• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • České buchty
Napište svůj komentář k receptu

České buchty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 51
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané a voňavé kynuté buchty naplněné povidly ovoněnými kapkou rumu jsou nejlepší bohatě poprášené moučkovým cukrem.

Suroviny

12 porce
    • 20
      g droždí
    • 100
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko teplé
    • 550
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 25
      g rozpuštěné máslo do pekáče na obalení buchet
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • sůl
  • náplň
    • 400
      g povidla tuhá
    • 2
      lžíce tuzemák
  • na dokončení
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce smetana 12%
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do mísy kuchyňského robota nebo do velké mísy nasypte zbylý cukr, mouku, citronovou kůru a špetku soli, vše promíchejte. Přilijte vzešlý kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Hákem za nízké rychlosti nebo vařečkou vypracujte hladké měkké těsto. Zpracovávejte ho alespoň 10 minut.
3
Jinou mísu vytřete olejem a přendejte do ní těsto a vytvořte z něj bochánek. Zakryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě kynout minimálně hodinu a půl. Povidla nechte v pokojové teplotě povolit a metlou promíchejte s tuzemákem. Pekáč vylijte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na 200 °C.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

4
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a rozdělte na 12 (16 či 20) stejných dílů. Každý roztáhněte na placku a doprostřed dejte lžíci povidel. Okraje opatrně spojte nad povidly tak, aby vznikla kulatá buchta. Obalte ji v másle v pekáči a pokračujte s ostatními kousky. Skládejte je těsně vedle sebe (3 x 4, 4 x 4 nebo 5 x 4). Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout.
5
Do předehřáté trouby vložte buchty, teplotu snižte na 180 °C a pečte dozlatova, asi 30 minut. Mezitím promíchejte rozpuštěné máslo s tuzemákem a smetanou. Hotové horké buchty směsí potřete a vychladlé pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty s ořechovou drobenkou

Buchty s ořechovou drobenkou

Povidlové buchty

Povidlové buchty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozpuštěné máslo Slunečnicový olej Smetana 12% Sůl tuzemák Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Dýňový krém

Dýňový krém

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Slaný dort I

Slaný dort I

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

96
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
48
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Leo Beránek je na svobodě: Dojemné uvítání s mámou!

Leo Beránek je na svobodě: Dojemné uvítání s mámou!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
České buchty
České buchty
České kuře pečené
České kuře pečené
České perníčky bez vážení
České perníčky bez vážení
  • Recepty.cz
  • České buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact