Všechnu cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, dáme na rozpálené sádlo a osmažíme dozlatova.
2
Přidáme mouku, kmin, orestujeme a zalejeme vodou nebo vývarem, promícháme a povaříme. Přidáme mléko, necháme přejít varem, přidáme rozšlehaná vejce, dochutíme solí a vegetou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vlasta Kopová
|24. 6. 2009 12:58
Vynechala jsem vegetu a do polívky dala plátek bílého chleba (z dom. pek.),opečený v troubě a posypala sýrem!Mňamka a 1***
venyss venyss
|23. 5. 2009 08:16
Dělala jsem bez slaniny a byla fakt moc dobroučká.1.
hanka podešvová
|22. 9. 2008 09:28
Výborná všem chutnalo hana
Jana Zdráhalová
|24. 3. 2007 10:50
Je velmi dobrá a rychlá. Doporučuji.Celá rodina byla spokojená. Dávám jedničku.
Tom
|28. 1. 2007 11:27
Je velmi dobrá a chutná. Jen chybí množství vody a hlavně, příště nedám kmín, byla by bez něj lepší, nějak mi vůně kmínu k vůni špeku nesedí. Navíc oficiální název špeku slanina je zavádějící, někdo by mohl myslet že se jedná o tzv anglickou slaninu. Na asi jeden litr vody + asi 0,1 l mléka jsem dal 2 a půl kostky bujónu a sice masox, hovězí bujón a půl kostky zeleninového bujónu. Kvůli kmínu dám trojku místo jednotky.
Anna Ganajová
|28. 9. 2005 12:20
Je výborná!!!!!
Anonym
|2. 4. 2005 18:35
Zkuste si uvařit tu prachobyčejnou cibulačku s rýží,je zde taky,jednoduchá,výborná,bez tuku!