• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červené zelí II.
Napište svůj komentář k receptu

Červené zelí II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené zelí II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks červené zelí hlávka cca 1,3 kg
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks jablka oloupaná, na drobno nakrájená
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • pepř mletý
    • sůl
    • 50
      ml cukr
    • 125
      ml voda
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu. Oheň zmírníme, zelí přikryjeme a dusíme asi hodinu za občasného míchání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 2. 2017 22:15

    Dělám to jako Terezka - na sádle osmahnu cibuli, přidám najemno krájené zelí, posolím, přidám kmín a dusím. Když je skoro hotové, vmíchám nahrubo nastrouhaná jablka, která zelí zahusí, připadně přidám tak půl lžíce hladké mouky smíchané s trochou vody a povařím. Když je zelí měkké, dochutím tak čajovou lžičkou octa a půl lžicí cukru, případně dosolím.

  • rûze | 8. 7. 2013 14:50

    diky du skusit vasi :-[

  • Tereza J. | 26. 11. 2008 13:36

    Ja robím červenú kapustu tak, že orestujem na troche oleja narezanú cibuľu, pridám na tenké rezance narezanú červenú kapustu, osolím, ochutím celou rascou a podusím. Kapusta pustí šťavu, v prípade potreby len trošilinka vody. Dusím do mäkka, ale chrumkava. 1 hod to je veľa. to sa kapusta rozvarí. Potom ochutím octom a cukrom, tak , aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Keďže nepridávam vodu, nie je jej nadmerné množstvo.

  • Ivana Samcová | 26. 11. 2008 05:43

    Chtěla jsem se zeptat, toto zelí se už nemusí zahušťovat? Nebude to řídké? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana

  • Olga . | 25. 11. 2008 21:41

    Promiňte, já bych dusil pouze doměkka :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Cukr Jablka Ocet Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Játrová čína

Játrová čína

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Výborný losos

Výborný losos

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

91
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
34
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Červená tofu pomazánka
Červená tofu pomazánka
Červené fazole s kuřecím masem
Červené fazole s kuřecím masem
Červené špagety
Červené špagety
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený boršč oblast Žitomír
Červený boršč oblast Žitomír
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
  • Recepty.cz
  • Červené zelí II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact