Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slijeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
2
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilijeme kečup, a dochutíme česnekem.
3
Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka Urbánková
|12. 11. 2007 19:50
Petře, k receptu jsem nejdříve neměla moc odvahy, ale po tvém komentáři jsem to zkusila. Vepř byl super, křupavý zvrchu, uvnitř šťavnatý, pro mlsné děti jsem opekla panenku. Fazole jsem k tomu dala taky, ale nebylo jich nutno mnoho. Jinak zeleninový salátek, hořčice a voňavý chlebíček, jako doporučuje autorka původního receptu. Večeře na jedničku.
Petr Holík
|9. 1. 2007 20:12
Jako přílohu bych si představoval kus pečeného prasete. Ale snad to jde i tak