• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červené zelí II.
Napište svůj komentář k receptu

Červené zelí II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené zelí II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks červené zelí hlávka cca 1,3 kg
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks jablka oloupaná, na drobno nakrájená
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • pepř mletý
    • sůl
    • 50
      ml cukr
    • 125
      ml voda
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu. Oheň zmírníme, zelí přikryjeme a dusíme asi hodinu za občasného míchání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 2. 2017 22:15

    Dělám to jako Terezka - na sádle osmahnu cibuli, přidám najemno krájené zelí, posolím, přidám kmín a dusím. Když je skoro hotové, vmíchám nahrubo nastrouhaná jablka, která zelí zahusí, připadně přidám tak půl lžíce hladké mouky smíchané s trochou vody a povařím. Když je zelí měkké, dochutím tak čajovou lžičkou octa a půl lžicí cukru, případně dosolím.

  • rûze | 8. 7. 2013 14:50

    diky du skusit vasi :-[

  • Tereza J. | 26. 11. 2008 13:36

    Ja robím červenú kapustu tak, že orestujem na troche oleja narezanú cibuľu, pridám na tenké rezance narezanú červenú kapustu, osolím, ochutím celou rascou a podusím. Kapusta pustí šťavu, v prípade potreby len trošilinka vody. Dusím do mäkka, ale chrumkava. 1 hod to je veľa. to sa kapusta rozvarí. Potom ochutím octom a cukrom, tak , aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Keďže nepridávam vodu, nie je jej nadmerné množstvo.

  • Ivana Samcová | 26. 11. 2008 05:43

    Chtěla jsem se zeptat, toto zelí se už nemusí zahušťovat? Nebude to řídké? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana

  • Olga . | 25. 11. 2008 21:41

    Promiňte, já bych dusil pouze doměkka :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Cukr Jablka Ocet Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

92
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
87
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
63
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
63
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
47
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Červená tofu pomazánka
Červená tofu pomazánka
Červené fazole s kuřecím masem
Červené fazole s kuřecím masem
Červené špagety
Červené špagety
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený boršč oblast Žitomír
Červený boršč oblast Žitomír
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
  • Recepty.cz
  • Červené zelí II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact