kg
červená řepa
uvařená, oloupaná, nakrájená (může být i nastrouhaná)
1,50
kg
zelí
bílé, nakrouhané
250
g
cibule
na proužky
Nálev
1
l
voda
370
ml
ocet
3
lžíce
sůl
300
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Z vody, octa, soli a cukru svaříme nálev, do kterého přidáme nakrájené zelí, cibuli nakrájenou na proužky, červenou řepu na nudličky. Vaříme asi 8 minut. Poté směs plníme do sklenic, povrch zalijeme lžičkou oleje. Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MOPA
|28. 5. 2014 06:32
Recept je moc dobrý, dala jsem řepu syrovou a vůbec to nevadí. :-[
Lada Kovářová
|6. 10. 2008 20:00
Prověřím data přidání, promáznu. Děkuji za upozornění.
Di -
|6. 10. 2008 19:55
To je už potřetí totožný recept. Nejstarší je od Jarky O. z roku 2006 (komentáře): Sterilovaná červená řepa se zelím. Další stejný recept je Červená řepa se zelím (2007).
Marie Zlá
|6. 10. 2008 18:37
Dělam podobny salat ale zbytečne ho nevarim, gor kdyz v zime potrebujeme vitaminy, vydrzi v chlednem spajzu klidne celou zimu. Ja si svarim nalev a vsechnu pokrajenou zeleninu (repu klidne aj syrovou nastrouhanou na hrubsim struhadle) zaliju jeste horkym nalevem(klidne aj s nejakym korenim dle chuti), pridam dost najemno postrouhaneho krenu, ktery to vlasne taky konzervuje. Necham chvili spocnout a napechuju to do 3 litrove sklenice a prikryju plastovym vickem a v zime si vzdy nalozime podle potreby. Pokud toho udelam moc, tak to nandam do sklenicek a zavarim ale jen par minutek, nekazi se to.