• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Červené fazole s bazalkou a uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek fazole
    • 3
      ks cibule 2-3
    • sůl
    • bazalka
    • pepř mletý
    • česnek
    • olivový olej
    • kečup - jemný
    • klobása
    • uzeniny párek

Postup přípravy receptu

1
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slejeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
2
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, na kolečka párek či jinou uzeninu nebo maso, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilejeme kečup a dochutíme česnekem. Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské fazole s uzeninou

Rajské fazole s uzeninou

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 9. 2011 13:11

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 21. 9. 2011 12:12

    Luštěniny

  • tvrde fazole | 17. 1. 2011 07:39

    For Valdimir Vazda: Namocte fazole aspon na 4 hodiny do vody nez je date verit...

  • Thegrie
    Thegrie | 25. 10. 2010 14:00

    Naprostá spokojenost, jednoduché, levné a výtečné.

  • Zuzka | 25. 10. 2010 13:54

    Moc dobré. Trochu jsem improvizovala, pridala jsem i papriku a oloupaná rajčata, fazole jsem měla bílém bazalku jsem neměla tak jsem dala trochu majoránky. Nemělo chybu, jsem spokojená. :-)

  • Lucie F. | 16. 8. 2008 18:12

    Moc mi to chutnalo. Pridala jsem jeste konzervu rajcat. Za jedna.

  • Alexandra Daňková | 7. 5. 2008 14:25

    moc dobrý papání, dělala jsem přesně podle receptu, vařila fazole 40 min. a přijdou mě tak akorát

  • Vladimir Vazda | 2. 3. 2008 09:58

    Když vařím fazole, zpravidla se mi oddělí slupka. Ta je ještě tvrdá a vnitřek je už rozvařený. Já bych se rád zeptal, jak docílit, aby byla fazole rovnoměrně měkká.Předem děkuji za radu! furniture@vazda.cz

  • INGE | 19. 10. 2007 16:00

    moc dobry jednoduchy a hlavne levny

  • Nunkii | 19. 8. 2007 17:09

    Tak jsem si teď přečetl, recept a za dvě hoďky to jdu kuchytit, tak jsem zvědavý.

  • Roman | 15. 7. 2007 11:46

    nutno říct, že tento recept nemá chybu. Chuťově to nemá chybu s tím, že já jsem do toho receptu navíc přidal zelenou a žlutou papriku a tento chuťový efekt jsem podtrhnul efektem vzhledovým. Skoro jako originál mexické fazole! Dobrý šmak všem! :o)

  • iva, londyn | 2. 7. 2007 22:11

    pouzili jsme cervene fazole zkonzervy, ''red kidney beans'', aby to bylo rychlejsi, jinak presne podle receptu, mnamka, velice si pochvaloval i muj italsky pritel, ktery to varil, ja jenonm prekladala, hodnotim 1* - rychle, chutne a levne

  • Evča | 7. 5. 2006 05:34

    Dělala jsem to v trochu jiném poměru ingrediencí,ale bylo to moc dobré. Dávám za jedna.

  • M | 20. 4. 2006 18:57

    Tak jsem to vyzkousela a bylo moc dobre. Akorat jsem pro zjednoduseni pouzila fazole v rajcatove omacce a pak jsem uz nepridavala kecup. Bylo to rychle a dobre. mnam

  • marketa | 20. 4. 2006 18:11

    Neni to trochu moc cibule?

  • Marti | 5. 4. 2006 23:44

    Sice mi uvareni fazol trvalo podstatne dele a to jsem je mela vice jak den namocene, ale to nevadi, konecny vysledek byl moc dobry. Dala jsem do toho zbytek kureciho masa na kari a trochu neapolske omacky misto kecupu a je to mnamka.Davam za jedna

  • Alena | 16. 1. 2006 18:59

    Připravovat fazole ? To je otrava, aby k něčemu byly. Ale po zhruba hodině kuchtěné shledavám, že recept jest velice dobře poživatelný. Fazole měkké, ingredience víceméně vyvážené. Možná bych kečup příště nahradila čerstvými rajčaty. Dávám 1 a půl

  • Arcchalid Arcichalid | 24. 10. 2005 09:45

    Sqjele a vyborne dekuji za inspiraci moc sem si posmakl :)

  • Pavlína | 16. 4. 2005 12:46

    Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit, moc mi chutnaly

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Fazole Kečup - jemný Klobása Olivový olej Pepř mletý Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Krowky

Krowky

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

66
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
30
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact