• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg červená řepa
    • 5
      l voda
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • sůl
    • cukr
    • 3
      stroužek česnek může být i víc - podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, dáme do hliněné nebo kameninové nádoby, zalejeme převařenou vodou, přidáme sůl, cukr, bobkové listy a utřený česnek. Necháme stát 3 dny.
2
Potom přecedíme, dosolíme, dochutíme pokud je třeba cukrem a povaříme. Podáváme jako teplou nebo studenou polévku s farvelami (viz. recept Farvely).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 26. 12. 2010 13:19

    Tento recept znám ještě jinak. Je na menší,nebo libovolné množství červené řepy. Do láhve od okurek se až po okraj naskládá dobře omytá neoloupaná červená řepa pokrájená na kolečka. Zalije se vodou, navrchu posype žitným šrotem,nebo se přidá kousek černého chleba,aby dobře kvasila, a navrch se přidají do vody dva až tři stroužky česneku. Zlehka se přikryje víčkem, nebo děrovaným igelitem, aby ke kvašení mohl vzduch. Nechá se kvasit tři až pět dní, a každý den se polévka protřepává. Jakmile je polévka příjemně navinulé chuti, slije se vylouhovaná polévka a zbytek vylouhované červené řepy vyhodí. Mezitím si dáme vařit boršč podle známých receptů, nebo pouze zeleninu a do hotového vývaru vylouhovanou vodu z červené řepy pouze přilijeme a kvůli mnoha vitamínům již dále nevaříme. Vylouhovanou vodu je také možno pít samostatně pouze se solí a pepřem. Tato polévka je úplný životabudič.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Levně Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Česnek Cukr Nové koření Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Cuba libre

Cuba libre

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

126
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
35
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový…
33
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact