• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • České buchty
Napište svůj komentář k receptu

České buchty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 370
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
8fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchaná pohádková pochoutka, které provoní váš dům a chutná opravdu pohádkově. Náplň může být tvarohová, maková či povidlová.

Náplně do buchet

Suroviny

20 porce
    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • tuk
    • citronová kůra
    • 80
      g cukr
  • Tvarohová náplň
    • 1
      ks vejce
    • moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • vanilkový pudink
    • 1
      kostka tvaroh
    • citronová kůra
  • Maková náplň
    • 0,25
      l mléko
    • moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • skořice
    • 100
      g mák mletý

Postup přípravy receptu

1
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

RADA: Jak snadno uválet těsto?

2
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

3
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty

Buchty

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Povidlové buchty

Povidlové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MrBurns | 27. 9. 2019 12:41

    Buchtičky jsou výborné, díky za recept. Jen jak už tu někdo poznamenával, tvarohová náplň je určitě lepší bez pudingu. A když dělám náplně dle receptu, nevyjdou mi pro poslední 3-4 buchty - dávám opravdu hodně náplně, tak pokud dáváte taky hodně, doporučuji makového dělat o trochu víc, třeba ze 125g. A makovou náplň je třeba spařovat docela dlouho, než se stane dostatečně hutnou, aby z buchet nevytékala.

  • jitka.halamkova | 17. 4. 2019 08:52

    Jsou skvělé. Jiný recept na buchty už dělat nebudu, tento je úžasný.

  • beatta | 15. 6. 2017 14:23

    Buchty dělám po několikáté a pokaždé se po nich jenom zapráší :D :D .Já je dělám jen s povidlovou náplní :)

  • Lucie | 24. 4. 2017 08:56

    Zkoušela jsem o víkendu a skvělé, jen kvásek dělám dle babičky i mamky raději zvlášť a nechala jsem kynout hodinu, po té půl hodině mi to přišlo ještě málo nakynuté. Tvarohovou náplň dělám také bez pudinku a přidávám do něj rozinky. Jinak super.

  • novadus | 12. 4. 2017 16:45

    Zatím nejlepší recept na buchtové těsto, ale kvásek jsem udělal zvlášť. Oproti tomu tvarohová náplň je lepší bez pudinku. Celá se totiž "vpije" do těsta.

  • Milena | 22. 3. 2017 17:27

    Výborný recept.

  • Maja | 18. 2. 2017 20:28

    Dnes som ich piekla , kvasok som robila zvlašť. Musim povrdať že sa podarili na 1* malokedy pečiem kysnute ale teraz budem len tento recepr su vyyyborné :-* <:-)

  • matous123 | 12. 2. 2017 20:21

    vetsinou je to logicka ze se tam dava tvaroh, povidla ci mak :-) ;-)

  • Katka | 8. 2. 2017 17:33

    Moc děkuji za tento úžasný recept. S těstem se skutečně krásně pracovalo a buchty jsou chuťově vynikající. S kynutým těstem moc nepracuji, ale po tomhle receptu to asi změním :-)

  • Lexi23 | 22. 1. 2017 17:34

    To by mě zajímalo, jak to děláte ? Mě je 25 a už rovných 10 let zadělávám těsto bez ďůlků a kvásků vedle... Vždy mi nakyne do extrémních rozměrů ... Neměla jste moc horké mlého ?

  • Kristýna | 22. 8. 2016 17:50

    Vždycky si dělám kvásek zvlášt a ted poprvé jsem ho zkusila v "ďulku" a nevykynulo mi těsto =/ :'(

  • Zdena | 13. 5. 2016 15:57

    Jestliže dělám více tvarohových buchet,nechám tvaroh vykapat na plíně, pak nevytéká a je boží.

  • Katarína | 1. 5. 2016 23:23

    S tvarohovou náplní je to boží,do těsta místo másla jsem dala Heru,no nemá to chybu!děkují za užasný recept! :-)

  • dan | 18. 2. 2016 13:58

    je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde

  • dan | 18. 2. 2016 13:58

    je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde

  • dan | 18. 2. 2016 13:58

    je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde

  • milan425 | 6. 2. 2016 11:46

    to je to NEJLEPCI :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • frak | 4. 2. 2016 09:46

    Dámy, když máte tvaroh z vaničky, a je dost řídký, stačí ho ve vaničce trochu pomačkat(např.pěstí), aby pustil vodu. Totéž dělám i s tvarohem v kostce, jen ho předtím vybalím ze staniolu do misky... Když je v tvarohu méně tekutiny, lépe se s ním pracuje a z buchet vám nevytéká. Ať se daří a dobrou chuť..

  • martinaa | 25. 1. 2016 18:05

    Těsto dobré,jen chybí stupeň pečení,prvních 10 minut jsem pekla při 200 stupních,pak stáhla na 180 kde se pekly 5 minut a po celkových 15 minutách v troubě byly buchty tmavě hnědé skoro až černé na povrchu a přitom v receptu je psané péct asi půl hodiny :-\

  • Hanka | 23. 1. 2016 18:10

    Omlouvám se ale jaksi nechápu tu náplň :-S .... Buďto jsem slepá a recept nevidím nebo tu není :'( . Dělám poprvé a tak jsem zmatená. Musela jsem si vyhledat jinde než na těchto stránkách náplně abych byla schopna vůbec buchty udělat. Jinak těsto super a dávám za 1. Jen jestly mohu poprosit autorku doplnit náplně, stupně pečení a dobu. Kdyby nebylo komentářů tak jsem nahraná. Není to z mé strany nějaký negativ, jen jsem prostě asik blbá :-D

  • Dita | 21. 1. 2016 15:19

    buchty dobrý, jen tedy ta maková náplň řídká, na 100g máku rozhodně 1/4 l mléka moc, proto ubrat mléko či přidat mák.

  • mirka | 16. 1. 2016 20:10

    Dneska jsem vyzkoušela tento recept,a můžu všem doporučit. Těsto paráda,krásně vykynulo. maková náplň: na 1/4 l mléka 200g máku,cukr.....atd. Doporučuji!!!

  • Dashulka | 16. 1. 2016 09:59

    Výborný buchty, dělím je od sebe ještě teplý protože to jde líp než když jsou studwný. Možná by bylo dobrý říct, že mák se musí nejdřív povařit /komentář Honza 10.1./

  • Daniela | 14. 1. 2016 14:51

    Zdravim mohu dat do testa klasicke maslo nebo ne dekuju

  • Daniela | 14. 1. 2016 14:45

    Zdravim mohu do testa dat klasicke maslo mnebo lepsi kostka masla děkuju

  • Honza | 10. 1. 2016 15:00

    Recept fajn, jen ta maková náplň byla moc řidká ... stačí polovina zminěného množství mléka

  • Míša | 12. 9. 2015 13:00

    Dneska jsem dělala buchty úplně poprvé a musím říct, že jsou opravdu výborné.. :-) Tento recept budu určitě šířit dát :-) Prostě super :-)

  • Vlastimil | 22. 8. 2015 22:18

    Díky za recept. Pekl jsem podle něj teď podruhé a zase se to povedlo:-) Žiju na Srí Lance, takže tu není vše k dostání. Místo čerstvých kvasnic jsem musel dát sušené, mouka je tu jen jedna, něco mezi polohrubou a hladkou. Pořádný tvaroh tu taky není, musel jsem tam dát "curd" od buvola. Ale stejně je to dobrý.V tom vlhkém vedru tady těsto hezky kyne. Super recept!

  • Didlinka | 18. 5. 2015 12:58

    Taky jsem jela podle návodu a v troubě mi už buchtičky nenakynuly podruhé se povedly, tak dneska už je dělám potřetí a uvidíme :D

  • Magda | 9. 5. 2015 15:43

    Čau ;-) ;-)

  • Pavla | 31. 3. 2015 19:33

    Tak se docela povedli jen jsem tam dala víc mouky :)

  • Pavla | 31. 3. 2015 19:32

    Tak se docela povedli jen jsem tam dala víc mouky :)

  • Cmuchynka | 19. 3. 2015 18:22

    ahojky, mam otazku. vse jsem udelala podle navodu, testo i dobre vykynulo, ale jak jsem dala buchtu do trouby tak dal uz nekynulo a ted to vypada jak srazene :(. Nechala jsem je i odpocivat a mela jsem predehratou troubu. Tak nevim kde je chyba... :(

  • Lenka | 10. 3. 2015 06:37

    Recept vynikajici... nejsem zrovna odbornik na kynuty testa ale tohle krasne vykynulo ...dobre de delalo s testem. ..a napln my radi povidla..a mela sem domaci povidla jeste tak sem je aspon zdelala. :-) <:-)

  • Lenka | 4. 3. 2015 14:34

    Já bych přidala citronovou kůru.Omytou. 8-)

  • katuusss | 3. 1. 2015 23:12

    Skvělý, jednoduchý recept! Buchty jsem pekla poprvé a dopadly výborně! Jen jsem trochu troskotala na tvarování buchet...každá jiná...za to ale recept nemůže ;-)

  • Petr | 15. 11. 2014 08:43

    Já když dělám kvásek, tak si pomahám el. troubou. Do hrnku rozdrobím droždí do vlažného mláka trošku cukru a dám do trouby na max. 50 st. Po -5 min. krásně vzejde kvásek a to samé používám i u těsta. Po půl hodině je těsto krásně vzešlé a super se s ním pracuje. :-)

  • Tomáš | 21. 10. 2014 00:24

    Tak buchty jsou v troubě a rada s tvarohem stačí přidat půlku vanilkového pudinku v prášku a pracuje se s ním super, akorád to kynutí mi moc nejde.tak jsem zvědav...za recept 1 je lehoučký a i já jako chlap jsem ho zvládnul :-D

  • Yvonna | 7. 9. 2014 16:43

    :-* jsou výborné ,děkuji za recept :D :-)

  • Hanča | 19. 8. 2014 14:33

    :-D :-) , za mě jednička, dnes jsem pekla poprvé kynuté buchty a zrovna se mi díky tomuto receptíku povedly.Protože je čas švestek, jsou výborně švestkové :-* .Z tohoto množství mi to vyšlo na 32 buchet.Moc děkuji, Hanka, Náchod.

  • Hanka | 10. 8. 2014 14:35

    Bezva recept, dělám ho již léta, ale místo polohrubé dávám hladkou - je to lepší. Dnes budou buchty s jablky. :-[

  • Jana | 8. 6. 2014 09:09

    Já jiné už nedělám než tyhle, ale náplně si dávám jiné...Mám osvědčenou nádivku makovou s rumem, je taky na tomhle porálu a je naprosto luxusní...

  • Jana | 6. 6. 2014 14:29

    Super recept,těsto míchám v pekárně a nemůžu si to vynachválit..vydrží dlouho vláčné,pokud vydrží nesnědené ;-) :-)

  • Karla | 17. 5. 2014 19:24

    Zítra se snažím udělat tyto buchty jen trošku tápu v těch náplní ? Mám tam přidat kolik vanilkového pudinku a podobně .U náplní je napsáno sem tam kolik čeho a u něčeho není napsáno nic ? Dává se to tam taky nebo ne ? /Tvarohová citronová kůra , pudink, moučkový cukr.

  • kvetuleee | 13. 5. 2014 17:26

    Super recept, pekla jsem buchty poprvé v životě a byly skvělé, moc děkuji za recept ;-)

  • Kristýna | 6. 4. 2014 13:28

    Tento recept je úžasný, dělám z něj hlavně koláčky s drobenkou, místo másla dávám heru, a je to taky vynikající. S těstem se výborně pracuje, druhý den jsou koláčky vláčné a nejsou tvrdé jako beton. Od té doby, co znám tento recept na kynuté těsto, jiné ani nehledám, dělám z něj nejen koláčky, ale i honzovky a dukátové buchtičky :-)

  • simča | 1. 4. 2014 19:47

    mletý mák koupíte v obchodě :-)

  • Jana | 1. 4. 2014 13:50

    Prosím pěkně jsem nezkušená a na vaření fakt levá, smysl pro vaření mi do vinku evidentně nikdo nedal , tak se vždycky tak blbě ptám i na věci, které jsou ostatním jasné...dá se mletý mák už koupit nebo si ho musim namlít doma? A jak byste udělali povidlovou náplň? Doufám, že se to tentokrát povede a dám ročnímu synkovi i něco domácího :-)

  • renatka a honzík | 22. 3. 2014 16:30

    super recept,dneska sme ho zkoušeli na poprvé a buchtičky chutnali. děkujeme a posílame pozdrav z chebu :)

  • David | 4. 3. 2014 18:51

    Perfektní buchty,jsem je dělal poprví a povedly se.S díky a pozdravem z Teplic.

  • Veronika | 2. 3. 2014 22:02

    Tak jen pro info, buchtičky jsem pekla něco málo přes 30 minut, na 200°C. Byly luxusní, jen se po nich zaprášilo, ač sem při výrobě málem praskla vzteky:) - nemohla jsem se vypořádat s tvarohem,..... za receptík moc děkuji, ráda se k němu vrátím :) Za mě 1 :)

  • Veronika | 2. 3. 2014 13:50

    Zdravím, poradí mi někdo na kolik zapnout troubu ? Díky :)

  • Eva | 3. 2. 2014 15:59

    Jak já ráda říkám "kynuté těsto mě nemá rádo" skoro nikdy z jiných receptů se mi buchty nepovedly, ale tento recept je skvělý a opravdu snadný . Povedlo se :-)

  • Szuja | 1. 2. 2014 18:02

    Buchty jsou vyborne, delame je casto :-)

  • Majda | 10. 1. 2014 12:48

    Dělám výborné není nad české buchty!!!Máme rádi s tvarohem,mákem.povidly.atd.... :-P :-* ;-)

  • Sadilkovi30 | 10. 1. 2014 11:24

    recept vyzkoušen mým manželem - milovníkem buchet s mákem :-) Uloženo mezi oblíbené recepty. Dokonce jsem vyzkoušela zadělat těsto v pekárně a vyšlo to skvěle. I náplně jsou moc dobré a tak teď používám tyto náplně i jinde. :-)

  • Lucie | 7. 1. 2014 12:15

    Perfektní recept!!! těsto sice déle kynulo, tak jsem měla nahnáno, ale ve finále jsem ještě s lepším kynutý těstem NIKDY nedělala, nic není ulepené, upatlané, ani ruce....buchty už se pečou...je jich 36ks. už jen dovařím podstivou gulášovku a domácí čajík a je oběd i svačinka jak lusk. Ještě jednou děkuji za LUXUSNí recept. :-) :-)

  • Dana | 16. 11. 2013 23:09

    Těsto se výborně vypracovalo. Buchty jsem před chvílí vyndala z trouby a nyní po vychladnutí s mužem baštíme. Jsou krásně nadýchané - výborné :-P

  • Jan | 5. 10. 2013 19:19

    Na kolik stupnu mam nastavit troubu

  • Klára | 4. 10. 2013 19:27

    tak tady ten recept je suprovej vážně :-) . Mám s kynutím těstem věčně problémy nikdy se mi nepovede:-D ale tady tohle? úúúúplně na jedničku sice jsem bojovala s tvarohovou náplní, ale to je malá drobnost. Tak uvidíme jak se povedli právě jsou v troubě vřele doporučuju :-)

  • angelll | 21. 9. 2013 12:02

    tak buchty v troubě ... snad se povedou ;-). Už je dělám po druhé. A poprvé se povedli a jen se po nich zaprášilo :-)) a to jsem dělala z poloviční dávky ... dneska z celé jen jsem do těsta přidala trošku mouky jinak super a moc děkuji za receptík :-)) ;-)

  • Jana. | 7. 9. 2013 00:51

    skvělé .... s těstem se opravdu skvěle pracuje .. netrhá se a tuhé není ani náhodou - já ještě trošku dosypávala mouky :-) .. dělala jsem " slíváky " (náplň jen vypeckované švestky smíchané s trochou skořicového cukru ) - ty se balili skvěle ..no a s tvarohem jsem taky trochu bojovala - ostatně jako vždycky, když ho mám zabalit .-) .. právě jsem je vytáhla z trouby .. tak budou ráno k snídani .. mňam

  • Jana. | 7. 9. 2013 00:51

    skvělé .... s těstem se opravdu skvěle pracuje .. netrhá se a tuhé není ani náhodou - já ještě trošku dosypávala mouky :-) .. dělala jsem " slíváky " (náplň jen vypeckované švestky smíchané s trochou skořicového cukru ) - ty se balili skvěle ..no a s tvarohem jsem taky trochu bojovala - ostatně jako vždycky, když ho mám zabalit .-) .. právě jsem je vytáhla z trouby .. tak budou ráno k snídani .. mňam

  • irena | 18. 8. 2013 14:15

    tak nevim nevim. Testo se mi zda tuhe. Vzdy kdyz delam kynute testo tak je ridci. =-O :-(

  • Dana | 8. 8. 2013 23:24

    Poprve v zivote jsem chtela upect ceske tvarohove buchty a tak jsem vyzkousela tento recept. Buchty jsou moc dobre. S testem si moc dobre pracovalo. Ale s tvarohovou naplni se mi pracovalo dost spatne. Dala jsem tam vajicko podle receptu, ale bylo to moc tekute. Ziji v UK, a prece jenom tvaroh je tady trochu jiny, take to asi bude tim. Do druhe varky tvarohu jsem dala jenom zloutek a s tim se pracovalo mnohom lepe. Na chut byli dobre obe varianty, ale ty s tim celym vajickem tam meli te naplne dost malo. Takze ja uz definitivne zustanu jenom u zloutku.

  • lenka | 3. 8. 2013 17:04

    Prispevek mi nejde smazat.. ale uz viiim :)

  • Lenka | 3. 8. 2013 16:28

    Chystám se na ně... jak je to u té tvarohové verze s přidáním vanilkového pudingu? S ním to dělám poprvé a nejsem si jistá, jestli jen směs k tvarohu nebo fakt udělaný bokem v kastrolu. Sice si neumím ani jedno představit, ale jistě někdo napíše :-[

  • Danci.v
    Danci.v | 27. 5. 2013 14:04

    Tak jsem to asi tentokrát nějak pokazila. :'( Těsto mi nechtělo nakynout, nakonec jsem si pomohla teplou troubou, těsto trochu vzešlo, ale stejně z něho bylo jen devět buchet! Nevím co jsem udělala špatně. Když jsem buchty dělala poprvé (cca 2 roky zpátky) byli naprosto luxusní. Zkusím zase někdy znovu a snad se povede. :-\

  • resaw | 7. 5. 2013 06:32

    :-$ =-O :-* :-\ :-D :-[ <3 :-| :-)) :-X :'( :-S <:-) =-O :-\ :-[ :-D :-P

  • resaw | 7. 5. 2013 06:32

    :-$ =-O :-* :-\ :-D :-[ <3 :-| :-)) :-X :'( :-S <:-) =-O :-\ :-[ :-D :-P

  • katerina | 28. 4. 2013 23:24

    Tak tenhle recept je opravdu luxusni :) delala sem priblizne 50 buchet a nezbyla zadna :D tak jdu delat dalsi varku :) opravdu bomba :)))

  • Barbora Dubská | 28. 4. 2013 15:24

    Super výborný recept, s těstem se výborně pracovalo a po buchtách se jen zaprášilo! :) Tyhle buchty jsem rozhodně nedělala naposledy. :)

  • Lenka | 16. 4. 2013 17:26

    Pekla jsem poprvé kynuté buchty. A největší kritik je taťka, normálně nechválí,ale za tyhle jsem měla velkou jedničku. Zbytek jsem dala do mrazaku, a i po rozmražení byly perfektní.

  • -ladida-
    -ladida- | 11. 4. 2013 19:17

    výýbornéé..doma i v práci měli velký uspěch..s těstem se výborně pracovalo, mohu jen doporučit :)

  • Simona | 9. 3. 2013 19:54

    Tak, teď jsme dojedli :-). Buchty z kynutého těsta jsem pekla poprvé a určitě ne naposledy. Jsou prostě luxusnííííí. ;-)

  • Luc | 8. 3. 2013 08:34

    Skvělý recept, doporučuji. U nás měli buchty obrovský úspěch... :-)

  • lambadario | 8. 3. 2013 00:26

    úžasné těsto, skvěle se s ním pracuje. Děkuji za recept.

  • Dana 21.2.2013 | 21. 2. 2013 13:07

    dneska jsem upekla ceske buchty a muzu rict ze jsemi povedly upekla jsem 3pekace bili viborny

  • missulkaa | 20. 2. 2013 20:14

    Jo a rovnou jsem dělala dvě várky, takže vše krát dva :)) a vyplatilo se

  • missulkaa | 20. 2. 2013 20:13

    Zdravím :-) ... Tak o víkendu jsem poprvé dělala tyto buchtičky a musím říct., že se opravdu povedly :).. Těsto přesně sedí.... Měla jsem chvíli trochu obavu, že budu muset přidat mouku, protože to tak při vypracování těsta vypadalo... Ale nechala jsem to přesto tak, jak to bylo a udělala jsem dobře... Úplně to stačilo... Jen jsem si pak vysypala trochu mouku na vál a stačilo... Takže recept opravdu doporučuji... Celá rodina si pochutnala a já také :).. Velice jednoduché a výborné ;-)

  • unkarka | 17. 2. 2013 22:04

    Zdravím tak jsem dneska dělala kynute buchty a nemaji konkurenci!!!Jedine - že jsem udelala jednu dávku :-) takže zítra mě čeka další várka ale to už radši z celého kila.Děkuji za výborný recept :-*

  • JIRINA | 17. 2. 2013 11:27

    Jsem uz 32 let vdana v Recku,naucila jsem deti a manzela milovat ceskou kuchyni.Dnes je nedele a na rade jsou buchty.Vypadaji skvele a dekuji za recept.Rada bych aby jste posilali vice receptu. Moc dekuji a budu cekat na neco novyho!!! <3

  • Radka | 3. 2. 2013 14:05

    Ahoj všem, dnes jsem zkusila tento recep a můžu s klidným svědomím říci, že je super.... :-[ byla to moje premiera. Děti jsou nadšené, můžu jen doporučit.

  • Ester | 7. 1. 2013 19:23

    Právě mi kyne těsto, uvidím ještě jak dopadnou hotoví buchty. Ale taky jsem musela jako ty přidat mouku.

  • SMILE | 19. 12. 2012 15:01

    VÝBORNÉ BUCHTY TO JSOU MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ BUCHTY. A TI CO TADY TŘEBA PÍŠOU JAKO ŽE MUSÍ UNDAT MLÍKO TAK SI TEN RECEPT ASI ŠPATNĚ PŘEČETLI. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-) ;-) :-P :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) :-) ;-) :-P :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) :-) ;-) :-P :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) :-) :-) ;-) ;-) :-P :-P :-[ :-[ :-* :-* 8-) 8-) :-)) :-)) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • silva | 11. 12. 2012 14:09

    milá dámo/ milý páne

  • silva | 11. 12. 2012 14:07

    Tak milé dámy,před 14dnama jsem tento recep dělala po prvé a upřimě řečeno jsem dělala po prvé kynuté těsto,nikdy předtím jsem to nedělala. Můžu řičí že se mi to povedlo a jsem na sebe pyšná jelikož nemám žadné zkušenosti a ani možnost to někde vidět. Tento recep je moc jednoduchý a nechápu někoho kdo tady piše že se jí nepovedlo těsto,že musela přidat mouky....milá dámo já jsem to dělala bez váhy, jelikož jí nevlatním, a vše podle oka jen kvasnice jsem měla zvažené(obchod) a povedlo se mi to hnet. :-D zapojte hlavu :-) Jinak tento recep doporučuií a můžu řicí že tento způsob budu dělat pořád...

  • Moninka | 9. 12. 2012 21:16

    Právě jsem je vyndala z trouby a jsou jedinečné - VYNIKAJÍCÍ :-P

  • Michaela | 26. 11. 2012 18:07

    Buchty vynikající ale také jsem musela přidat poměrně dost mouky.

  • alena | 18. 11. 2012 15:43

    :-\ :-) opravdu ty buchty jsou luxusni :-P

  • Pavlina | 9. 11. 2012 12:21

    Jestli to nebylo spis rukama nez receptem. :-)

  • lili | 17. 10. 2012 19:30

    Recept je na nic :-X

  • joseph | 15. 7. 2012 17:07

    Ahoj buchty byly moc dobry, ale mel jsem ze zacatku dost problem s testem. Musel jsem pridat hodne mouky. Priste asi ubereme mliko. Preju hodne dobrejch napadu. :-)

  • petule | 18. 5. 2012 15:08

    dnes jsem odzkousela recept a jsou opravdu luxusni uz se po nich zaprasilo ;-) diky ;-)

  • prdik | 16. 5. 2012 19:35

    je to dobry :-))

  • Lucikskodik | 12. 5. 2012 15:58

    Tak dneska dělám buchty podruhé,musela jsem dnes udělat dvojitou dávku,protože poprvé se po nich jen zaprášilo <:-) jsou opravdu úžasný,děkuji za repcept ;-) :-*

  • honza. | 4. 4. 2012 17:19

    Na místo másla jsem dal sádlo a jsou božský.

  • Niki | 29. 3. 2012 21:59

    akorat jsem je vyndala z trouby a vypadaji nadherne... myslim, ze budou jeste lepe chutnat! Udelala jsem dvojitou davku a dala jen dva zloutky a bohate to staci:)))

  • lencaOpatrna | 6. 3. 2012 16:06

    Akorát jsem je dopekla a jsou fakt vynikající ;-) doporučuju <:-) :-)

  • petra.f | 14. 2. 2012 22:23

    geniální...dělala jsem s povidly s rumem i jen suché šneky, musela přidat trochu mouky navíc (hladké) aby těsto nelepilo, 4 letý syn buchty z jiného receptu nechtěl, teď si přidával, o manželovi ani nemluvím.... <:-) <:-) <:-)

  • JarkaKr | 30. 1. 2012 18:21

    Zkusila jsem udělat z půl dávky a to byla chyba, čtyři hodiny po upečení došla. ;-) Dobrý, ne zbytečně sladký, recept.

  • Maca | 3. 12. 2011 21:36

    < Buchty supr, pekla jsem poprvé a v remosce... samá chvála :-) :-P Máca

  • Nika | 22. 11. 2011 03:02

    :'( tak tady hlasim naprostou katastrofu. Tvaroh a mak se u nas nedaji sehnat, tak jsem si vyrobila napln na cheesecake a ta mi z tama vesele tekla ven. Ted uz jen cekam, az trochu vychladnou, abych zjistila, co mi v nich vlastne zbylo. A ja se tak strasne tesila na cesky buchty. :-\ Mozna bych se na ne mohla vrhnout jeste jednou, tentokrat s orechovou naplni

  • Danci.v
    Danci.v | 12. 10. 2011 20:57

    Buchty jako takové a vůbec práce s kynutím a s droždím jsem absolvovala poprvé a úspěšně. Budu opakovat to co už napsalo spoustu lidí přede mnou, ale nejde jinak :) Buchty jsou VYNIKAJÍCÍ! 1* Určitě nedělám naposledy :)

  • katy | 5. 9. 2011 10:47

    dokonaly recept, dakujem zan!!!!!! odkedy som recept nasla, peciem ich aspon raz za tyzden. vsetci, ktori doteraz buchty jedli, boli z nich uneseni :-*

  • eva novotna | 19. 6. 2011 13:03

    Pri kolikati stutnu peceme v elektronycke troube?

  • leoš | 26. 5. 2011 01:36

    Dělal jsem je ve 3ráno,jelikož jsem nemohl spát.Buchty se opravdu povedly.Ráno se přítelkyně divila kde jsem je sehnal ;-) :-P

  • kirinda
    kirinda | 30. 3. 2011 14:39

    Buchty jsem dělala úplně poprvé a musím říct, že se moc povedly! Před a po upečení jsem je potřela rozpuštěným máslem a ještě 10 minut před dopečením vlažným mlékem. Byla to lahůdka a vydržely dlouho dobré. Jen jich bylo nějak málo, takže na plechu byly spíše jako bochánky než aby těsně naléhaly k sobě.

  • sarka rudlova | 17. 3. 2011 11:54

    Po vyslechnutí několika stížností hospodyněk na kvalitu mouky jsem raději mouku prosila přes sítko a byly vynikající! Přítel prohlásil, že snad ani jeho máma takové neumí :-))

  • Cacica
    Cacica | 14. 3. 2011 12:42

    :-)) Jsem začátečník, co tam nemám napsané- neudělám

  • Zumbistka | 7. 3. 2011 19:54

    a vařila jste to?

  • Cacica
    Cacica | 7. 3. 2011 19:49

    Můžete mi prosím trošku přiblížit přípravu makové náplně? Mě z toho vznikla po smíchání spíš maková polévka :-D

  • Camelka | 24. 2. 2011 20:59

    Výborné buchty - ještě to chce vypilovat výrobu a bude to jedna báseň - díky za recepis :-)))

  • jana78 | 8. 2. 2011 20:22

    Poprvé jsem pekla tyhle buchtičky a jen se po nich zaprášilo, děkuju za super recept:)))

  • Chezzie1 | 2. 2. 2011 17:46

    dnes jsem pekla - poprvé s droždím ;-) - a jsou výborné!!!!!

  • 1982Petula
    1982Petula | 24. 1. 2011 22:33

    Dělala jsem o víkendu půl mák, půl povidla a jsou fantastické. Měla jsem recept, ale buchty byly i po upečení oproti těmto dost tuhé. Tyto jsou krásně měkké a asi by i měkké dlouho vydržely, kdyby zbyly ;-)

  • marketka f | 16. 1. 2011 16:48

    Manžel poprvé peče, vybral si tyhle buchty, jsem zvědavá, jak to dopadne - už nám kyne těsto, jen se bojím, ať nám vykyne, omylem jsme dali sůl ke kvásku - prý narušuje proces kynutí - tak snad se nic nestane a buchty budou dobré...

  • Ivča | 5. 1. 2011 16:29

    tak buchty jsou upečené a výborné,recept skvělý akorát jsem taky dala sádlo místo másla taže 1* :-P a tak jsme se olizovali po nich

  • Ivča | 5. 1. 2011 12:12

    Tak chystám se na ty vaše buchty a jsem zvědavá jestli se povedou,peču ráda a často ale řezy tak pak se ozvu jestli chutnaly =-O

  • elishaw | 19. 11. 2010 16:00

    Ahoj Terko to se myslí tak že do mísy dáš mouku a uprostřed ji rozhrabeš mírně do stran abys vytvořila ďůlek, do toho nadrobíš kvasnice, pocukruješ, zaliješ mlíkem......až to vzejde tak "do mouky přidáš" tak do té mísy kde je mouka, kvasek, mlíko a cukr ;-)) ... easy

  • Terka | 28. 10. 2010 10:02

    Ahoj, asi jsem lempl:D ale nechápu toto: nechám vzejít kvásek a pak do mouky přidám....... do jaké mouky? To mám dělat zvlášt a pak to spojit? Nebo do toho kvásku? :D:D:D díky za odpoved... =-O

  • Marcus Melio | 27. 5. 2010 22:10

    super, díky, povedlo se a hlavní - mým malým holkám chutnalo, dal jsem ale povidla a nuttelu

  • marie rusnokova | 15. 2. 2010 16:13

    Skvělé buchty!!!!! Moc nám chutnaly!!

  • Kateřina Rychlá | 13. 2. 2010 09:25

    Skvělé buchty, lepší jsem fakt nejedla. Úžasné těsto. Přesně podle receptu. Výborné u třetí den. Dávám za 1.

  • Táňa K. | 1. 2. 2010 18:03

    Michaelo, také myslím, že tomu chyběla sůl. Já sama dávám u kynutých moučníků (buchty, koláče) na půl kila mouky rovnou kávovou lžičku soli. Někdy i více, někdy méně, chce to vyzkoušet podle vlastní chuti. Ale obecně mám pocit, že kynutá těsta mají lepší chuť, když jsou více osolená. Jinak mám radost, že se buchty podle receptu daří.:-)

  • Olga Zehnalová | 1. 2. 2010 08:39

    Michaelo, možno bolo treba viac osoliť, inak sú výborné.

  • Michaela Vaverková | 1. 2. 2010 08:18

    Včera jsem je dělala a byly moc dobré, jen těsto se mi zdálo málo sladké. nebo tomu zkrátka něco chybělo. nevím. Ale jinak opravdu moc dobré.

  • Zuzana Zuzana | 16. 11. 2009 20:04

    moje prve buchty a dopadli veľmi dobre!cesto bolo krasne vláčne, super sa s ním pracovalo. dala som ho urobiť do pekárne a krásne vykyslo a nabobtnalo.výsledok výborný:-)

  • Michaela Nováková | 19. 9. 2009 14:37

    Těd právě je peču a musím se přiznat, že tak jemné těsto jsem ještě neměla. Věřím, že budou i tak jemné na chut.

  • Lucie Migalová | 20. 8. 2009 18:42

    Právě jsem dodělala, manžel se na ně vrhl a už mlaská, až se mu dělají boule za ušima. Těsto skvělé, dobře se s ním pracovalo, buchet mám 20 ks, dala jsem 1/2 másla a 1/2 oleje, před pečením jsem je celé potřela rozpuštěným máslem, po vyklopení je potřela mlékem s trochou rumu. Nádherně voní.

  • Pavla Königová | 4. 7. 2009 13:59

    Táňo, vynikající, dávám za 1*.

  • Michaela Linhartová | 26. 6. 2009 10:41

    Zkoušela jsem tyto buchty povedli se, ale měla jsem jich nějak málo. Nevím jestli jsem dělala velké, ale byly stejné. Dělala jsem mákem, tvarohem a nutelou. Neměla jsem ani plný plech. Jestli jsem to nechala málo vykynout?

  • Edita Lukášová | 16. 4. 2009 13:35

    Jak už jsem napsala níže, buchty byly výborné, jen bych se ráda ještě zeptala, jak je to s tím olejem místo másla a jak s majonézou...Chápu to správně, že pokud nahradím olej máslem, vydrží buchty déle nebo jsou vláčnější, případně oboje? A je nutné přidávat majonézu? A v jakém množství? Díky za odpověď.

  • Tereza J. | 7. 4. 2009 18:43

    Laďka, ja potieram po bokoch buchty maslom, aby sa nezlepili, ale vrch potieram rozšľahaným vajíčkom s lyžicou smotany. Vždy sme to tak robili :)))

  • ladislava staffenová | 7. 4. 2009 17:18

    Edito, peču buchty už hezkých pár let a vždycky jsem je potírala máslem, nikdy ne vajíčkem. Vajíčkem potírám záviny, listová těsta apod.

  • Edita Lukášová | 7. 4. 2009 16:54

    Dnes jsem pekla a jsou výborné... akorát bych se chtěla všech zkušenějších zeptat - proč potírat máslem a ne klasicky vajíčkem?

  • Táňa K. | 7. 4. 2009 09:57

    A také děkuji někomu velmi přejícímu za krásnou čistou pětku.:-))) Ale to už tady považuji za běžnou praxi.:-)

  • Táňa K. | 7. 4. 2009 09:49

    Markétko, Věrko a další, kdo jste recept vyzkoušeli a našli si chvilku na přidání komentáře, děkuji a moc mě těší, že se vám buchty podle receptu povedly a že chutnají.:-)

  • věra pokorná | 6. 4. 2009 19:32

    Táni, vynikající recept, opravdu buchtičky jsou mňamózní - křehoučké a velmi chutné.Dělala jsem je jen s makovou náplní do vás a taky nemá chybu. Jen jsem jich nedělala 32,ale 22:-)Těsto mi udělala pekárna, takže velká spokojenost.Dávám 1*

  • Markéta Kučerová | 6. 4. 2009 13:54

    Táničko, díky za konečně skvělý recept - po mnoha a mnoha pokusech vláčné těstíčko. Buchty se povedly, skvěle chutnaly a hlavně byly i další 2 dny měkké a dobré, což se mi normálně nestává :-)Hodnotím 1*

  • Bahar Karaer | 2. 12. 2008 11:13

    Prave jsem je vyndala z trouby, vypadaji skvele. jelikoz v Turecku nemame polohrubou mouku tak jsem musela pouzit hladkou. pekla jsem je na 200 stupnu priblizne 15 minut. Moc dekuji za recept.

  • Barbora Kejdová | 3. 11. 2008 09:23

    Ivo, děkuju za odpověď. Už jsou snědené a byly výborné !!!! Jen jsem dala místo másla olej + lžíci majolky. S těstem se naprosto bezproblémově pracuje.

  • iva nemcova | 2. 11. 2008 18:22

    barboro,ja pecu buchty na 200° asi 20 minut,jakmile jsou do zlatova tak je vyndam

  • Barbora Kejdová | 2. 11. 2008 13:24

    Může mi, prosím, někdo poradit, na kolik stupňů mám buchty péct ? Mám elektrickou troubu. Díky

  • Marie Uherková | 11. 6. 2008 20:40

    Nejlepší těsto na buchty jeké jsem kdy dělala. Kdo buchty ochutnal, chtěl okamžitě recept. Jen místo másla jsem dala do těsta sádlo.

  • Kačka | 30. 4. 2008 14:20

    Opravdu vynikající, přidávám se k davu spokojených strávníků. Také jsem těsto zadělávala v domácí pekárně, na celé množství jsem místo klasického droždí dala 1 lžičku sušeného a krásně se to povedlo, byly výborné. Udělala jsem ještě navíc povidlovou dávku a celá rodina se jen oblizovala. :-)

  • Markéta Vajnarová | 29. 4. 2008 19:06

    Zapomněla jsem dodat,že jsem těsto dělala v domácí pekárně, nejdříve jsem dala mléko, rozpuštěnou Heru a žloutky, pak mouku a nakonec sušené droždí.Dělalo se sním jedna báseň.

  • Markéta Vajnarová | 29. 4. 2008 19:03

    O víkendu jsem dělala buchty z pekárny a s těmi jsem doma neuspěla.Dnes jsem dělala tyto a prý byly jako od maminky :o). Udělala jsem ale půlku hladké a půlku polohrubé mouky,také jsem přidala cca lžíci rumu.Jsou voňavé a nadýchané.Po upečení jsem ještě potřela mlékem a s troškou rumu. Dávám za 1!!

  • Dáša | 6. 4. 2008 16:40

    Dnes mi to nedalo a zkusila jsem buchty také, i když nikdy předtím se mi moc nepovedly. Všechny komentáře jsou trefné. Buchty se povedly. Jen se mi zdálo 32 buchet dost, tak jsem jich udělala na velikost mého pekáče "jen" 20 a řekla bych, že to bylo akorát. Náplň jsem dělala jen tvarohovou a akorát to na těch 20 buchet vyšlo. Vynikající recept!!

  • Táňa K. | 4. 3. 2008 17:20

    Mám velkou radost, že se Vám buchty povedly, a těší mě, že recept dobře slouží. Díky.)

  • Tarari | 3. 3. 2008 09:23

    Také jsem pekla 32 buchet v pekáči po babičce; ale Ježíšek mi nadělil horkovzdušnou troubu a do té se ten pekáč nevejde....Co s tím?

  • Lenny | 2. 3. 2008 10:49

    Tak buchty podle tohohle receptu jsou NAPROSTO LUXUSNÍ!!! :))) je to opravdu ideální recept na buchty, jinak už je dělat nebudu. Buchty jsou jako peříčko, rozplývají se na jazyku, jsou měkkoučké a vláčné, a to i druhý den! Přítel má boule za ušima - a to že má pěkně mlsnej a vybíravej jazýček - a jeho maminka - cukrářka! - si řekla o recept!! :)) A není potřeba dávat olej, zadělala jsem přesně podle receptu, jen máslo jsem nahradila herou a po dopečení buchty potřela mlékem, aby zvlhly. Přes noc jsem je dala do igelit. tašky a dnes jsme si k snídani zase pošmákli :))) přestože peču často, bylo to moje první kynuté těsto, ani jsem nečekala tak úžasný výsledek :)) TÁŇO DÍKY za recept a všem se omlouvám za poněkud delší komentář, ale tyhle buchty si ho opravdu zaslouží!! :))))

  • Peťula | 16. 2. 2008 21:12

    Tak právě jsem buchtičky dodělala. Zkoušela jsem je poprvé, protože u nás doma se moc z kvasnic nedělá:-). Myslela jsem si, že se mi napoprvé nepovedou, ale opak je pravdou! Jsou vynikající!!!! Celá rodina už se právě cpe, příště budu muset dělat z dvojité várky:-).Moc děkuji za recept! Doporučuji i začátečníkům, jako jsem já!

  • Renáta | 21. 10. 2007 19:07

    Jestli jste hledali ten správný recept na buchty, tak už opravdu jinde hledat nemusíte. Buchty jsou podle tohoto receptu opravdu skvělé.

  • Silvie H. | 21. 4. 2007 21:50

    peču hodně a rada,ale české buchty jsme se syxnem ještě nezkoušeli.Dnes jsme si je upekli a můžu jen doporučit.Příště si je vyzkoušíme s čokolád.naplní.Diky

  • Ales Kavalir | 17. 4. 2007 17:28

    Muskatovy kvet doda vuni buchet jako za starodavna!

  • Lenka | 1. 1. 2007 12:05

    Buchty ihned po vytazeni z trouby potiram mlekem, jsou pak vlacnejsi. Jsem za hranicemi, tak alespon pecu ceske buchty, at tu mame kousek domova :-}

  • Michaela Joklová | 13. 9. 2006 18:52

    Buchty jsem pekla poprvé a povedly se výborně, použila jsem všech vašich rad- přidala jsem trochu majonezy a půl dávky Hery místo másla a půl oleje, nechala dýl kynout a byly výborné i druhý den...možná ještě lepší! Tak děkuji za recept i za rady.

  • beba | 28. 8. 2006 22:22

    Miška, koľko tam mám dať oleja namiesto masla?

  • Michaela Bernatova | 25. 8. 2006 13:14

    dala jsem misto masla olej a vydrzeli az do tretiho dne. Jsou vyborne,rozplyvaji se na jazyku :o)))

  • Marsí | 31. 5. 2006 09:58

    Buchty jsou výborné....musela jsem si tři schovat před mými sarančaty..:o)))Akorát jsem místo másla dala stejným poměrem (půl na půl) Heru a sádlo a přidala jsem vrchovatou lžíci majonézy.

  • Naďa | 29. 5. 2006 08:44

    děkuji za skvělý recept pekla jsem je úplně poprvé a náramně se mi povedly.

  • HANKA Ptáčková | 28. 5. 2006 16:14

    čauky tak včera večer sem upekla ty buchty..a můžu se pochlubit oni semi povedly..a ještě teply sem je jedla..a dneska sem je dojedla..manžel jich moc nesnedl jeste sem muje před nim schovala,aby zbylo name,no a petik ten dneska ke snidani snedl tri buchty což unej nebyva zvykem a moc mu chutnaly.takže sem se chtela pochlubit jak semi povedli...

  • Marie L. | 27. 5. 2006 20:21

    Po upečení a vychladnutí dávám buchty do plastové krabice s víkem. Jsou pak vláčné po celý týden, dokud se nesnědí. Nesmí se však cukrovat, až při konzumaci.

  • HANKA Ptáčková | 27. 5. 2006 18:15

    ahoj tak sem si to vsechno precetla,a zrovna je du delat tak budu doufat ze semi povedou..pak napisu jaky byly a hlavne jestli semi povedli tak zatim čau hanka

  • Danusche | 10. 2. 2006 19:05

    Aby buchty zůstaly vláčné a voňavé, potřete je hned po upečení 125 ml vody se lžící rumu a lžící moučkového cukru. Pak je na chvilku přikryjte urtěrkou a po vychladnutí lehce pocukrujte.

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2005 15:06

    Anonym, použite namiesto tuku olej alebo pridajte trocha majolky. Budú dlhšie vláčne.

  • vera havlova | 13. 12. 2005 14:06

    Musim rict ze buchty jsou skvele ,testo je perfektni akorat jsem nechala testo kynout45min misto 30min.Jeste jednou dekuji za perfektni recept

  • Anonym | 4. 12. 2005 19:12

    prosím, čím to je, když buchty rychle tvrdnou?

  • AŤA | 26. 10. 2005 20:25

    Táňo jsou výborné

  • tery | 26. 10. 2005 19:02

    je uplne genialni kdyz date dovnitr marmeladu a k tomu jeste jablka na male kosticky nebo jine ovoce

  • Petra Šimsová | 30. 9. 2005 11:39

    Buchty jsem dělala včera a místo makové náplně jsem udělala povidlovou. Jsou opravdu výborné. Děkuji za recept

  • Táňa K. | 23. 8. 2005 12:34

    Děkuji za kladné ohlasy. Vyzkoušela jsem už mnoho kynutých těst na buchty, ale tenhle recept, který mám od maminky, se vždy osvědčil jako nejlepší. Tak mám radost, že přinesl radost i někomu jinému.:-)

  • Dobešová | 18. 8. 2005 21:33

    No tak takové buchty to je jedná báseň !!! Akorát jsem poměnila makovou náplň: udělala jsem si jíšku s másla a hl.mouky,trochu mléka ,do toho přidala umletý mák,moučkový cukr a taky povidla. Jsou úžasné,ale jenom díky vám!!!Mockrát díky za recept.

  • Romana W. | 18. 8. 2005 07:19

    Buchty jsem dělala zrovna včera večer.Byly výborné,ale nechala jsem je kynout 1 hodinu a do rozpuštěného másla jsem dala ještě lžíci sádla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořice Sůl Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

67
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
63
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
24
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
České buchty
České buchty
České kuře pečené
České kuře pečené
České perníčky bez vážení
České perníčky bez vážení
Český chleba v cizině
Český chleba v cizině
  • Recepty.cz
  • České buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact