• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červená řepa na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Červená řepa na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červená řepa na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks červená řepa
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • polévkové koření
    • hladká mouka
    • 250
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Červenou řepu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle.
2
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme nastrouhanou řepu, přidáme sůl, polévkové koření nebo vývar a kysanou smetanu zahuštěnou moukou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Idi
    Idi | 5. 11. 2011 19:14

    Podobně připravuji salát/pomazánku z červené řepy, kterou uvařím, nastrouhám na hrubo. Smíchám se zakysanou smetanou, osolím, opepřím a hotovo :-)

  • pomeranč | 18. 3. 2011 20:01

    proč nelze recept vytisknout přímo z této stránky? :-\

  • Miloslava Odvářková | 20. 1. 2010 14:54

    Tak to bylo fakt dobrá, ba výborné. Řepu jsem uvařila v tlakáči - půl hoďky, ustrouhala na struhadle s většími slzami, hodila do ní polévk. kostku Natur(bez glutamátu a soli), zahustila mlékem s moukou, na závěr teprve zakysanou smetanu. K tomu vařené brambory. Není to omáčka ani polévka, je to něco jako dušená mrkev, asi té konzistence. Chválím. Dělám řepu ještě jinak, někdy sem vhodím recept.

  • Jana P. | 1. 4. 2008 10:24

    Já jsem to zkoušela, není to ani omáčka ani polévka, řekla bych že je to takový salát, ale vynikající.

  • Ivana Přikrylová | 4. 2. 2008 14:44

    Prosím autora/ku o upřesnění zda jde o povévku či omáčku, děkuji

  • Alice | 3. 2. 2008 21:13

    To bude nejspíš polévka.Naši polští přátelé vaří takovou polévku a jedí k tomu chléb.Je to nezvyklé,ale není to špatné

  • Ivana Přikrylová | 2. 2. 2008 21:37

    Zrovna mi manžel říkal jak je červená řepa zdravá, tak ji bude mít na smetaně :o) co dáváte jako přílohu, knedlík?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Hladká mouka Máslo Pepř mletý Polévkové koření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Podkova - dort

Podkova - dort

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

62
Klasické lečo
Klasické lečo
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
18
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Červená řepa na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact