• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • České buchty
Napište svůj komentář k receptu

České buchty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 51
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané a voňavé kynuté buchty naplněné povidly ovoněnými kapkou rumu jsou nejlepší bohatě poprášené moučkovým cukrem.

Suroviny

12 porce
    • 20
      g droždí
    • 100
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko teplé
    • 550
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 25
      g rozpuštěné máslo do pekáče na obalení buchet
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • sůl
  • náplň
    • 400
      g povidla tuhá
    • 2
      lžíce tuzemák
  • na dokončení
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce smetana 12%
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do mísy kuchyňského robota nebo do velké mísy nasypte zbylý cukr, mouku, citronovou kůru a špetku soli, vše promíchejte. Přilijte vzešlý kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Hákem za nízké rychlosti nebo vařečkou vypracujte hladké měkké těsto. Zpracovávejte ho alespoň 10 minut.
3
Jinou mísu vytřete olejem a přendejte do ní těsto a vytvořte z něj bochánek. Zakryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě kynout minimálně hodinu a půl. Povidla nechte v pokojové teplotě povolit a metlou promíchejte s tuzemákem. Pekáč vylijte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na 200 °C.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

4
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a rozdělte na 12 (16 či 20) stejných dílů. Každý roztáhněte na placku a doprostřed dejte lžíci povidel. Okraje opatrně spojte nad povidly tak, aby vznikla kulatá buchta. Obalte ji v másle v pekáči a pokračujte s ostatními kousky. Skládejte je těsně vedle sebe (3 x 4, 4 x 4 nebo 5 x 4). Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout.
5
Do předehřáté trouby vložte buchty, teplotu snižte na 180 °C a pečte dozlatova, asi 30 minut. Mezitím promíchejte rozpuštěné máslo s tuzemákem a smetanou. Hotové horké buchty směsí potřete a vychladlé pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty s ořechovou drobenkou

Buchty s ořechovou drobenkou

Povidlové buchty

Povidlové buchty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozpuštěné máslo Slunečnicový olej Smetana 12% Sůl tuzemák Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Filety po italsku

Filety po italsku

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

149
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
68
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
68
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
56
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Lucie Vondráčková má pech: Vypekla ji televize! I Vilma Cibulková

Lucie Vondráčková má pech: Vypekla ji televize! I Vilma Cibulková

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
České buchty
České buchty
České kuře pečené
České kuře pečené
České perníčky bez vážení
České perníčky bez vážení
  • Recepty.cz
  • České buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact