• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Červené fazole s bazalkou a uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek fazole
    • 3
      ks cibule 2-3
    • sůl
    • bazalka
    • pepř mletý
    • česnek
    • olivový olej
    • kečup - jemný
    • klobása
    • uzeniny párek

Postup přípravy receptu

1
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slejeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
2
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, na kolečka párek či jinou uzeninu nebo maso, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilejeme kečup a dochutíme česnekem. Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské fazole s uzeninou

Rajské fazole s uzeninou

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 9. 2011 13:11

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 21. 9. 2011 12:12

    Luštěniny

  • tvrde fazole | 17. 1. 2011 07:39

    For Valdimir Vazda: Namocte fazole aspon na 4 hodiny do vody nez je date verit...

  • Thegrie
    Thegrie | 25. 10. 2010 14:00

    Naprostá spokojenost, jednoduché, levné a výtečné.

  • Zuzka | 25. 10. 2010 13:54

    Moc dobré. Trochu jsem improvizovala, pridala jsem i papriku a oloupaná rajčata, fazole jsem měla bílém bazalku jsem neměla tak jsem dala trochu majoránky. Nemělo chybu, jsem spokojená. :-)

  • Lucie F. | 16. 8. 2008 18:12

    Moc mi to chutnalo. Pridala jsem jeste konzervu rajcat. Za jedna.

  • Alexandra Daňková | 7. 5. 2008 14:25

    moc dobrý papání, dělala jsem přesně podle receptu, vařila fazole 40 min. a přijdou mě tak akorát

  • Vladimir Vazda | 2. 3. 2008 09:58

    Když vařím fazole, zpravidla se mi oddělí slupka. Ta je ještě tvrdá a vnitřek je už rozvařený. Já bych se rád zeptal, jak docílit, aby byla fazole rovnoměrně měkká.Předem děkuji za radu! furniture@vazda.cz

  • INGE | 19. 10. 2007 16:00

    moc dobry jednoduchy a hlavne levny

  • Nunkii | 19. 8. 2007 17:09

    Tak jsem si teď přečetl, recept a za dvě hoďky to jdu kuchytit, tak jsem zvědavý.

  • Roman | 15. 7. 2007 11:46

    nutno říct, že tento recept nemá chybu. Chuťově to nemá chybu s tím, že já jsem do toho receptu navíc přidal zelenou a žlutou papriku a tento chuťový efekt jsem podtrhnul efektem vzhledovým. Skoro jako originál mexické fazole! Dobrý šmak všem! :o)

  • iva, londyn | 2. 7. 2007 22:11

    pouzili jsme cervene fazole zkonzervy, ''red kidney beans'', aby to bylo rychlejsi, jinak presne podle receptu, mnamka, velice si pochvaloval i muj italsky pritel, ktery to varil, ja jenonm prekladala, hodnotim 1* - rychle, chutne a levne

  • Evča | 7. 5. 2006 05:34

    Dělala jsem to v trochu jiném poměru ingrediencí,ale bylo to moc dobré. Dávám za jedna.

  • M | 20. 4. 2006 18:57

    Tak jsem to vyzkousela a bylo moc dobre. Akorat jsem pro zjednoduseni pouzila fazole v rajcatove omacce a pak jsem uz nepridavala kecup. Bylo to rychle a dobre. mnam

  • marketa | 20. 4. 2006 18:11

    Neni to trochu moc cibule?

  • Marti | 5. 4. 2006 23:44

    Sice mi uvareni fazol trvalo podstatne dele a to jsem je mela vice jak den namocene, ale to nevadi, konecny vysledek byl moc dobry. Dala jsem do toho zbytek kureciho masa na kari a trochu neapolske omacky misto kecupu a je to mnamka.Davam za jedna

  • Alena | 16. 1. 2006 18:59

    Připravovat fazole ? To je otrava, aby k něčemu byly. Ale po zhruba hodině kuchtěné shledavám, že recept jest velice dobře poživatelný. Fazole měkké, ingredience víceméně vyvážené. Možná bych kečup příště nahradila čerstvými rajčaty. Dávám 1 a půl

  • Arcchalid Arcichalid | 24. 10. 2005 09:45

    Sqjele a vyborne dekuji za inspiraci moc sem si posmakl :)

  • Pavlína | 16. 4. 2005 12:46

    Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit, moc mi chutnaly

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Fazole Kečup - jemný Klobása Olivový olej Pepř mletý Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
17
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact