Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15 minut, podle velikosti řepy. To, zda je uvařená, zjišťujeme podobně jako u brambor.
2
Nakrájejte je na tenké (asi 0,5 cm) plátky, které vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolte, opepřete, zakápněte polovinou medu a posypte polovinou nasekaných ořechů. Na to naklaďte druhou vrstvu - stejným způsobem. Navrch přidejte na plátky pokrájený česnek, pokapejte citronovou šťávou.
3
Pečte na 160° C asi 15 minut. Po vytažení z trouby lehce pokapejte olivovým olejem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Štětinová
|24. 6. 2015 18:59
Řepa je velmi zdravá a vaří se zásadně neloupaná!
Pavla
|21. 4. 2015 13:37
Vapadá to skvěle! Aktuálně jsem objevila i další recepty z červené řepy, které by mohli ostatní zajímat. Najdete je zde - http://painandgain.cz/5-dietnich-receptu-z-cervene-repy .. Inspirace není nikdy dost