• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Červené fazole s bazalkou a uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek fazole
    • 3
      ks cibule 2-3
    • sůl
    • bazalka
    • pepř mletý
    • česnek
    • olivový olej
    • kečup - jemný
    • klobása
    • uzeniny párek

Postup přípravy receptu

1
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slejeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
2
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, na kolečka párek či jinou uzeninu nebo maso, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilejeme kečup a dochutíme česnekem. Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské fazole s uzeninou

Rajské fazole s uzeninou

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 9. 2011 13:11

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 21. 9. 2011 12:12

    Luštěniny

  • tvrde fazole | 17. 1. 2011 07:39

    For Valdimir Vazda: Namocte fazole aspon na 4 hodiny do vody nez je date verit...

  • Thegrie
    Thegrie | 25. 10. 2010 14:00

    Naprostá spokojenost, jednoduché, levné a výtečné.

  • Zuzka | 25. 10. 2010 13:54

    Moc dobré. Trochu jsem improvizovala, pridala jsem i papriku a oloupaná rajčata, fazole jsem měla bílém bazalku jsem neměla tak jsem dala trochu majoránky. Nemělo chybu, jsem spokojená. :-)

  • Lucie F. | 16. 8. 2008 18:12

    Moc mi to chutnalo. Pridala jsem jeste konzervu rajcat. Za jedna.

  • Alexandra Daňková | 7. 5. 2008 14:25

    moc dobrý papání, dělala jsem přesně podle receptu, vařila fazole 40 min. a přijdou mě tak akorát

  • Vladimir Vazda | 2. 3. 2008 09:58

    Když vařím fazole, zpravidla se mi oddělí slupka. Ta je ještě tvrdá a vnitřek je už rozvařený. Já bych se rád zeptal, jak docílit, aby byla fazole rovnoměrně měkká.Předem děkuji za radu! furniture@vazda.cz

  • INGE | 19. 10. 2007 16:00

    moc dobry jednoduchy a hlavne levny

  • Nunkii | 19. 8. 2007 17:09

    Tak jsem si teď přečetl, recept a za dvě hoďky to jdu kuchytit, tak jsem zvědavý.

  • Roman | 15. 7. 2007 11:46

    nutno říct, že tento recept nemá chybu. Chuťově to nemá chybu s tím, že já jsem do toho receptu navíc přidal zelenou a žlutou papriku a tento chuťový efekt jsem podtrhnul efektem vzhledovým. Skoro jako originál mexické fazole! Dobrý šmak všem! :o)

  • iva, londyn | 2. 7. 2007 22:11

    pouzili jsme cervene fazole zkonzervy, ''red kidney beans'', aby to bylo rychlejsi, jinak presne podle receptu, mnamka, velice si pochvaloval i muj italsky pritel, ktery to varil, ja jenonm prekladala, hodnotim 1* - rychle, chutne a levne

  • Evča | 7. 5. 2006 05:34

    Dělala jsem to v trochu jiném poměru ingrediencí,ale bylo to moc dobré. Dávám za jedna.

  • M | 20. 4. 2006 18:57

    Tak jsem to vyzkousela a bylo moc dobre. Akorat jsem pro zjednoduseni pouzila fazole v rajcatove omacce a pak jsem uz nepridavala kecup. Bylo to rychle a dobre. mnam

  • marketa | 20. 4. 2006 18:11

    Neni to trochu moc cibule?

  • Marti | 5. 4. 2006 23:44

    Sice mi uvareni fazol trvalo podstatne dele a to jsem je mela vice jak den namocene, ale to nevadi, konecny vysledek byl moc dobry. Dala jsem do toho zbytek kureciho masa na kari a trochu neapolske omacky misto kecupu a je to mnamka.Davam za jedna

  • Alena | 16. 1. 2006 18:59

    Připravovat fazole ? To je otrava, aby k něčemu byly. Ale po zhruba hodině kuchtěné shledavám, že recept jest velice dobře poživatelný. Fazole měkké, ingredience víceméně vyvážené. Možná bych kečup příště nahradila čerstvými rajčaty. Dávám 1 a půl

  • Arcchalid Arcichalid | 24. 10. 2005 09:45

    Sqjele a vyborne dekuji za inspiraci moc sem si posmakl :)

  • Pavlína | 16. 4. 2005 12:46

    Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit, moc mi chutnaly

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Fazole Kečup - jemný Klobása Olivový olej Pepř mletý Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

218
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
165
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
158
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
78
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
55
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact