červená řepa
předem uvařená v osolené vodě doměkka
koření
dle chuti: grilovací, steakové, adžika, čubrica...
bylinky
: tymián, majoránka...
česneková pasta
moravská slanina
nebo česneková... slabě krájená, nebo plátky salámu dle chuti
rozšlehané vejce
hladká mouka
strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na cca 5-7milimetrové plátky, které ochutíme dle vlastní chuti buď kořenící směsí nebo kořením, bylinkami, česnekovou pastou... a pro ty, kdo se bez masa neobejdou, řepu navíc ještě obalíme v plátku slaniny nebo z každé strany plátku řepy přitiskneme plátek salámu (poličan, šunkáček...). Takto připravené plátky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.