Troubu předehřejte na 200 °C. Řepám odkrojte chrást, ale ne úplně u bulvy. Řepy omyjte, osušte a jednotlivě zabalte do alobalu. Sůl vsypte na plech, posaďte do ní zabalené řepy a na střední příčce trouby pečte asi hodinu. Na zkoušku píchněte do jedné řepy párátkem, neměla by být úplně změklá, ale už poddajná. Nechte řepy trochu vychladnout, oloupejte je a nakrájejte buď na plátky, nebo kousky.
2
Pomeranče omyjte v horké vodě, osušte a kůru tence oloupejte. Šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nakrájejte na plátky. Oloupanou cibuli rozpulte a nakrájejte na tenké skrojky. Pomerančovou kůru a šťávu, zázvor, cibuli, ocet a 200 g cukru svařte v kastrolu, vložte kousky řepy, promíchejte a nechte několik hodin táhnout. Na karamelizované ořechy nechte v pánvičce rozpustit zbylý cukr, zřeďte smetanou a krátce svařte. Vsypte ořechy a nechte zkaramelizovat. Podávejte k sýru.