Podobně připravuji salát/pomazánku z červené řepy, kterou uvařím, nastrouhám na hrubo. Smíchám se zakysanou smetanou, osolím, opepřím a hotovo :-)
pomeranč
|18. 3. 2011 20:01
proč nelze recept vytisknout přímo z této stránky? :-\
Miloslava Odvářková
|20. 1. 2010 14:54
Tak to bylo fakt dobrá, ba výborné. Řepu jsem uvařila v tlakáči - půl hoďky, ustrouhala na struhadle s většími slzami, hodila do ní polévk. kostku Natur(bez glutamátu a soli), zahustila mlékem s moukou, na závěr teprve zakysanou smetanu. K tomu vařené brambory. Není to omáčka ani polévka, je to něco jako dušená mrkev, asi té konzistence. Chválím. Dělám řepu ještě jinak, někdy sem vhodím recept.
Jana P.
|1. 4. 2008 10:24
Já jsem to zkoušela, není to ani omáčka ani polévka, řekla bych že je to takový salát, ale vynikající.
Ivana Přikrylová
|4. 2. 2008 14:44
Prosím autora/ku o upřesnění zda jde o povévku či omáčku, děkuji
Alice
|3. 2. 2008 21:13
To bude nejspíš polévka.Naši polští přátelé vaří takovou polévku a jedí k tomu chléb.Je to nezvyklé,ale není to špatné
Ivana Přikrylová
|2. 2. 2008 21:37
Zrovna mi manžel říkal jak je červená řepa zdravá, tak ji bude mít na smetaně :o) co dáváte jako přílohu, knedlík?