• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červený boršč oblast Žitomír
Napište svůj komentář k receptu

Červený boršč oblast Žitomír

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený boršč oblast Žitomír
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové ramínko
    • 250
      g uzené maso plec nebo moravské uzené
    • 2
      ks červená řepa
    • 250
      g hlávkové zelí
    • 200
      g fazole uvařené, možno i sterilované
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer menší
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      ml smetana
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Máme-li již řepu měkkou, tak jí vyndáme a necháme mírně vychladnout, až nebude horká, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Je-li už maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolejeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso, necháme 5 minut povařit. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
2
Boršč je opravdu hodně syté jídlo proto ho můžete použít jako hlavní jídlo. Smíchanou smetanu si každý dává sám do talíře s borščem dle chuti k boršči podáváme chléb.
3
Takhle vaří boršč na Ukrajině v Žitomíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska | 27. 5. 2013 13:45

    Mňam, nejlepší. Sice jsem to musela dochutit (cukr, ocet, sůl), ale úžasný! Díky

  • Janaso | 23. 2. 2013 18:28

    ,Výborný.

  • Anina . | 29. 4. 2009 13:10

    Tak mám dojem,že všichni máme předky od Žitomiru:-))) Mám prosbu. Moje babička mimo boršče šťovíkového a z červené řepy vařila ještě jeden,do kterého se dávají drobně krájené listy z mladé bílé i červené řepy. Nezná někdo z vás recept?

  • marketa drobna | 21. 4. 2009 21:29

    Diky za recept. Babicka pochazela take z Zitomiru a varila stejny. Je skvely :-)

  • Nadia | 19. 1. 2007 14:27

    Já jsem taky ze žitomiru, ale fazole do boršče také nedáváme a ani to uzené, ale to už je jen detail, velice doporučuji, je to dobrota!!!

  • Anonym | 3. 1. 2007 12:54

    Ano, toto je boršč, jaký jsem před lety našla v ruských novinách. Úplně stejný, jen fazole tam nebyly, ale to může být krajové.

  • Anonym | 3. 1. 2007 11:04

    Děkuji on-line kuchřce za opravu

  • Jana Vestfálová | 2. 1. 2007 09:57

    Zapomněla jsem napsat že do vývaru z masa k mrkvi, celeru,petrželi dáme také samozřejmě brambory

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Cibule Fazole Hlávkové zelí Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Petržel Rajský protlak Smetana Sůl Uzené maso Vepřové ramínko Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

70
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
68
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
61
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
54
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Červené špagety
Červené špagety
Červené zelí II.
Červené zelí II.
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
  • Recepty.cz
  • Červený boršč oblast Žitomír
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact