• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červené zelí II.
Napište svůj komentář k receptu

Červené zelí II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené zelí II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks červené zelí hlávka cca 1,3 kg
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks jablka oloupaná, na drobno nakrájená
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • pepř mletý
    • sůl
    • 50
      ml cukr
    • 125
      ml voda
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu. Oheň zmírníme, zelí přikryjeme a dusíme asi hodinu za občasného míchání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 2. 2017 22:15

    Dělám to jako Terezka - na sádle osmahnu cibuli, přidám najemno krájené zelí, posolím, přidám kmín a dusím. Když je skoro hotové, vmíchám nahrubo nastrouhaná jablka, která zelí zahusí, připadně přidám tak půl lžíce hladké mouky smíchané s trochou vody a povařím. Když je zelí měkké, dochutím tak čajovou lžičkou octa a půl lžicí cukru, případně dosolím.

  • rûze | 8. 7. 2013 14:50

    diky du skusit vasi :-[

  • Tereza J. | 26. 11. 2008 13:36

    Ja robím červenú kapustu tak, že orestujem na troche oleja narezanú cibuľu, pridám na tenké rezance narezanú červenú kapustu, osolím, ochutím celou rascou a podusím. Kapusta pustí šťavu, v prípade potreby len trošilinka vody. Dusím do mäkka, ale chrumkava. 1 hod to je veľa. to sa kapusta rozvarí. Potom ochutím octom a cukrom, tak , aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Keďže nepridávam vodu, nie je jej nadmerné množstvo.

  • Ivana Samcová | 26. 11. 2008 05:43

    Chtěla jsem se zeptat, toto zelí se už nemusí zahušťovat? Nebude to řídké? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana

  • Olga . | 25. 11. 2008 21:41

    Promiňte, já bych dusil pouze doměkka :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Cukr Jablka Ocet Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Špaldové housky

Špaldové housky

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

189
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
100
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Grilované kuře naplacato
Grilované kuře naplacato

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Červená tofu pomazánka
Červená tofu pomazánka
Červené fazole s kuřecím masem
Červené fazole s kuřecím masem
Červené špagety
Červené špagety
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený boršč oblast Žitomír
Červený boršč oblast Žitomír
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
  • Recepty.cz
  • Červené zelí II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact