• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česká maková vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Česká maková vánočka

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česká maková vánočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • mléko 1/8 l
    • 15
      g droždí
    • 35
      g cukr
    • 60
      g máslo Změklé
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra Z 1/2 citronu
  • Nádivka
    • mléko 1/8 l
    • 1
      lžička med
    • 40
      g cukr
    • 125
      g mák mletý
    • 50
      g dětské piškoty Pomleté
    • 25
      g mandle Strouhané nebo ořechů
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 40
      g rozinky
    • skořice Trochu
  • Na potření
    • meruňkový kompot
    • citronová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin zaděláme polotuhé vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme přpravit nádivku ze svařeného cukru a dalších ingrediencí. Potom těsto rozválíme na na plát asi 30x40 cm a rozřízneme na 3 pruhy. Na každý pruh nastříkáme (navrstvíme) vychladlou nádivku. Jeden okraj každého pruhu potřeme rozšlehaným vejcem, aby se těsto lépe spojilo, a utvoříme z pruhů válečky.
2
Položíme je spojem dolů a upleteme z nich hustý cop, který potřeme máslem a necháme na plechu vykynout. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Vychladlou vánočku lehce potřeme rozehřátou zavařeninou a po zaschnutí ještě citronovou polevou.
3
**Poznámka:** dělám ze dvou dávek, je toho plný plech, peče se pak déle. Řekl bych, že je to spíše zákusek než vánočka.
4
Zdroj: Menu; autorka receptu - Eva Zapletalová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka česká "veverka"

Polévka česká "veverka"

Česká čína v županu čínského mandarina

Česká čína v županu čínského mandarina

Česká vepřová čína

Česká vepřová čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 26. 10. 2008 21:38

    Dámy, výborně :-) děkuji. Do jedné dávky ořechová+povidlová+maková. Do druhé(jenom idiot nemění názor) už by mohla jít ta tvarohová do dvou válečků, ke které by se taky hodila ta povidlová.Zkusí někdo navrhnout ještě pudingovou a čokoládovou(kakaovou)

  • Lenka Sedlářová | 26. 10. 2008 20:57

    A co ta povidla zahustit strouhaným perníkem?

  • Oldřich Gargulák | 26. 10. 2008 19:35

    To by se mi líbilo, ale jak vyřešit plnění? Tato vánočka je velmi pohledná na řezu-když už se ji podaří naplnit, NESMÍ nádivka vytékat z nakrájených plátků

  • Eva Červenková | 26. 10. 2008 10:51

    napadlo mě třetí pramen naplnit náplní povidlovou..

  • Oldřich Gargulák | 25. 10. 2008 20:56

    Dnes jsem zkusil ořechovou náplň. Nezklamala! Rád bych tuto vánočku inovoval ještě jednou náplní - každý pramen bude jinak plněný. Tvaroh vylučuji, nějak mi k tomu nesedí. PORADÍTE, JAKOU NÁPLŇ POUŽIT?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová poleva Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Mandle Máslo Med Meruňkový kompot Mléko Rozinky Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Thajská polévka

Thajská polévka

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

96
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Česká maková vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact