vychytavky:varim repu v osolene vode aby nepoustela mineraly bobkovy list a hrebicek doda smak. vodu pouziju na borsc, cesnek co obcas zbyde davam do oleje do sklenky v lednici.
potřebovala jsem dodělat nějaké zbytky, takže jsem si recept poupravila přidáním kyselých okurek a romadůru...pracovně jsem si tuhle obměnu nazvala "noc s nepřítelem", ale moc jsem si pochutnala :oD
Robila som presne podľa návodu-len cvikla, cesnak a olivový olej. Dobrota. Žiadna soľ, absolútne tam nechýbala, bolo to výborné, nechala som 1 deň v chladničke uležať. Je pravda, že sme to jedli s klobásovým chlebíkom, ale určite to budem robiť často. Dávam veľkú 1:)))
Zbylo mi trochu řepy s česnekem a olejem z prvního dne, tak jsem vše pokrájela na drobno, k tomu trochu cibulky a sterilizované okurky na drobno. Okurek asi tolik co řepy. Zalila pár lžičkami láku s okurek a bylo to taky výborné. K chlebu s tav.sýtem nebo jako pikantní příloha-chuťovka.
Tak jsem to vyzkoušela s balsamicem, nesolila jsem, jen na tenké plátky řepa, proložená česnkem a olivový olej. Bylo to dobré. Budu dělat, určitě je to moc zdravé.
Jaký ocet mám do řepy dát, balsamico, nebo jiný ?A také nechat uležet nebo podávat ihned ?Děkuji
taky se v Recku dava do repy ocet, bez toho by to tady ani snad nejedli. jinak ok. Taky ale vari listi z cer vene repy, dohromady. na talir dame vymackane listi, pak kolecka. vse zalit oliv.olejem, cesnek, sul, ocet.
Červenou řepu je lépe vařit v tlakovém hrnci.Pak je hotová do 20-ti minut.