Nadýchaná pohádková pochoutka, které provoní váš dům a chutná opravdu pohádkově. Náplň může být tvarohová, maková či povidlová.
RADA: Jak snadno uválet těsto?
RADA: Jak skladovat vajíčka?
Buchtičky jsou výborné, díky za recept. Jen jak už tu někdo poznamenával, tvarohová náplň je určitě lepší bez pudingu. A když dělám náplně dle receptu, nevyjdou mi pro poslední 3-4 buchty - dávám opravdu hodně náplně, tak pokud dáváte taky hodně, doporučuji makového dělat o trochu víc, třeba ze 125g. A makovou náplň je třeba spařovat docela dlouho, než se stane dostatečně hutnou, aby z buchet nevytékala.
Jsou skvělé. Jiný recept na buchty už dělat nebudu, tento je úžasný.
Buchty dělám po několikáté a pokaždé se po nich jenom zapráší .Já je dělám jen s povidlovou náplní
Zkoušela jsem o víkendu a skvělé, jen kvásek dělám dle babičky i mamky raději zvlášť a nechala jsem kynout hodinu, po té půl hodině mi to přišlo ještě málo nakynuté. Tvarohovou náplň dělám také bez pudinku a přidávám do něj rozinky. Jinak super.
Zatím nejlepší recept na buchtové těsto, ale kvásek jsem udělal zvlášť. Oproti tomu tvarohová náplň je lepší bez pudinku. Celá se totiž "vpije" do těsta.
Výborný recept.
Dnes som ich piekla , kvasok som robila zvlašť. Musim povrdať že sa podarili na 1* malokedy pečiem kysnute ale teraz budem len tento recepr su vyyyborné :-* <:-)
Moc děkuji za tento úžasný recept. S těstem se skutečně krásně pracovalo a buchty jsou chuťově vynikající. S kynutým těstem moc nepracuji, ale po tomhle receptu to asi změním :-)
To by mě zajímalo, jak to děláte ? Mě je 25 a už rovných 10 let zadělávám těsto bez ďůlků a kvásků vedle... Vždy mi nakyne do extrémních rozměrů ... Neměla jste moc horké mlého ?
Vždycky si dělám kvásek zvlášt a ted poprvé jsem ho zkusila v "ďulku" a nevykynulo mi těsto =/
Jestliže dělám více tvarohových buchet,nechám tvaroh vykapat na plíně, pak nevytéká a je boží.
S tvarohovou náplní je to boží,do těsta místo másla jsem dala Heru,no nemá to chybu!děkují za užasný recept! :-)
je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde
je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde
je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde
Dámy, když máte tvaroh z vaničky, a je dost řídký, stačí ho ve vaničce trochu pomačkat(např.pěstí), aby pustil vodu. Totéž dělám i s tvarohem v kostce, jen ho předtím vybalím ze staniolu do misky... Když je v tvarohu méně tekutiny, lépe se s ním pracuje a z buchet vám nevytéká. Ať se daří a dobrou chuť..
Těsto dobré,jen chybí stupeň pečení,prvních 10 minut jsem pekla při 200 stupních,pak stáhla na 180 kde se pekly 5 minut a po celkových 15 minutách v troubě byly buchty tmavě hnědé skoro až černé na povrchu a přitom v receptu je psané péct asi půl hodiny :-\
Omlouvám se ale jaksi nechápu tu náplň :-S .... Buďto jsem slepá a recept nevidím nebo tu není . Dělám poprvé a tak jsem zmatená. Musela jsem si vyhledat jinde než na těchto stránkách náplně abych byla schopna vůbec buchty udělat. Jinak těsto super a dávám za 1. Jen jestly mohu poprosit autorku doplnit náplně, stupně pečení a dobu. Kdyby nebylo komentářů tak jsem nahraná. Není to z mé strany nějaký negativ, jen jsem prostě asik blbá :-D
buchty dobrý, jen tedy ta maková náplň řídká, na 100g máku rozhodně 1/4 l mléka moc, proto ubrat mléko či přidat mák.
Dneska jsem vyzkoušela tento recept,a můžu všem doporučit. Těsto paráda,krásně vykynulo. maková náplň: na 1/4 l mléka 200g máku,cukr.....atd. Doporučuji!!!
Výborný buchty, dělím je od sebe ještě teplý protože to jde líp než když jsou studwný. Možná by bylo dobrý říct, že mák se musí nejdřív povařit /komentář Honza 10.1./
Zdravim mohu dat do testa klasicke maslo nebo ne dekuju
Zdravim mohu do testa dat klasicke maslo mnebo lepsi kostka masla děkuju
Recept fajn, jen ta maková náplň byla moc řidká ... stačí polovina zminěného množství mléka
Dneska jsem dělala buchty úplně poprvé a musím říct, že jsou opravdu výborné.. :-) Tento recept budu určitě šířit dát :-) Prostě super :-)
Díky za recept. Pekl jsem podle něj teď podruhé a zase se to povedlo:-) Žiju na Srí Lance, takže tu není vše k dostání. Místo čerstvých kvasnic jsem musel dát sušené, mouka je tu jen jedna, něco mezi polohrubou a hladkou. Pořádný tvaroh tu taky není, musel jsem tam dát "curd" od buvola. Ale stejně je to dobrý.V tom vlhkém vedru tady těsto hezky kyne. Super recept!
Taky jsem jela podle návodu a v troubě mi už buchtičky nenakynuly podruhé se povedly, tak dneska už je dělám potřetí a uvidíme
Čau ;-) ;-)
Tak se docela povedli jen jsem tam dala víc mouky
Tak se docela povedli jen jsem tam dala víc mouky
ahojky, mam otazku. vse jsem udelala podle navodu, testo i dobre vykynulo, ale jak jsem dala buchtu do trouby tak dal uz nekynulo a ted to vypada jak srazene . Nechala jsem je i odpocivat a mela jsem predehratou troubu. Tak nevim kde je chyba...
Recept vynikajici... nejsem zrovna odbornik na kynuty testa ale tohle krasne vykynulo ...dobre de delalo s testem. ..a napln my radi povidla..a mela sem domaci povidla jeste tak sem je aspon zdelala. :-) <:-)
Já bych přidala citronovou kůru.Omytou. 8-)
Skvělý, jednoduchý recept! Buchty jsem pekla poprvé a dopadly výborně! Jen jsem trochu troskotala na tvarování buchet...každá jiná...za to ale recept nemůže ;-)
Já když dělám kvásek, tak si pomahám el. troubou. Do hrnku rozdrobím droždí do vlažného mláka trošku cukru a dám do trouby na max. 50 st. Po -5 min. krásně vzejde kvásek a to samé používám i u těsta. Po půl hodině je těsto krásně vzešlé a super se s ním pracuje. :-)
Tak buchty jsou v troubě a rada s tvarohem stačí přidat půlku vanilkového pudinku v prášku a pracuje se s ním super, akorád to kynutí mi moc nejde.tak jsem zvědav...za recept 1 je lehoučký a i já jako chlap jsem ho zvládnul :-D
:-* jsou výborné ,děkuji za recept :-)
:-D :-) , za mě jednička, dnes jsem pekla poprvé kynuté buchty a zrovna se mi díky tomuto receptíku povedly.Protože je čas švestek, jsou výborně švestkové :-* .Z tohoto množství mi to vyšlo na 32 buchet.Moc děkuji, Hanka, Náchod.
Bezva recept, dělám ho již léta, ale místo polohrubé dávám hladkou - je to lepší. Dnes budou buchty s jablky. :-[
Já jiné už nedělám než tyhle, ale náplně si dávám jiné...Mám osvědčenou nádivku makovou s rumem, je taky na tomhle porálu a je naprosto luxusní...
Super recept,těsto míchám v pekárně a nemůžu si to vynachválit..vydrží dlouho vláčné,pokud vydrží nesnědené ;-) :-)
Zítra se snažím udělat tyto buchty jen trošku tápu v těch náplní ? Mám tam přidat kolik vanilkového pudinku a podobně .U náplní je napsáno sem tam kolik čeho a u něčeho není napsáno nic ? Dává se to tam taky nebo ne ? /Tvarohová citronová kůra , pudink, moučkový cukr.
Super recept, pekla jsem buchty poprvé v životě a byly skvělé, moc děkuji za recept ;-)
Tento recept je úžasný, dělám z něj hlavně koláčky s drobenkou, místo másla dávám heru, a je to taky vynikající. S těstem se výborně pracuje, druhý den jsou koláčky vláčné a nejsou tvrdé jako beton. Od té doby, co znám tento recept na kynuté těsto, jiné ani nehledám, dělám z něj nejen koláčky, ale i honzovky a dukátové buchtičky :-)
mletý mák koupíte v obchodě :-)
Prosím pěkně jsem nezkušená a na vaření fakt levá, smysl pro vaření mi do vinku evidentně nikdo nedal , tak se vždycky tak blbě ptám i na věci, které jsou ostatním jasné...dá se mletý mák už koupit nebo si ho musim namlít doma? A jak byste udělali povidlovou náplň? Doufám, že se to tentokrát povede a dám ročnímu synkovi i něco domácího :-)
super recept,dneska sme ho zkoušeli na poprvé a buchtičky chutnali. děkujeme a posílame pozdrav z chebu
Perfektní buchty,jsem je dělal poprví a povedly se.S díky a pozdravem z Teplic.
Tak jen pro info, buchtičky jsem pekla něco málo přes 30 minut, na 200°C. Byly luxusní, jen se po nich zaprášilo, ač sem při výrobě málem praskla vzteky - nemohla jsem se vypořádat s tvarohem,..... za receptík moc děkuji, ráda se k němu vrátím Za mě 1
Zdravím, poradí mi někdo na kolik zapnout troubu ? Díky
Jak já ráda říkám "kynuté těsto mě nemá rádo" skoro nikdy z jiných receptů se mi buchty nepovedly, ale tento recept je skvělý a opravdu snadný . Povedlo se :-)
Buchty jsou vyborne, delame je casto :-)
Dělám výborné není nad české buchty!!!Máme rádi s tvarohem,mákem.povidly.atd.... :-P :-* ;-)
recept vyzkoušen mým manželem - milovníkem buchet s mákem :-) Uloženo mezi oblíbené recepty. Dokonce jsem vyzkoušela zadělat těsto v pekárně a vyšlo to skvěle. I náplně jsou moc dobré a tak teď používám tyto náplně i jinde. :-)
Perfektní recept!!! těsto sice déle kynulo, tak jsem měla nahnáno, ale ve finále jsem ještě s lepším kynutý těstem NIKDY nedělala, nic není ulepené, upatlané, ani ruce....buchty už se pečou...je jich 36ks. už jen dovařím podstivou gulášovku a domácí čajík a je oběd i svačinka jak lusk. Ještě jednou děkuji za LUXUSNí recept. :-) :-)
Těsto se výborně vypracovalo. Buchty jsem před chvílí vyndala z trouby a nyní po vychladnutí s mužem baštíme. Jsou krásně nadýchané - výborné :-P
Na kolik stupnu mam nastavit troubu
tak tady ten recept je suprovej vážně :-) . Mám s kynutím těstem věčně problémy nikdy se mi nepovede:-D ale tady tohle? úúúúplně na jedničku sice jsem bojovala s tvarohovou náplní, ale to je malá drobnost. Tak uvidíme jak se povedli právě jsou v troubě vřele doporučuju :-)
tak buchty v troubě ... snad se povedou ;-). Už je dělám po druhé. A poprvé se povedli a jen se po nich zaprášilo :-)) a to jsem dělala z poloviční dávky ... dneska z celé jen jsem do těsta přidala trošku mouky jinak super a moc děkuji za receptík :-)) ;-)
skvělé .... s těstem se opravdu skvěle pracuje .. netrhá se a tuhé není ani náhodou - já ještě trošku dosypávala mouky :-) .. dělala jsem " slíváky " (náplň jen vypeckované švestky smíchané s trochou skořicového cukru ) - ty se balili skvěle ..no a s tvarohem jsem taky trochu bojovala - ostatně jako vždycky, když ho mám zabalit .-) .. právě jsem je vytáhla z trouby .. tak budou ráno k snídani .. mňam
skvělé .... s těstem se opravdu skvěle pracuje .. netrhá se a tuhé není ani náhodou - já ještě trošku dosypávala mouky :-) .. dělala jsem " slíváky " (náplň jen vypeckované švestky smíchané s trochou skořicového cukru ) - ty se balili skvěle ..no a s tvarohem jsem taky trochu bojovala - ostatně jako vždycky, když ho mám zabalit .-) .. právě jsem je vytáhla z trouby .. tak budou ráno k snídani .. mňam
tak nevim nevim. Testo se mi zda tuhe. Vzdy kdyz delam kynute testo tak je ridci. =-O :-(
Poprve v zivote jsem chtela upect ceske tvarohove buchty a tak jsem vyzkousela tento recept. Buchty jsou moc dobre. S testem si moc dobre pracovalo. Ale s tvarohovou naplni se mi pracovalo dost spatne. Dala jsem tam vajicko podle receptu, ale bylo to moc tekute. Ziji v UK, a prece jenom tvaroh je tady trochu jiny, take to asi bude tim. Do druhe varky tvarohu jsem dala jenom zloutek a s tim se pracovalo mnohom lepe. Na chut byli dobre obe varianty, ale ty s tim celym vajickem tam meli te naplne dost malo. Takze ja uz definitivne zustanu jenom u zloutku.
Prispevek mi nejde smazat.. ale uz viiim
Chystám se na ně... jak je to u té tvarohové verze s přidáním vanilkového pudingu? S ním to dělám poprvé a nejsem si jistá, jestli jen směs k tvarohu nebo fakt udělaný bokem v kastrolu. Sice si neumím ani jedno představit, ale jistě někdo napíše :-[
Tak jsem to asi tentokrát nějak pokazila. Těsto mi nechtělo nakynout, nakonec jsem si pomohla teplou troubou, těsto trochu vzešlo, ale stejně z něho bylo jen devět buchet! Nevím co jsem udělala špatně. Když jsem buchty dělala poprvé (cca 2 roky zpátky) byli naprosto luxusní. Zkusím zase někdy znovu a snad se povede. :-\
:-$ =-O :-* :-\ :-D :-[ <3 :-| :-)) :-X :-S <:-) =-O :-\ :-[ :-D :-P
:-$ =-O :-* :-\ :-D :-[ <3 :-| :-)) :-X :-S <:-) =-O :-\ :-[ :-D :-P
Tak tenhle recept je opravdu luxusni delala sem priblizne 50 buchet a nezbyla zadna tak jdu delat dalsi varku opravdu bomba ))
Super výborný recept, s těstem se výborně pracovalo a po buchtách se jen zaprášilo! Tyhle buchty jsem rozhodně nedělala naposledy.
Pekla jsem poprvé kynuté buchty. A největší kritik je taťka, normálně nechválí,ale za tyhle jsem měla velkou jedničku. Zbytek jsem dala do mrazaku, a i po rozmražení byly perfektní.
výýbornéé..doma i v práci měli velký uspěch..s těstem se výborně pracovalo, mohu jen doporučit
Tak, teď jsme dojedli :-). Buchty z kynutého těsta jsem pekla poprvé a určitě ne naposledy. Jsou prostě luxusnííííí. ;-)
Skvělý recept, doporučuji. U nás měli buchty obrovský úspěch... :-)
dneska jsem upekla ceske buchty a muzu rict ze jsemi povedly upekla jsem 3pekace bili viborny
Jo a rovnou jsem dělala dvě várky, takže vše krát dva ) a vyplatilo se
Zdravím :-) ... Tak o víkendu jsem poprvé dělala tyto buchtičky a musím říct., že se opravdu povedly .. Těsto přesně sedí.... Měla jsem chvíli trochu obavu, že budu muset přidat mouku, protože to tak při vypracování těsta vypadalo... Ale nechala jsem to přesto tak, jak to bylo a udělala jsem dobře... Úplně to stačilo... Jen jsem si pak vysypala trochu mouku na vál a stačilo... Takže recept opravdu doporučuji... Celá rodina si pochutnala a já také .. Velice jednoduché a výborné ;-)
Zdravím tak jsem dneska dělala kynute buchty a nemaji konkurenci!!!Jedine - že jsem udelala jednu dávku :-) takže zítra mě čeka další várka ale to už radši z celého kila.Děkuji za výborný recept :-*
Jsem uz 32 let vdana v Recku,naucila jsem deti a manzela milovat ceskou kuchyni.Dnes je nedele a na rade jsou buchty.Vypadaji skvele a dekuji za recept.Rada bych aby jste posilali vice receptu. Moc dekuji a budu cekat na neco novyho!!! <3
Ahoj všem, dnes jsem zkusila tento recep a můžu s klidným svědomím říci, že je super.... :-[ byla to moje premiera. Děti jsou nadšené, můžu jen doporučit.
Právě mi kyne těsto, uvidím ještě jak dopadnou hotoví buchty. Ale taky jsem musela jako ty přidat mouku.
VÝBORNÉ BUCHTY TO JSOU MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ BUCHTY. A TI CO TADY TŘEBA PÍŠOU JAKO ŽE MUSÍ UNDAT MLÍKO TAK SI TEN RECEPT ASI ŠPATNĚ PŘEČETLI. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-) ;-) :-P :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) :-) ;-) :-P :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) :-) ;-) :-P :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) :-) :-) ;-) ;-) :-P :-P :-[ :-[ :-* :-* 8-) 8-) :-)) :-)) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)
milá dámo/ milý páne
Tak milé dámy,před 14dnama jsem tento recep dělala po prvé a upřimě řečeno jsem dělala po prvé kynuté těsto,nikdy předtím jsem to nedělala. Můžu řičí že se mi to povedlo a jsem na sebe pyšná jelikož nemám žadné zkušenosti a ani možnost to někde vidět. Tento recep je moc jednoduchý a nechápu někoho kdo tady piše že se jí nepovedlo těsto,že musela přidat mouky....milá dámo já jsem to dělala bez váhy, jelikož jí nevlatním, a vše podle oka jen kvasnice jsem měla zvažené(obchod) a povedlo se mi to hnet. :-D zapojte hlavu :-) Jinak tento recep doporučuií a můžu řicí že tento způsob budu dělat pořád...
Právě jsem je vyndala z trouby a jsou jedinečné - VYNIKAJÍCÍ :-P
Buchty vynikající ale také jsem musela přidat poměrně dost mouky.
:-\ :-) opravdu ty buchty jsou luxusni :-P
Jestli to nebylo spis rukama nez receptem. :-)
Recept je na nic :-X
Ahoj buchty byly moc dobry, ale mel jsem ze zacatku dost problem s testem. Musel jsem pridat hodne mouky. Priste asi ubereme mliko. Preju hodne dobrejch napadu. :-)
dnes jsem odzkousela recept a jsou opravdu luxusni uz se po nich zaprasilo ;-) diky ;-)
je to dobry :-))
Tak dneska dělám buchty podruhé,musela jsem dnes udělat dvojitou dávku,protože poprvé se po nich jen zaprášilo <:-) jsou opravdu úžasný,děkuji za repcept ;-) :-*
Na místo másla jsem dal sádlo a jsou božský.
akorat jsem je vyndala z trouby a vypadaji nadherne... myslim, ze budou jeste lepe chutnat! Udelala jsem dvojitou davku a dala jen dva zloutky a bohate to staci))
Akorát jsem je dopekla a jsou fakt vynikající ;-) doporučuju <:-) :-)
geniální...dělala jsem s povidly s rumem i jen suché šneky, musela přidat trochu mouky navíc (hladké) aby těsto nelepilo, 4 letý syn buchty z jiného receptu nechtěl, teď si přidával, o manželovi ani nemluvím.... <:-) <:-) <:-)
Zkusila jsem udělat z půl dávky a to byla chyba, čtyři hodiny po upečení došla. ;-) Dobrý, ne zbytečně sladký, recept.
< Buchty supr, pekla jsem poprvé a v remosce... samá chvála :-) :-P Máca
tak tady hlasim naprostou katastrofu. Tvaroh a mak se u nas nedaji sehnat, tak jsem si vyrobila napln na cheesecake a ta mi z tama vesele tekla ven. Ted uz jen cekam, az trochu vychladnou, abych zjistila, co mi v nich vlastne zbylo. A ja se tak strasne tesila na cesky buchty. :-\ Mozna bych se na ne mohla vrhnout jeste jednou, tentokrat s orechovou naplni
Buchty jako takové a vůbec práce s kynutím a s droždím jsem absolvovala poprvé a úspěšně. Budu opakovat to co už napsalo spoustu lidí přede mnou, ale nejde jinak Buchty jsou VYNIKAJÍCÍ! 1* Určitě nedělám naposledy
dokonaly recept, dakujem zan!!!!!! odkedy som recept nasla, peciem ich aspon raz za tyzden. vsetci, ktori doteraz buchty jedli, boli z nich uneseni :-*
Pri kolikati stutnu peceme v elektronycke troube?
Dělal jsem je ve 3ráno,jelikož jsem nemohl spát.Buchty se opravdu povedly.Ráno se přítelkyně divila kde jsem je sehnal ;-) :-P
Buchty jsem dělala úplně poprvé a musím říct, že se moc povedly! Před a po upečení jsem je potřela rozpuštěným máslem a ještě 10 minut před dopečením vlažným mlékem. Byla to lahůdka a vydržely dlouho dobré. Jen jich bylo nějak málo, takže na plechu byly spíše jako bochánky než aby těsně naléhaly k sobě.
Po vyslechnutí několika stížností hospodyněk na kvalitu mouky jsem raději mouku prosila přes sítko a byly vynikající! Přítel prohlásil, že snad ani jeho máma takové neumí :-))
Můžete mi prosím trošku přiblížit přípravu makové náplně? Mě z toho vznikla po smíchání spíš maková polévka :-D
Výborné buchty - ještě to chce vypilovat výrobu a bude to jedna báseň - díky za recepis :-)))
Poprvé jsem pekla tyhle buchtičky a jen se po nich zaprášilo, děkuju za super recept))
Dělala jsem o víkendu půl mák, půl povidla a jsou fantastické. Měla jsem recept, ale buchty byly i po upečení oproti těmto dost tuhé. Tyto jsou krásně měkké a asi by i měkké dlouho vydržely, kdyby zbyly ;-)
Manžel poprvé peče, vybral si tyhle buchty, jsem zvědavá, jak to dopadne - už nám kyne těsto, jen se bojím, ať nám vykyne, omylem jsme dali sůl ke kvásku - prý narušuje proces kynutí - tak snad se nic nestane a buchty budou dobré...
tak buchty jsou upečené a výborné,recept skvělý akorát jsem taky dala sádlo místo másla taže 1* :-P a tak jsme se olizovali po nich
Tak chystám se na ty vaše buchty a jsem zvědavá jestli se povedou,peču ráda a často ale řezy tak pak se ozvu jestli chutnaly =-O
Ahoj Terko to se myslí tak že do mísy dáš mouku a uprostřed ji rozhrabeš mírně do stran abys vytvořila ďůlek, do toho nadrobíš kvasnice, pocukruješ, zaliješ mlíkem......až to vzejde tak "do mouky přidáš" tak do té mísy kde je mouka, kvasek, mlíko a cukr ;-)) ... easy
Ahoj, asi jsem lempl ale nechápu toto: nechám vzejít kvásek a pak do mouky přidám....... do jaké mouky? To mám dělat zvlášt a pak to spojit? Nebo do toho kvásku? díky za odpoved... =-O
super, díky, povedlo se a hlavní - mým malým holkám chutnalo, dal jsem ale povidla a nuttelu
Skvělé buchty!!!!! Moc nám chutnaly!!
Skvělé buchty, lepší jsem fakt nejedla. Úžasné těsto. Přesně podle receptu. Výborné u třetí den. Dávám za 1.
Michaelo, také myslím, že tomu chyběla sůl. Já sama dávám u kynutých moučníků (buchty, koláče) na půl kila mouky rovnou kávovou lžičku soli. Někdy i více, někdy méně, chce to vyzkoušet podle vlastní chuti. Ale obecně mám pocit, že kynutá těsta mají lepší chuť, když jsou více osolená. Jinak mám radost, že se buchty podle receptu daří.:-)
Michaelo, možno bolo treba viac osoliť, inak sú výborné.
Včera jsem je dělala a byly moc dobré, jen těsto se mi zdálo málo sladké. nebo tomu zkrátka něco chybělo. nevím. Ale jinak opravdu moc dobré.
moje prve buchty a dopadli veľmi dobre!cesto bolo krasne vláčne, super sa s ním pracovalo. dala som ho urobiť do pekárne a krásne vykyslo a nabobtnalo.výsledok výborný:-)
Těd právě je peču a musím se přiznat, že tak jemné těsto jsem ještě neměla. Věřím, že budou i tak jemné na chut.
Právě jsem dodělala, manžel se na ně vrhl a už mlaská, až se mu dělají boule za ušima. Těsto skvělé, dobře se s ním pracovalo, buchet mám 20 ks, dala jsem 1/2 másla a 1/2 oleje, před pečením jsem je celé potřela rozpuštěným máslem, po vyklopení je potřela mlékem s trochou rumu. Nádherně voní.
Táňo, vynikající, dávám za 1*.
Zkoušela jsem tyto buchty povedli se, ale měla jsem jich nějak málo. Nevím jestli jsem dělala velké, ale byly stejné. Dělala jsem mákem, tvarohem a nutelou. Neměla jsem ani plný plech. Jestli jsem to nechala málo vykynout?
Jak už jsem napsala níže, buchty byly výborné, jen bych se ráda ještě zeptala, jak je to s tím olejem místo másla a jak s majonézou...Chápu to správně, že pokud nahradím olej máslem, vydrží buchty déle nebo jsou vláčnější, případně oboje? A je nutné přidávat majonézu? A v jakém množství? Díky za odpověď.
Laďka, ja potieram po bokoch buchty maslom, aby sa nezlepili, ale vrch potieram rozšľahaným vajíčkom s lyžicou smotany. Vždy sme to tak robili ))
Edito, peču buchty už hezkých pár let a vždycky jsem je potírala máslem, nikdy ne vajíčkem. Vajíčkem potírám záviny, listová těsta apod.
Dnes jsem pekla a jsou výborné... akorát bych se chtěla všech zkušenějších zeptat - proč potírat máslem a ne klasicky vajíčkem?
A také děkuji někomu velmi přejícímu za krásnou čistou pětku.:-))) Ale to už tady považuji za běžnou praxi.:-)
Markétko, Věrko a další, kdo jste recept vyzkoušeli a našli si chvilku na přidání komentáře, děkuji a moc mě těší, že se vám buchty podle receptu povedly a že chutnají.:-)
Táni, vynikající recept, opravdu buchtičky jsou mňamózní - křehoučké a velmi chutné.Dělala jsem je jen s makovou náplní do vás a taky nemá chybu. Jen jsem jich nedělala 32,ale 22:-)Těsto mi udělala pekárna, takže velká spokojenost.Dávám 1*
Táničko, díky za konečně skvělý recept - po mnoha a mnoha pokusech vláčné těstíčko. Buchty se povedly, skvěle chutnaly a hlavně byly i další 2 dny měkké a dobré, což se mi normálně nestává :-)Hodnotím 1*
Prave jsem je vyndala z trouby, vypadaji skvele. jelikoz v Turecku nemame polohrubou mouku tak jsem musela pouzit hladkou. pekla jsem je na 200 stupnu priblizne 15 minut. Moc dekuji za recept.
Ivo, děkuju za odpověď. Už jsou snědené a byly výborné !!!! Jen jsem dala místo másla olej + lžíci majolky. S těstem se naprosto bezproblémově pracuje.
barboro,ja pecu buchty na 200° asi 20 minut,jakmile jsou do zlatova tak je vyndam
Může mi, prosím, někdo poradit, na kolik stupňů mám buchty péct ? Mám elektrickou troubu. Díky
Nejlepší těsto na buchty jeké jsem kdy dělala. Kdo buchty ochutnal, chtěl okamžitě recept. Jen místo másla jsem dala do těsta sádlo.
Opravdu vynikající, přidávám se k davu spokojených strávníků. Také jsem těsto zadělávala v domácí pekárně, na celé množství jsem místo klasického droždí dala 1 lžičku sušeného a krásně se to povedlo, byly výborné. Udělala jsem ještě navíc povidlovou dávku a celá rodina se jen oblizovala. :-)
Zapomněla jsem dodat,že jsem těsto dělala v domácí pekárně, nejdříve jsem dala mléko, rozpuštěnou Heru a žloutky, pak mouku a nakonec sušené droždí.Dělalo se sním jedna báseň.
O víkendu jsem dělala buchty z pekárny a s těmi jsem doma neuspěla.Dnes jsem dělala tyto a prý byly jako od maminky :o). Udělala jsem ale půlku hladké a půlku polohrubé mouky,také jsem přidala cca lžíci rumu.Jsou voňavé a nadýchané.Po upečení jsem ještě potřela mlékem a s troškou rumu. Dávám za 1!!
Dnes mi to nedalo a zkusila jsem buchty také, i když nikdy předtím se mi moc nepovedly. Všechny komentáře jsou trefné. Buchty se povedly. Jen se mi zdálo 32 buchet dost, tak jsem jich udělala na velikost mého pekáče "jen" 20 a řekla bych, že to bylo akorát. Náplň jsem dělala jen tvarohovou a akorát to na těch 20 buchet vyšlo. Vynikající recept!!
Mám velkou radost, že se Vám buchty povedly, a těší mě, že recept dobře slouží. Díky.)
Také jsem pekla 32 buchet v pekáči po babičce; ale Ježíšek mi nadělil horkovzdušnou troubu a do té se ten pekáč nevejde....Co s tím?
Tak buchty podle tohohle receptu jsou NAPROSTO LUXUSNÍ!!! )) je to opravdu ideální recept na buchty, jinak už je dělat nebudu. Buchty jsou jako peříčko, rozplývají se na jazyku, jsou měkkoučké a vláčné, a to i druhý den! Přítel má boule za ušima - a to že má pěkně mlsnej a vybíravej jazýček - a jeho maminka - cukrářka! - si řekla o recept!! ) A není potřeba dávat olej, zadělala jsem přesně podle receptu, jen máslo jsem nahradila herou a po dopečení buchty potřela mlékem, aby zvlhly. Přes noc jsem je dala do igelit. tašky a dnes jsme si k snídani zase pošmákli )) přestože peču často, bylo to moje první kynuté těsto, ani jsem nečekala tak úžasný výsledek ) TÁŇO DÍKY za recept a všem se omlouvám za poněkud delší komentář, ale tyhle buchty si ho opravdu zaslouží!! )))
Tak právě jsem buchtičky dodělala. Zkoušela jsem je poprvé, protože u nás doma se moc z kvasnic nedělá:-). Myslela jsem si, že se mi napoprvé nepovedou, ale opak je pravdou! Jsou vynikající!!!! Celá rodina už se právě cpe, příště budu muset dělat z dvojité várky:-).Moc děkuji za recept! Doporučuji i začátečníkům, jako jsem já!
Jestli jste hledali ten správný recept na buchty, tak už opravdu jinde hledat nemusíte. Buchty jsou podle tohoto receptu opravdu skvělé.
peču hodně a rada,ale české buchty jsme se syxnem ještě nezkoušeli.Dnes jsme si je upekli a můžu jen doporučit.Příště si je vyzkoušíme s čokolád.naplní.Diky
Muskatovy kvet doda vuni buchet jako za starodavna!
Buchty ihned po vytazeni z trouby potiram mlekem, jsou pak vlacnejsi. Jsem za hranicemi, tak alespon pecu ceske buchty, at tu mame kousek domova :-}
Buchty jsem pekla poprvé a povedly se výborně, použila jsem všech vašich rad- přidala jsem trochu majonezy a půl dávky Hery místo másla a půl oleje, nechala dýl kynout a byly výborné i druhý den...možná ještě lepší! Tak děkuji za recept i za rady.
Miška, koľko tam mám dať oleja namiesto masla?
dala jsem misto masla olej a vydrzeli az do tretiho dne. Jsou vyborne,rozplyvaji se na jazyku :o)))
Buchty jsou výborné....musela jsem si tři schovat před mými sarančaty..:o)))Akorát jsem místo másla dala stejným poměrem (půl na půl) Heru a sádlo a přidala jsem vrchovatou lžíci majonézy.
děkuji za skvělý recept pekla jsem je úplně poprvé a náramně se mi povedly.
čauky tak včera večer sem upekla ty buchty..a můžu se pochlubit oni semi povedly..a ještě teply sem je jedla..a dneska sem je dojedla..manžel jich moc nesnedl jeste sem muje před nim schovala,aby zbylo name,no a petik ten dneska ke snidani snedl tri buchty což unej nebyva zvykem a moc mu chutnaly.takže sem se chtela pochlubit jak semi povedli...
Po upečení a vychladnutí dávám buchty do plastové krabice s víkem. Jsou pak vláčné po celý týden, dokud se nesnědí. Nesmí se však cukrovat, až při konzumaci.
ahoj tak sem si to vsechno precetla,a zrovna je du delat tak budu doufat ze semi povedou..pak napisu jaky byly a hlavne jestli semi povedli tak zatim čau hanka
Aby buchty zůstaly vláčné a voňavé, potřete je hned po upečení 125 ml vody se lžící rumu a lžící moučkového cukru. Pak je na chvilku přikryjte urtěrkou a po vychladnutí lehce pocukrujte.
Anonym, použite namiesto tuku olej alebo pridajte trocha majolky. Budú dlhšie vláčne.
Musim rict ze buchty jsou skvele ,testo je perfektni akorat jsem nechala testo kynout45min misto 30min.Jeste jednou dekuji za perfektni recept
prosím, čím to je, když buchty rychle tvrdnou?
Táňo jsou výborné
je uplne genialni kdyz date dovnitr marmeladu a k tomu jeste jablka na male kosticky nebo jine ovoce
Buchty jsem dělala včera a místo makové náplně jsem udělala povidlovou. Jsou opravdu výborné. Děkuji za recept
Děkuji za kladné ohlasy. Vyzkoušela jsem už mnoho kynutých těst na buchty, ale tenhle recept, který mám od maminky, se vždy osvědčil jako nejlepší. Tak mám radost, že přinesl radost i někomu jinému.:-)
No tak takové buchty to je jedná báseň !!! Akorát jsem poměnila makovou náplň: udělala jsem si jíšku s másla a hl.mouky,trochu mléka ,do toho přidala umletý mák,moučkový cukr a taky povidla. Jsou úžasné,ale jenom díky vám!!!Mockrát díky za recept.
Buchty jsem dělala zrovna včera večer.Byly výborné,ale nechala jsem je kynout 1 hodinu a do rozpuštěného másla jsem dala ještě lžíci sádla.