57

    Namuzu si tento recept vynachvalit... je opravdu vybornej, konecne mam recpt tak jak jsem si vzdy predstavivala a neni to ani drahe. Moc dekuji :-*

  • hana | 30. 7. 2012 14:46

    Taky bych rada zkusila ten vas chleba, prosim o zaslani receptu na hanamuhlsteinova@yahoo.com Dekuji

  • Martina | 25. 6. 2012 23:26

    Ahoj,žiju již půl roku na KKey Westu a české pečivo mi chybí jako sůl,ráda bych,kdyby jste mi mohla poslat recept na chlebíka.Děkuji mnohokrát bartlovamartina@seznam.cz

  • Pavlina | 21. 2. 2012 01:17

    Take se pripojim s prosbou o zaslani receptu. Dekuju moc. sikolova@aol.com

  • Nika | 18. 12. 2011 18:28

    Ja tenhle recept vazne miluju. Zkusila jsem jich nekolik a tenhle je jediny, ktery chutna jako pravy Cesky chleba. <:-) A dokonce i muz mi ho jit a to uz je co rict. Vzdy pecu 3 bochanky, 2 male a jeden velky, male vydlabu a pojidame z nich zelnacku a z velkeho si pulku snime hned a druhou si zamrazime.. ;-)

  • moravacka | 31. 10. 2011 10:30

    Prosim o zaslani receptu na ten cesky chlebik.Jsem v USA pres deset let,ale tem chlebum tady nemuzu prijit na chut.Moc vas prosimo zaslani receptu. akjedorac@yahoo.com

  • Petr | 22. 8. 2011 00:47

    Dobrý den Mám zájem o Váš recept na chleba! Může být v angličtině. Děkuji předem za brzkou odpověď. 2123247@upcmail.cz Petr :-)

  • Já | 1. 5. 2011 19:39

    udělal jsi mi radost chlapče,už dlouho jsem se tak nepobavil.nechápu proč ostatní tak rozčiluje co jsi upřímně napsal. já jako čech(čechoslovák)za sebe říkám, ža Já se za to na tebe nezlobím, je mi Tě líto . . . euroobčane

  • Terinka | 11. 1. 2011 11:10

    Pridavam jeste email, kam prosim o zaslani receptu na cesky chleb. terezacek(at)post.cz

  • Terinka | 11. 1. 2011 11:07

    Zdravim, prosim taky o recept na cesky chleba. Dekuji. Pekny den. :-)

  • ADriana | 17. 12. 2010 04:16

    byla bych velmi rada pokud by jste mi mohla zaslat ten recept :-) dekuji predem adriankak@yahoo.com

  • Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:21

    Ziji pres 25 roku v USA a mam stejny problem s chlebem jako vy. Mam recept na velmi dobry chleba, rada ho poslu kazdemu zajemci ale recept je anglictine a pokud ho nebudu muset prekladat budu radeji. Kdo ma zajem, poslete mi email.

  • Zdenka Hegerová | 6. 8. 2008 19:05

    Zili jsme 20 let v Kanade a tam se zitna mouka dala koupit, ae ted jsme v Dominikanske republice a tady takova neexistuje, jen obcas v nemeckych obchodech a to Nemci hned vykoupi. Vyzkousim recept a uvidime jak nam bude chleba chutnat. Diky

  • Kuchařka on-line | 26. 3. 2008 16:53

    Třeba proto, že administrátor je taky jenom člověk a občas mu něco proklouzne. Příspěvek v databázi dohledám a smažu.

  • Di | 26. 3. 2008 16:42

    Naprosto s Vámi, milé dámy, souhlasím. Musím jen znovu opakovat, že vůbec nechápu, proč administrátoři publikují příspěvky urážející jejich čtenáře. Je to opravdu nutné?!

  • Anonym | 25. 3. 2008 20:14

    Ivetko, souhlasím s vámi. U každého receptu, který chci vyzkoušet čtu nejdříve komentáře. Takové o kterém píšete mě natolik rozladí, že pak dlouho raději navštěvuji jiné stránky s recepty, kde se něco podobného nevidí. Škoda je to vada na kráse a asi zbytečná stačilo by se řídit poznámkou na této stránce uvedenou. A to hlavní recept za 1 *. Markéto podobný jsem pekla před lety a už jsem na něj zapomněla, ale ten váš je ještě lepší.

  • Iveta Odvárková | 25. 3. 2008 13:32

    Tento recept mě zaujal a chystám se ho vyzkoušet, přestože žiju v Čechách. Až se tak stane, dám vědět, jak to dopadlo. Zaráží mě ale fakt, že se sem dostal celkem obsáhlý komentář od Pavla Pražáka z 22.1.2008. Ani trochu se nevyjadřuje k receptu, pouze napadá a uráží ostatní. Myslím, že takový komentář se tu vůbec neměl objevit.

  • Hana | 24. 3. 2008 22:26

    Mile damy,potesily jste me. Ziju tady uz 16 let a na dobry chleba jsem nenarazila ,jenom u Nemcu ale Ti bohuzel putuji dal a dal od Chicaga. Ani Polaci nemaji to po cem patram. Diky Hana

  • K. Le. | 11. 2. 2008 02:30

    Pavle, vy bezte nekam!!!!

  • Pavel Prazak (Prazsky) | 22. 1. 2008 08:21

    ... kdyz mate tak tezky ZIVOTNI PROBLEM s tzv. "ceskym"(???, ... oh, opet ten falesny cesky nacionalismus!) chlebem, ktery se bohuzel pece se po cele Evrope, tak se vratte zpet do Cechystanu!, ... a nebude vam smutno!, ... tam muzete lizat varecku od rana az do vecera. Otazkou ovsem zustava, "proc jste se z te zaostale Kotlivy vubec z hladovosti prestehovavali?". S tim ceskym "fnukanim" jdete do p....e! S pozdravem Pavel

  • Monika Mankin | 4. 1. 2008 03:16

    Tak tomu rikam zazrak.... davam 1 .. ziji v USA teprve 2 roky a jsem nestastna ze nemuzu tu najit poradny chleb... Super ted si ho muzu delat sama

  • Eva | 16. 8. 2007 13:18

    Dlouho se snažím upéci dobrý chleba a došla jsem k tomuto receptu na tmavý žitný chleba se slunečnicí, který váží asi 900g.2 hrnky 250 ml hladké mouky,1 hrnek žitné mouky,2 pol. lžíce oleje,2 pol. lžíce octu, 2 káv.lžičky soli, 2 káv. lžičky kmínu,2 krajíce chleba bez kůrek rozmočené v 11/2 hrnku vody s 1 káv.lžičkou rozp.kávy a kvásek ze 3/4 kostky droždí,5 dkg loup.slunečnice. Nechám vykynout a přendám do teflon.formy tvaru krychle asi 22x12 cm. To je tak akorát na toto množství. Peču v el.horkovzd.troubě na 200 st. 1 hod. 1/4 hod. před koncem pečení 2x potřu povrch vodou. Těsto není tak tuhé, aby nemuselo být ve formě. Musím říci, že není nikdo, komu tento chleba nechutná. Zkuste a napište, jak se vám povedl a jak chutnal.

  • Helena | 9. 8. 2007 09:58

    Markéto, žitná mouka špatně kyne, neboť obsahuje málo lepku, takže musíte zdvojnásobit dávku droždí a žitné mouky dát jen 1/3 celkového množství. Pokud chcete upéct opravdu "poctivý český" chléb, třeba i s vyšším podílem žitné mouky, je nutné použít žitný kvas. Pokud zadáte toto heslo do vyhledávače, vyjedou Vám odkazy na jeho přípravu.Není to nic těžkého, já takto peču už 2 roky, i když žiju v Praze. On už ten poctivý český také není to co býval :( Kromě toho chléb připravený s žitným kvasem je lépe stravitelný, chutnější (typická nakyslá chuť chleba) a déle vydrží.

  • Ivca | 9. 8. 2007 02:35

    Marketo, ja tu medium rye flour objednavam na web.adrese:www. bakerscatalogue.com. U nas k dostani ve velkomarketech take neni. Ale v bakerscatalogue je v tripoundovem baleni. Ja nakoupim 4 sacky a dam do mraznicky. Cena je dostupna. V katalogu je take koreni, kmin, drozdi, kdo rad vari a pece, prijde si na sve. A tak doufam, ze se katalog bude libit a mozna, ze si i neco objednate. Preji mnoho stesti a mejte se moc hezky.

  • Marketa | 8. 8. 2007 17:28

    Ivco a prosim vas, kde kupujete tu medium rye flour? U nas maji ve stop and shopu jen celozrnou rye flour a s tou to neni ono... Jinak to pivo urcite zkuste, neni tam citit.

  • Ivca | 8. 8. 2007 05:11

    Ziji v USA nekolik let a cesky chleb mi dal par mesicu zabrat nez jsem se ho trosinku naucila.Ja davam necela dve tretiny chlebove mouky a vice jak jednu tretinu medium rye flour, no a samozrejme vareny vetsi brambor. S tim pivem to vyzkousim. Pivo davam do jineho chlebiku, ktery pecu v pekarne a pridavam ruzna seminka.

  • Marketa | 8. 8. 2007 00:25

    Hlavne tady neni bila zitna mouka a z te celozrne to z nejakeho duvodu neni dobre, chleba je z ni tvrdy a drobivy, ac jsem dala jen tretinku. Ale tenhle chutna jako cesky i bez zitne mouky, myslim ze to zito se obelsti tim pivem.

  • Jana z Kanady | 7. 8. 2007 20:07

    To mate ale bily chleba,ne ten cesky zitny.Ziji v Kanade,mame tady i ten zitny cesky,ale presto si nekdy upecu domaci.Pridam aspon jednu tretinu mouky zitne.Take davam pivko.Mam tez zkusenosti,kdyz cestujeme do statu,ze dobry zitny chleba neni k dostani.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Z mouky/obilovin Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Drcený kmín Hladká mouka Kmín Pivo Sůl Sušené droždí Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Hnětynky

Hnětynky

Dýňový krém

Dýňový krém

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

78
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
48
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

České buchty
České buchty
České kuře pečené
České kuře pečené
České perníčky bez vážení
České perníčky bez vážení
Česnečka
Česnečka
Česnečka - jíšková
Česnečka - jíšková
Česnečka - pomazánka
Česnečka - pomazánka
  • Recepty.cz
  • Český chleba v cizině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact