• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červený rybíz ala brusinky
Napište svůj komentář k receptu

Červený rybíz ala brusinky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 86
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg červený rybíz - obrané bobule od větviček
    • 250
      ml voda
    • 250
      ml ocet
  • Dále
    • 600
      g cukr krupice
    • 100
      ml voda
    • pektin citrusový nebo jablečný

Postup přípravy receptu

1
Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně, kterou připravíme rozpuštěním (svařením) cukru v decilitru vody, kde ho necháme na mírném ohni deset minut povařit. Zbytečně razantně rybíz nemícháme, abychom zachovali bobule celé. Po provaření plníme horkým rybízem čisté, suché skleničky asi centimetr pod jejich okraj, které pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Skleničky otočíme na cca pět minut dnem vzhůru (jako u marmelád) a sterilovat je už není nutné. Po vychladnutí uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby.
2
Pokud chceme, můžeme cukernou lázeň ochutit například skořicí, hřebíčkem nebo badyánem, ale nutné to není, a ne každému svědčí kořeněná chuť. Zkrátka, vše dle vlastní chuti. S cukrem můžeme přidat i jednu až dvě lžičky pektinu, pokud chceme, aby nám směs lehce želírovala.
3
Rybíz ala brusinky používáme ke grilovanému nebo pečenému masu, jako "dip" k sýrům, nebo jako náhražku brusinek ke svíčkové...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Grilování Vaření Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Ocet Pektin Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Pražský koláč

Pražský koláč

Mazanec II.

Mazanec II.

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Výborný losos

Výborný losos

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

169
Dýňová tortila
Dýňová tortila
91
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
58
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Červené zelí II.
Červené zelí II.
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený boršč oblast Žitomír
Červený boršč oblast Žitomír
Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
  • Recepty.cz
  • Červený rybíz ala brusinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact