• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Červená řepa - sterilovaná
Napište svůj komentář k receptu

Červená řepa - sterilovaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 105
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa - sterilovaná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Nálev
    • 150
      g sůl
    • 4
      l voda
    • 1
      l ocet
    • křen - není nutný
    • 50
      ks cukerin - tablety
    • 1
      lžička fenyklová semínka - kdo nemá rád chuť fenyklu, může ho vynechat
    • 300
      g cukr krupice
    • 10
      kg červená řepa cca 9 -

Postup přípravy receptu

1
Řepu vybíráme stejně velkou, aby jsme měli všechnu uvařenou ve stejnou dobu. Lepší je menší, je jemnější, více sladká a červenější. Řepu řádně omyjeme. Kusy o velikosti tenisáku vaříme zhruba 35 minut. Pak ji necháme částečně zchladnout a oloupeme ji.

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

2
Ingredience na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Semínka fenyklu je dobré nechat v plátěném pytlíčku, aroma v nálevu zůstane a semínka pak nemusíme lovit.
3
Oloupanou řepu pokrájíme na hranolky nebo kostičky, které dáváme do čistých a suchých sklenic. Pokud máme řepu velkou jako pingpongové míčky, můžeme nechat vcelku a do sklenic je tak i naskládat. K řepě můžeme přidat na plátky pokrájený, očištěný křen dle chuti. Řepu zalijeme nálevem, sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme buď 20 minut při 85 stupních nebo 8-10 minut od bodu varu v hrnci s vodou vyloženým utěrkou nebo ručníkem.

RADA: Domácí zavařování je zase in – a ještě nikdy nebylo tak snadné!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Červená řepa - sterilovaná

Červená řepa - sterilovaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonáková | 27. 8. 2016 16:26

    Je výborná. Zavařuju pravidelně.

  • Andrea | 5. 8. 2016 10:26

    Tak už mám plnou zeleninovou bednu velkých sklenic a malou bedýnku od rajských, tech menších třídecových. Když jsem jí minule dělala, nevydrželi nám ani do jara, protože jediný kdo jí nejedl byl děda který řepu nesmí.

  • Ivana Vránová | 22. 9. 2015 12:39

    Řepu jsem dělala už víc než před měsícem a v sobotu jsem vezla pár skleniček mamce, která tenhle rok bohužel nic zavařovat nemohla. Jednu jsme hned otevřely a chutnala prý dokonce víc jak ta, kterou vždycky sama dělala a moc jí chválila. Tak děkuji za recept, pochvala od mamky je vždycky to nejvíc :)) .

  • Eva | 23. 8. 2015 17:36

    Vynikajici.

  • Andrea | 11. 8. 2015 18:37

    Ještě jsem chtěla dodat, že v nálevu bych fenykl určitě nevynechávala. Je v něm vynikající!!!!!!!!

  • Andrea | 11. 8. 2015 18:33

    Děkuji za výborný recept :-))

  • Žebrová | 19. 7. 2015 16:00

    Řepa je vynikající. Po dvou týdnech od zařazování jsme provedli povinnou degustaci a teď už se na kamnech vaří další řepa s nálevem. Děkuji za recept a doporučuji.

  • Kitty | 31. 8. 2014 16:08

    Podle rady "Ruženky z Moravy " jsem na 5 řep přidala jednu menší cukrovku. Mělo by to být sladké i bez přidání cukru. Včetně jemně postrouhaného domácího křenu. Dám vědět, jak to s přidáním cukrovky bude chutnat. Kitty

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Řepa
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cukerin Cukr krupice Fenyklová semínka Křen Ocet Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chodský koláč

Chodský koláč

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
32
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Červená čočka se zeleninou (salát)
Červená čočka se zeleninou (salát)
Červená čočka v kokosovém mléce
Červená čočka v kokosovém mléce
Červená papriková polévka
Červená papriková polévka
Červená řepa od Dáši
Červená řepa od Dáši
Červená řepa po řecku
Červená řepa po řecku
Červená řepa s česnekem a rozmarýnem
Červená řepa s česnekem a rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Červená řepa - sterilovaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact